04 septembrie 2010

Vine Plaiu'

Eu unul, cum scot nasul din iarna si stranut la contactul cu miresmele de primavara, incep sa ma gandesc cate zile mai sunt pana la Plai, festivalul ala care da sensul perfect expresiei "muzica, arta, culturalitate". Iar acum mai sunt doar 6 zile. E un miracol ca ajuns la a 5-a editie in conditiile in care e 100% munca de voluntariat si e un an de criza cand sponsorizarile sunt dificile. Anul asta concertele sunt mai putine, doar 5 artisti vor umple festivalul cu muzica lor: DJ Vasile (elctronica),Christoph Pepe Auer Group (un tanar si apreciat jazzman din Austria), Trilok Gurtu (maestru percutionist indian considerat printre cei mai buni din lume care va face senzatie cu ritmurile sale orientale, occidentale, africane sau sud-americane) Ara Dinkjian (muzician armean ce va canta la oud - o 'lauta' orientala in forma de para - alaturi de trupa sa) si Misia (una din cele mai bune voci ale fado-ului). Poate numele nu spun nimic, mie cel putin imi sunt foarte straine, sa fiu drept, dar asta nu ma va opri sa ma duc si sa-i cunosc. In ultimii 3 ani cand m-am dus la Plai am fost de fiecare data surprins de ritmuri si sunete noi, din alte colturi ale lumii.. Am gustat si jazz si ska, rumba catalana, muzica africana, geogiana sau tiganeasca, am vazut oameni miscati de vocea Marizei cum nu credeam ca o sa vad si am ascultat uneori sunete ce parca erau din alta lume. Abia astept editia de weekendul viitor (10-12 septembrie).
Dar Plai nu inseamna doar concerte ci multe, multe ateliere, distractie, zambete, bautura si mancare intr-un loc misto, Muzeul Satului Banatean. Tot acolo va fi inca o editie de Lecturi Urbane (cam impropriu acum termenul nu-i asa?). Apoi, am inteles ca organizatorii au schimbat un pic arhitectura locului, amenajand alei noi si se promitea la un moment dat un camping.. oare se poate? Ramane de vazut..
Biletele costa:
40 lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie
45 lei pentru ziua de sâmbătă, 11 septembrie
Preţul unui abonament este de 75 de lei. Duminică, 12 septembrie 2010, accesul va fi gratuit, pe baza abonamentului sau a unui bilet din ziua de vineri sau sâmbătă.
Important: Pentru că PLAI susţine viaţa sănătoasă, atât cei care ne vor însoţi în Tura Verde cât şi cei care vor sosi la PLAI pe bicicletă în ziua de vineri vor beneficia de un preţ redus al abonamentului: 60 lei.

3 comentarii:

  1. cam in fiecare bus vezi reclama... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest blog nu este un pamflet şi nu trebuie tratat ca atare.
    http://foamea10.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar pentru cei care vin din alte localitati si nu pot veni cu bicicleta?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?