31 mai 2010

Meteo si cafea (Leapsa)

Azi e ultima zi din mai. Ultima zi de primavara mai precis, conform invatamintelor predate noua in scoli de catre acei oameni care acum inghit in sec cu 25% mai greu si dau bacu' generatiei 2010. Anyway, ca sa n-o lungim aiurea, se termina primavara, teoretic, da practic ea nici n-a existat, jumatate fiind o iarna incapatanata, un sfert vara fierbinte iar restul toamna musonica. Bun. Prin urmare aia de la meteo au avut treaba grea cu previziunile si, oricum am lua-o, ceva au mai nimerit ei, in ideea ca nu ne-a lipsit vreun fenomen meteorologic (urasc acest cuvant) specific zonei: ploi, zapezi, inghet, dezghet, ceata, furtuni etc. Ca sa fiu sincer nici n-as fi zis ca-i primavara daca maica-mia nu ar fi avut o gradina de trandafiri inflorita ori daca acum vreo luna nu simteam miros de liliac. Doar sinistrele mele alergii mi-au dat de banuit.

Asadar pe fondul depresiei unora intru in subiectul meteo incercand sa dibuiesc niste intemperii care sa-mi pice mie greu la stomac, ceva fenomene meteo care ma oftica rau cand se intampla. Si zau daca nu e greu pentru ca m-am trezit ca sunt genu de tip ecofriendly care face ochi uzi cand natura isi arata muschii. Forta bruta e frumoasa in felul ei chiar daca consecintele ei nu sunt intotdeauna de admirat. Asadar:

- zapada. Cea mai 'feminina' manifestare a naturii. Eu m-am nascut iarna si presupun ca de asta imi place. Chiar si atunci cand are 2 metri sau a cazut cu inversunare zile intregi si am de curatat nametii prin curte. Ori de pe masina. N-as da-o pe o caldura torida desi uneori te mai saturi de ea.
- inghetul. Cel mai cool fenomen. Fara el expresia du-te-n moas'ta pe gheata ar fi complet lipsita de sens, intrucat n-ar mai exista acea gheata pe care sa te ciocnesti cu baba.
- vant puternic. Cel mai neobosit si sacaitor fenomen. Da ma asta chiar ma enerveaza!! Cand am si eu chef sa plec cu bitza de-acasa numai peste vant potrivnic dau. Din fata! Odata n-am prins un vant din pupa..
- viscol. Cel mai zgomotos fenomen care insa n-as vrea sa ma prinda-n curu gol, fara o pufoaica ceva la mine..
- ploaie. Aia mocaneasca e lunga si fara rost, aia cu bulbuci de tip perdea de apa e o placere sa alergi prin ea, cu umbrela rupa, ud pan la piele visand la ceaiul fierbinte de-acasa.
- polei. Cel mai oribil fenomen meteo. Asta e simbolul unei naturi nehotarate: nici ploaie serioasa nici gheata bocna. Dusmanul soferilor de pretutindeni.
- lapovita. Asta e cea mai gay precipitatie. Duca-se-n iad.
- grindina. Ma, atata vreme cat esti la adapost e mirifica, si daca n-ar da exact atunci cand infloresc visinii sau caisii mai ca mi-ar intra la suflet.
- furtuna epica cu tunete si fulgere. Stiti ca sunt nebuni care exact asta fac, urmaresc furtunile astea in cautarea celei perfecte. Na, eu m-as vedea in randul lor. Cred ca pot sa ma consider norocos ca nu mi-e teama de traznete si dorm noaptea linistit. Uneori ma trezesc insa si admir de pe geam cum isi trag blituri ingerii. O superbitate. Cel mai sexi fenomen meteo si daca nu ma credeti incercati sa impartiti un cort in padure cu o fatuca.
- ceata. manifestarea cea mai plina de implicatii ezoterice a naturii. Iubesc sa conduc prin ceata, cu viteza redusa si lumini la maxim, invaluit de o lumina difuza, ireala, mergand spre destinatii nevazute. Noaptea! S-a intamplat odata sa ies din Jimbolia spre Timisoara intr-o mare laptoasa de nu vedeai la 5 metri si mergeam cu 20 la ora pe un drum invizibil. N-a durat mult, vreo 5 minute, dar era ceva gen TwilightZone.


Tot aici raspund si intrebarii puse de Roxid, care vrea sa stie "cum imi beau cafeaua?". Pai draga, sa fie espresso lung cu lapte fierbinte si un zahar brun. Nu stiu ce marca prefer pentru ca sincer nu intreb, intrucat o beau in oras sau la lucru si deci apreciez dupa "locatie" calitatea. E suficient insa ca sa fie cremoasa, laptele sa vina in cescuta si sa am pe farfurie un servetel si un cookie! La mine nu e o necesitate ci mai mult un 'act social' sau un tabiet. Deci prezentarea joaca rol important. Nu-mi place sa fie multa si slaba ca sa am ce bea.. nu apreciez cafa de la Starbucks, iar cea mai buna cafea evăr e aia din Vama de la Stuf. Ibricul ruleaza fin. Cea mai tare am servit-o intr-o cafetarie din Praga, un loc care vindea propriu-zis soiuri de cafea boabe si macinata si care mi-a oferit un espresso italian de un deget pe fundul cestii atat de puternic ca mi-au trebuit cateva guri sa-l termin.

5 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine la partea de lapovita si grindina...e chiar urat sa te trezesti ca te loveste grindina in cap in timp ce incerci sa acoperi masina cu ceva...ca deh, atunci ai iesit la iarba verde...iar zapada...cred ca cei care suntem nascuti iarna o avem inscrisa in ADN...eu una stiu sigur ca nu ma satur de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am zis aia pe blog pentru ca maine o sa fie ceva chestie omagiala pentru el in piata operei si ma enerveaza ca inca nu s-au saturat sa il omagieze:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaa..pai io oricum sunt la lucru deci nu ma afecteaza ;).

    Ps: chestia cu virgine suna intersant.. ;) sa faci poze in caz ca.

    RăspundețiȘtergere
  4. fac. aduc si lumini si camere performante dinalea ca la champions league cand se faulteaza aia asa de frumos in reluare:)) acuma nu stiu cum se faulteaza virginele intre ele , sau il faulteaza pe eminescuuu

    RăspundețiȘtergere
  5. pe mine m-au invatat la scoala, ca vara incepe pe 20./21. iunie ;) deci mai e timp si de primavara.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?