06 mai 2010

V-ati directionat impozitu'?

M-a surprins o reclama misto la tv care mi-a amintit treaba cu directionarea acelei cote de 2% din impozit unei entitati non-profit. Acum am aflat ca mai sunt doar cateva zile in care pot face asta, pana in 15 mai, asa ca in loc sa las tot guvernul nostru pervers sa faca si sa dreaga parca as lua atitudine stabilind singur sorocu celor cativa banuti. Am gasit si cateva destinatii carora cred ca le-ar prinde bine mai multe fonduri.

1. WWF, ce-i care m-or responsabilizat prin reclama lor "Salvati Ursul Carpatin". E o organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte de conservare a naturii si in Romania. Cred ca sunt bine intentionati si fac treaba ca lumea. Iar eu sunt fascinat de ursi!

2. SMURD si Crucea Rosie. Nu cred ca e nevoie de explicatii, cum si de ce-uri. Activitatea lor vorbeste de la sine.

3. Salvati copiii. "In cadrul campaniei 2% din 2009, derulata sub sloganul “Iti multumesc pentru ca ti-ai coborat privirea”, Salvati Copiii Romania a reusit sa stranga 134.596 euro, fonduri care au fost utilizate pentru a asigura sansa la educatie pentru 520 de copii saraci." Buna treaba.

4. Festivalul Plai. E al nostru, al timisorenilor, e frumos si ne mandrim cu el. Cred ca trebuie sa-l crestem.

5. Liternet. Portal cultural unde am citit foarte multe articole interesante de unde mi-am descarcat carti si in general un loc unde mi-am imbogatit cultura.

6. Verde pentru Biciclete. Va place ideea, o sustineti, pedalati pentru ea, daca vreti sa-i sustineti si altfel puteti contribui.

Evident ca suntem liberi sa facem ce vrem cu aia 2%, chiar si sa-i ignoram, dar asta e ceea ce asteapta guvernul, sa-i cedam lui controlul 100% pentru tot ce incaseaza. Faceti cum credeti dar mai sunt putine zile pentru a lua o decizie. nu trebuie de completat decat un formular de pe oricare din siturile ong-urilor respective.

5 comentarii:

  1. Da,da. Am dat 2% pentru Verde pentru Biciclete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ieri am directionat spre fundatia Speranta. Este o fundatie nemteasca (de unde romaneasca?) prin complex, cu copii cu probleme. Handicapati, copii cu retard etc. Intamplator am luvrat acolo niste calculatoare si am vazut ce durere e pe acolo. CUTREMURATOR. Asta e cuvantul.

    Poate mai durereos decat vederea unui astfel de copil, este privirea din ochiul parintelui. Ursul carpatin sau biciclisti sau ce ai mai scris tu, afara de Crucea Rosie sau SMURD, palesc daca ai face o vizita la acest centru...

    P.S. A nu se intelege ca epatez sau ma dau eu lebada-n chiveta cu marea donatie de 2%. Pur si simplu am spus unde am redirectionat eu... Daca mai vreti formulare le pot trimite pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu sa donez cei 2% la verde pt biciclete. Consider ca emil cristescu merita banii mei si astfel va fii mai avut sa ne poate ajuta pe noi, timisorenii harnici. Haideti sa-l ajutam. E sarac dar nu trebuie sa fie singur!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Moroi: sunt de acord, copiii cu probleme ar trebui sa fie prioritari. Poate cei 30% care dau cota la biserica ar trebui sa se gandasca si la asta cand isi fac 3 cruci si cer iertarea pacatelor.

    @dan: mersi pentru portia de sarcasm. o iei insa cam personal.. stii, aia 2 % nu mai sunt ai tai, sunt ai lui Boc. El ii merita sau ce? Apoi, e posibil sa ma insel, dar ma gandesc ca un miliardar nu-si face ong ca sa-si mai bage 100 de lei in buzunar. Eventual sa-si mai scada ceva taxe pe-acolo, n-am idee, ori ca sa adune capital social etc. Bani? sa fim seriosi..
    Oricum sunt sigur ca tu ai gasit un loc deloc controversat care sa-ti primeasca ajutorul.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?