12 august 2010

Îngeri cu feţe neclare

Minunat lucru mintea umana. Cum isi formeaza ea singura inchipuirile ce-i vin la-ndemana, cum plasmuieste ea inconstienta fiinte cu trasaturi nedefinite dar cu un profil emotional perfect compatibil cu dorintele ei, si asta numai din franturi de informatii furnizate de alte minti la fel de vivace in exprimare. Cum absoarbe la fiecare noua 'intalnire', pe care mijloacele de comunicare newage o intermediaza, fiecare informatie, si nu la modul intelectual, constient ci sub imperiul excitarii simturilor, a subconstientului care se imprima cu inca un gand minunat despre "celalalt", stocand caramida cu caramida in adancurile tale emotionale si construind un mic inger. Iar la un moment dat te trezesti cu o imagine fixata in spatele ochilor, cu un mic idol fara o forma definita dar a carui prezenta e validata de simplul raspuns emotional pe care ti-l provoaca un gand fugar.. si da, ingerul a zburat.

Am cativa ingeri de felul asta. Sunt cei pe care ii admiri, respecti, adori, iubesti de la distanta.. oameni pe care-i consideri "geniali" sau "uimitori" si pe care-i tii departe, fie din timiditate, fie din grija de a nu spulbera magia unei apropieri prea brutale. Poate ca stii cum arata dar nu stii cum sunt cu adevarat. Cand cineva mi-a spus ca sunt un om intr-o cutie, pus deoparte si ocrotit prin evitarea unui contact real, nu m-am simtit deloc dubios. Am fost... magulit. Am recunoscut dorinta de a nu "spoi" imaginea perfecta. Mi-am amintit idolii mei...

Dar e iluzie. E constructia mentala a unei figuri pornind de la o singura dimensiune pe baza unei tipar doar mie familiar. Si stiu asta dar nu-mi pasa. Am nevoie de ei.. acolo, la indemana, pentru ca, din cand in cand, curiozitatea e mai mare decat simtul prevederii si cateodata un inger imi aterizeaza in brate.. figurat vorbind.. si-atunci ... ce mai cursa!

7 comentarii:

  1. Lasa timiditatea. Stii ca poti veni oricand sa vorbesti cu mine. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu. Ma tem insa ca-mi vei cadea in brate. Si nu esti chiar un fulg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar m-am gandit intens la lucrurile astea, the other day. Citind ce ai scris, ma gandeam, been there, thought that. It's like I'm almost about to say, you've read my mind. But of course, that's silly. Anyways, am si eu "ingeri de felul asta" :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu esti prea departe de adevar.. de fapt, esti chiar prea aproape :)

    RăspundețiȘtergere
  5. I am tempted to ask what inspired you to write this post.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?