02 decembrie 2010

Bang bang, I shot you down

E misto sa te joci de-a razboiul. Nu prea inteleg de ce, care e mecanismul care provoaca distractia, dar stiu ca atunci cand e vorba de jocuri cu "arme" multi suntem in prima linie. O curiozitate ciudata. Nu e ca si cand cineva ar "inventa" un anume joc si ne-ar corupe sa-l jucam. Poate e natura noastra.. sa ridicam piatra de jos si in gluma sau in serios sa ne afisam superioritatea "combativa" fata de ala de langa noi. Daca n-aveam jocuri video aveam pistoale cu capse. In lipsa lor ne confectionam tuburi cu cornete. In lipsa alora ne construiam prastii si ne spargeam capetele.. Cert e ca in copilaria, cand se pun primele straturi ale viitoarei noastre personalitati, facem o gramada de chesii pentru care nu cautam explicatii. Nici macar nu ne gandim daca avem sau nu nevoie de ele. Le facem fie ca suntem influentati de ceva fie ca ne sacaie curiozitatea. Mediul din jur, anturajul, bagajul cultural asimilat pot juca un rol... Firea individului un altul.. Cand eram pustan "exilat" in vacanta la bunici din plictiseala mi-am construit un arc.. nu mi-a aratat nimeni cum, nu mi-a spus nimeni ca ar fi misto sa-mi fac un arc.. nu eram la varsta aia in care devoram cartile de Karl May. Dar mi-am facut arc. Si trageam la tinta cu el.. destul de anemic insa. Tot atunci m-am batut cu pietre cu un prieten. Prieten, nu dusman. Aruncam fiecare cate una dupa movila unde se ascundea celalalt. Capul meu s-a spart primul... Cand ma duc in padure primul lucru care-mi vine in minte e ca am nevoie de un par. Un bat, confectionat si manuit ca pe o sabie cu care decapitez ierburi prea inalte, frunze, flori. N-am iluzii de super-erou, sunt doar niste miscari instinctuale cu care ma simt foarte confortabil si, bineinteles, o eliberare de violenta in mod (oximoronic) pasnic.

 -fog of war-

Dar iubesc jocurile confruntationale, PvP sau in echipa, si n-am pretentia de a le castiga si pe cele deja ratate. Adica stiu si sa pierd. Apreciez jocul nu rezultatul, chiar daca rezultatul ma bucura in plus cand e favorabil mie. Si apreciez mai mult jocurile care implica fizicul dincolo de click-uitul unui buton, chiar daca grafica e mai putin spectaculoasa. Astfel ca ideea de a-mi testa aptitudinile intr-un joc nou, cu laseri, frate!, imi pare acum cea mai buna idee de blogmeet de anul asta, pentru ca m-am simtit misto si eu si cei 23 de 'soldatei' prezenti in Arena LaserLand din Iulius Mall. Joaca de-a razboiul ne-a pus sangele in miscare si a scos untul din cativa dintre noi.. (lol, poate numa din mine ca am avut febra musculara 2 zile).. anyway, ideea e ca, pentru "eliberat niste aburi", pusca cu laser(point) e o alternativa decenta fratilor mai mari numiti paintball sau airsoft. Si mai domneasca, ceva mai ieftina si nu asa de realista astfel incat pot sa joace si fetele :)) Care fete au jucat teribil de bine: la mine in echipa au fost de baza - adica au protejat baza - iar in echipa dusmana au fost...cei mai mari dusmani. Misunau peste tot. Odata am fost chiar nevoit sa recurg la baioneta si doar vesta protectiva a salvat-o pe Ily de la o toracotomie cu laser recreational.

Despre reguli si rezultate se stie de la ceilalti participanti (Dan, Adi, Cristina, Tomata, Serginho). Nu mai amintesc inca o data ca, desi am inceput increzatori si am dovedit o creativitate exemplara, castigand prima infruntare si unii arogandu-si caracterizari de tipul "elite of the elite", am esuat lamentabil in aplicarea tacticilor stabilite iar echipa adversa ne-a ucis realmente la scor. (oricum au trisat undeva, la scor, la senzori, nu se poate ca, individual, noi sa fi jucat asa de bine si totusi echipa sa piarda.. arbitrii sunt de vina!!). Creatzo, ca de la capitan la capitan, vezi ca ti-am aruncat manusa pe geam! Vrem revansa!!

Ps: Ca fapt divers, soldatii au fost blogarii TM99Blog iar evenimentul a fost a #34-a intalnire a lor. Dar cine mai numara...Pozele

2 comentarii:

  1. Domnule, accept provocarea. Ne vom regrupa si va vom oferi revansa. Dar dupa Craciun, ca in perioada asta avem de cantat colinde, de facut cadouri si de sarbatorit 3 ani de ... noi. :)

    RăspundețiȘtergere

  2. Thank you for the info. It sounds pretty user friendly. I guess I’ll pick one up for fun. thank u









    Linie cu Laser

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?