25 iunie 2010

The pursuit of happiness

Imi pare rau dar nu vad nici un rost in fericirea de unul singur. E ca si cum ai sti un secret dar n-ar fi nimeni cui sa-l poti spune. In acest caz secretul ar mai fi secret? Nu prea.

Cineva mi-a spus odata ca trebuie sa gasesti impacarea cu tine insuti, sa te "fericesti" singur - chiar daca asta aduce niste conotatii usor dubioase - sa nu mai cauti in altii ceea ce ar trebui sa gasesti la tine (mi-e neclar despre ce exact e vorba in aceasta cautare) deci intr-un cuvant sa nu te mai plictisesti de tine.. Well, afara de cazul in care beneficiezi de o schizofrenie autentica asta e cam dificil de realizat. Search your inner happiness.. search completed: object not found. Autosuficienta nu ma caracterizeaza. Extindem cautarea cu alte cuvinte.. rafinam criteriile, detaliem parametrii..indexam, indexam..

5 comentarii:

  1. treaba asta ar fi de discutat cu Newton. aparent a trait o viata intreaga singur si el sustinea ca e fericit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de oglinzile in care avem nevoie sa ne rasfrangem: sunt de acord ca propria persoana e autosuficienta pentru fericire, dar nu sunt de acord ca ajunge o perspectiva unilaterala asupra sinelui pentru cunoasterea sa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nush egzact ce sa spui, eu mereu am intepretat lucrurile dupa bunul plac, iara pe asta am luat-o cam asa: nu poti sa ai o relatie ok si sa faci pe cineva happy pana cand nu esti tu ok cu tine insuti, pana cand nu te poti simti bine in pielea ta de unul singur, singur acasa, singur pe strada sau asa ceva.
    Clar insa ca binele asta in pielea ta isi are si ami amrea insemnatate cand esti in pielea ta cu altcineva :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer cred ca as putea traii si singur. Nu am nevoie neaparata de cineva cu care sa impart fericirea mea ...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dan: Newton era un geek!

    @ily: imi place rationamentul. sunt in principiu de acord.

    @unknownname: cum ramane cu ideea de "incomplet"? eu vad fericirea ca ceva strans legat de o senzatie de plinatate, sentimentul ca nimic nu-ti lipseste. probabil sunt naiv..

    @George: nu ziceam ca altii n-ar putea. eu vb de cazul meu. nu vad rostul unei asemenea existenta, in primul rand, si nici utilitatea eforturilor pentru a dobandi o asmenea fericire de unul singur..

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?