20 iulie 2010

Unde sunt femeile frumoase?

Nu vorbesc de vreo arie geografica ci-mi propun o mica analiza a trupului si, de ce nu, a sufletului de femeie. N-am nici cea mai mica intentie sa par didactic ori sfatuitor, n-am nici varsta potrivita nici cunostinte destule, ci fac doar o mica sondare a propriilor mele simturi asa cum au fost ele mangaiate de frumosul feminin. E simplu sa vorbesti cu admiratie de o pereche de ochi curiosi, sa lauzi niste sani frumosi sau sa poftesti dulceata unor buze parguite. Ori sa admiri un posterior arcuit si teapan ca marmura unei statui elene sau vreo silueta zvelta de odrasla nordica. Asta-i insa aproape de trivial, noi ca barbati o facem deseori, iar cateodata o mai si spunem afectuos sau smechereste, in functie de relatia dintre observator si subiectul expus observatiei.

Dar cine s-a gandit vreodata cat de frumoasa e femeia in zona de dupa ureche, acolo unde-si ascunde uneori cele cateva suvite lasate cumva artistic sa-i acopere privirea. Cand gestul exersat si aparent automat le muta de pe frunte in spatele acelui gingas pavilion. Acolo unde pielea delicata ii miroase a iasomie,  unde ochii mei privesc intens cand ea imi sta de-alaturi ganditoare, acolo unde ma indrept adulmecand sa o sarut si s-o infior. Acolo-i locul tainic unde femeia ce ti-e draga e frumoasa.

Ori poate la subrat, alt tainic loc ascuns privirii neghioabe dar pe care amorezul il ravneste cand o vede proapata iesita de la dus si-ntinsa gales pe un pat. Niciunde nu-i mai vulnerabila femeia decat in scobitura rasa dintre brat si trup. Acolo-i toata frumusetea ei copilaroasa de care te apropii ca un hot cand sufli aerul gadilator care s-o pufneasca-n ras. Ori poate la incheietura mainii, cand ii masori din ochi grosimea si-ti faci un calcul scurt privind bratara ce-ai dori s-o poarte. Exista un loc mai frumos care sa poarte o bijuterie? Din fericire da.. si sunt umplute de podoabe deseori.

Mai sunt si alte locuri in care femeile-s frumoase. Exact deasupra feselor, acolo unde se 'imbratiseaza' talia sau unde si-a gasit locas tribalul - semnul distinctiv al fetelor nonconformiste, confiscat apoi de cele dedicate practicii consumeriste. Frumusetea rareori gaseste un loc mai exotic din care sa rasara, chipurile, accidental. Iar de-acolo nu mai e decat un pas modest spre cea mai tainica comoara, frumusetea dintre coapse pe care daca-i fi poet ai lauda-o, iar daca-i fi pictor ai picta-o, dar fiind doar un barbat simplu faci cum iti dicteaza instinctul.

Vorbind atat de trupul lor mi-e parca jena sa mai amintesc de firea lor.. dar trebuie sa o fac caci nu de putine ori mi-am amintit cu drag momente in care comportamentul de femeie mi-a parut irezistibil. Frumusetea lor sta tocmai in vulnerabilitatea si neajutorarea lor, in lacrimile care nasc in noi nu compatimire sau compasiune ci dorinta de ocrotire. Fie ca sunt instincte arhaice, fie arme abil folosite, slabiciunile lor le fac niste creaturi de un uman de invidiat. Le gasesti frumusetea atat in naivitate cat si hotararea cu care-si calca mandria cand situatia o cere. In blandetea si caraghiosenia lor, in entuziasmul care le cuprinde in momente absolut inexplicabile pentru barbati, in aiureala ce le invaluie deseori capul pierdut in nori ca si in luciditatea cu care-ti explica scurt aspecte la care nu te-ai fi gandit vreodata. In momentele de fastaceala sau in cele de imbufnare. Chiar si in delicatetea cu care evita sa raneasca ignorand ca de fapt isi mascheaza propriul egoism de a parasi scena cu inima-mpacata. Daca nu gasesti frumusetea in aceste lucruri atunci nu poti face fata momentelor de uratenie care stau la panda dupa zambetul angelic. Si sunt destule din nefericire...

9 comentarii:

  1. vrei sa fii sotul meu?

    ps: z-ul e de sex feminin;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanx guys..

    @z: buna precizare :)) si sunt surprins de oferta sa stii.. de regula femeile asteapta sa ma vada pana sa sara pe mine :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar cineva care iubeste adulmeca fiecare por al pielii pentru ca apoi sa-l venereze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ele mai exista dar suntem prea orbi sa le mai putem vedea in tot acest hazard in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  5. @pinguinul furios: intradevar, e asa cum spui.

    @cristina: orb nu sunt, poate doar un pic naiv..

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?