01 septembrie 2010

Filme despre istoria Timisoarei

Iata ceva inedit. Citeam pe tion azi o chestie interesanta:

"Timişorenii sunt invitaţi în această toamnă la proiecţii de filme şi dezbateri publice despre istoria Timişoarei şi a Banatului. Primele proiecţii vor avea loc la sfârşitul săptămânii, vineri seara, în Piaţa Unirii, după care cei interesaţi să afle mai multe despre istoria oraşului sunt aşteptaţi la primărie. [probabil in zilele urmatoare] Proiecţiile care vor avea loc vineri în Piaţa Unirii vor încheia totodată ediţia din acest an a programului cultural „Timişoara – Mica Vienă".

Deci vineri de la 21 se vor vedea filme istorice in P-ta Unirii. Ce filme istorice insa n-am putut afla. Or fi filmari de arhiva, or fi ceva pelicule documentare, ramane de vazut.. Oricum  proiectiile vor continua in sala de consiliu a Primariei, probabil insotite si de dezbateri, ceea ce chiar cred ca e interesant. Evenimentul face parte din proiectul initiat de Primarie si Sergiu Galis de la Radio Timisoara intitulat Legendele Banatului care-si propune aducerea la cunostinta banatenilor a unor episoade din trecutul Banatului si al orasului Timişoara, a faptelor care au marcat istoria cetatii si a provinciei. Ele sunt prezentate pe site-ul municipalitatii, www.primariatm.ro, dar pot fi ascultate si la Radio Timisoara.

7 comentarii:

  1. Sa stii ca s-ar putea sa fi auzit Legendele Banatului la Radio Timisoara, dar nu sunt sigur ca asa ii zicea.

    Eram prin munti si singurul post de radio pe care il prindeam era RT, pe unde medii. Era un nene cu o voce foarte calma care povestea cum, in anul x, boierul Y a inchis portile cetatii Timisoara si a decretat ca toata lumea lasa luminile aprinse la parter si nu mai iese din casa, ca e stare de urgenta. Daca si Legendele astea fac parte din acelasi film, eu sunt foarte excited, ca m-or prins tare alea de la radio :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai alea tre sa fie, la radio a inceput de mai demult..

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu şi-or ales bine anotimpul.

    Cât despre istoria timişoarei, mă descurc perfect cu ce găsesc la BCUT. Fail pentru primărie.

    RăspundețiȘtergere
  4. am citit si eu despre asta... aparuse si la TV

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil ca o sa proiecteze filme cu armata romana intrand falnic in Timisoara...
    ps. Serialul radiofonic se poate asculta si pe site-ul primariei, dar e de o calitate absolut indoielnica, daca ne raportam la teatrul radiofonic produs de srr in anii 60...

    RăspundețiȘtergere
  6. Macar la voi se fac lucruri de genul asta..In alte judete/orase lumea nu e asa predispusa sa se mandreasca cu trecutul sau.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?