26 octombrie 2010

Fete bune, fete rele



Maică-mia îmi spunea că întotdeauna o să am de ales între fete bune şi fete rele. Doar între alea rele şi alea bune... Nu cred că poate fi atât de simplu. Oferta e mult prea generoasă. Există fete bune-bune sau fete bune-rău. Fete bune cu intenţii bune ori fete rele cu intenţii nebune. Fete bune cu dorinţe reprimate. Fete nebune cu pofte de primate. Fete deprimate care au avut intenţii bune dar au încăput pe mâini grele. Fete cu intenţii uşurele care au rupt mâinile prea bune. Fete fără nici un fel de intenţii, doar disponibile. Fete pline de impresii şi intenţii dar absurd indisponibile. Fete care cred că n-ai tu nas de ele şi fete care-ţi mută nasul de pe lânga ele. Fete de bar şi fete de bară. Fete caştigate la zar şi fete uitate la Zara. Curve. Nimfete. Corporatiste. Piariste. Fete bune dar prea triste, prea anoste, prea timide. Fete "rele" dar prea bete, prea pensate, prea vulgare. Fete cuminiţi care se spală pe dinţi şi ascultă de parinţi. Fete rebele care înjură de sfinţi şi scuipă coji de seminţi. Fete care nu ştiu deloc ce simt sau nu ghicesc ceea ce tu simţi. Sau care cred că ştiu mai bine decât tine ce trebuie să simţi. Fete care pur şi simplu nu mai cred deloc în simţăminte, fie ele bune sau rele. Fete care nu mai cred în ele. Fete confuze care se cred bune când sunt rele sau se vor rele fiind 'prea bune'. Fete bune dar suspecte de gânduri mai mult ca perfecte. Fete rele voit imperfecte şi cu o groază de imaginare defecte. Fete într-un anumit fel şi fete în exact felul opus. Fete de nici un fel, trase printr-un inel. Fete care, doamne fereşte, se dovedesc a fi un EL...

Bune sau rele e o alegere mai senină decât albe sau negre într-un joc de şah. Chiar n-are importanţă cu care joci sau care începe primul, ce contează e cu care rezişti mai mult fără să-ţi dai mat. În plus, orice pion, cât de mic, se poate converti într-o regină până la final.

Astfel că, mie nu prea îmi pasă dacă e bună sau rea respectiva, pentru că problema nu se pune asupra calităţilor ei morale. Ori asupra celor sexuale, dacă-i până acolo, materializate în dispoziţia sa de a ne înghiţi nouă orice fantezie. E loc şi pentru alea, există compromisuri, etc. Întrebarea care se pune e ce fel de speranţe vinde ea, ce fel de aşteptări iţi sugerează prezenţa ei. Adică e capabila să ofere ceva minunat după acel scurt dans ritual. Te vezi devenind un om mai bun lângă ea sau doar un individ ce se complace într-o plăcută aşteptare mortală. Atât. Restul e bătaie cu perne.

photo source

19 comentarii:

  1. As vrea sa subliniez doua lucruri, daca mi se permite :)

    Ai uitat de fata cuminte fara de minte. E specimen raspandit larg in ecosistem, premisa pentru multe din fetele rele, visand la nuiele in latexi si piele...

    Si pe de alta parte, conteaza la sah sa stii sa nu pierzi. E una sa nu iei mat, da' alta e cand obtii o remiza - dai pat! Se poate sa ma fi-nselat? ;)

    Caci da, la umrma urmei, bataie cu perne, da' sa fie din puf si pene... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am convertit toata discutia ta despre fete in genul masculin si, da, chiar cred ca dincolo de calitatile reale ale unui om, nu oricare ni se potriveste. Ba mai mult, poate fi cel mai inteligent, cel mai special, cel mai minunat om din lume - ca persoana - si totusi sa nu ma faca sa ma simt la fel de minunata langa el. Dimpotriva!
    Dincolo de toate calitatile individuale ale unui om, e o rara calitate pe care o imbratisez, aceea de a a ma face sa ma simt speciala cand sunt langa el. Iar de aici poate incepe o discutie intreaga...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar eram curioasă de concluzia articolului, nu mă așteptam la asta, recunosc :p. Dar ai dreptate, trebuie să te și simți tu cumva ca persoană, mai bun, mai sensibil etc., să înveți, să împrumuți ceva de la X, să știi că devii mai minunat /ă pentru că X e minunat / ă. E chestia aia cu
    ”I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out.”

    RăspundețiȘtergere
  4. fain de tot. efervescent. restul e tacere (sau bataie cu perne) :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da. Fara discutie unul dintre cele mai profi articole pe care le-am citit vreodata. Si cat se poate de acord cu concluzia: lucida, matura, irefutabila.

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos scris. Mi-au placut la fel de mult si completarile lui Raka :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Raka: nici nu ma gandeam ca le-as fi epuizat.. e bine sa lasi loc de completari ;). Treaba cu "pat"-ul am scapat-o din vedere, multam!
    @Oana: banuiesc ca pentru moment te simti speciala.
    @miscellaneous11: va ca in teorie toti suntem pe aceeasi linie.. atunci cum se explica..
    @boss: asadar, piscaturi pe limba ta..:))
    @ily , @cerbulvechi, @Dani: multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru moment? Pentru tot restul vietii!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut mult cum ai scris articolul, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt așa și în practică, pentru restul, în schimb, nu pot vorbi :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-am permis să scriu două vorbe despre acest articol pe site-ul meu. Adică prea frumos şi natural ai scris ca să las lucrurile aşa la voia internetului. Mi-a plăcut tare de tot.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dragos & Alex Husaru: Aprecierile voastre ma onoreaza.

    @Meneopol: Da, am vazut. Chiar o sumedenie de cuvinte :). Mersi fain.

    RăspundețiȘtergere
  13. da ma, dar de ce nu se poate sa fie si combinatii intre toate cele de mai sus? adica da, o fi greu sa fii o fata care asculta de parinti si in acelasi timp una rea rea, dar totusi:))

    RăspundețiȘtergere
  14. f nice....am dat intamplator de blogul tau, uitandu-ma dupa carti, si am zis ia sa arunc o privire de ansamblu (si am ajuns in profunzime)..mi-a placut "interviul" si postul asta ..frumoasa scriitura!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?