12 mai 2010

Facem Lecturi Urbane

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. 

Promotorii acestui proiect sunt Adrian Ciubotariu si Dan Dumitrescu (Civika.ro) insa alaturi din ei sunt o multime de voluntari. Incepute anul trecut in luna mai la Bucuresti, Lecturile Urbane au fost "exportate" treptat si in alte orase din tara (Cluj, Craiova, Brasov, Tirgu Mures) sub sloganul 'Orasul citeste'. Acum au ajuns si la Timisoara multumita Cristinei si colaboratorilor ei care s-au ingrijit de organizarea acestui event si pe malul Begai.

'Vă invităm, deci, vineri, 28 mai 2010, la ora 18:00 să citiți alături de noi în Piața Unirii. Vom veni cu cărți de acasă, vom citi împreună și apoi vom împărți cărți celor care doresc să citească cu noi.' spune comunicatul. Cartile ce vor fi daruite se pot strange incepand de vineri, 14 mai, in cele 3 cutii de colectare: una la Universitatea de Vest, în Holul Mare, una în Irish Public House ( în spatele Tribunalului) și una lângă sala de lectură a Bibliotecii Județene

Salut cu placere aceasta campanie de constientizare si abia astept sa o vad la lucru. Cred ca rostul ei e mai mult decat clar: folositi timpii morti din urban pentru a va cultiva spiritul, evident, in cazul in care aveti o inclinatie pentru lectura.

7 comentarii:

  1. Suna bine. Cu aceasta ocazie poate vor iesi cu carticele in manute si adolescentii carora nu le pasa daca au carti cu coperti negre sau roz. Ma voi afla si eu printre ei, cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uaaa! Ce tare! Ne vedem în Unirii cu cărţi atunci.

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa fie in aethern in 29 iunie un fel de schimb de carti :) o sa fie absolut superb.
    daca sunteti interesati:)

    RăspundețiȘtergere
  4. *ridică două degete* am şi eu o întrebare: s-a întâmplat? şi dacă da, pe unde v-aţi ascuns? că m-am înfiinţat şi eu cu cărticica după mine, da' n-am văzut oameni foarte hotărâţi să citească pe acolo :-s

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a amanat pe vinerea urmatoare. Sorry.. s-a anuntat pe situl lor.. http://timisoara.orasulciteste.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. mda... atât că je nu m-am gândit să verific înainte să pornesc plină de avânt într-acolo, mai ales că se făcuse destul de frumos afară :)) mi se părea mie dubios că e cam goluţ la capitolul cărţi :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?