22 martie 2010

[Viral] Prietenii prietenei tale...

Well, daca ati citit deja cele 10 articole aparute deja pe acest subiect (Cristina, Raka, Tomata, Todo, AncaCrinutza si Bloo) o sa fiti tentati sa treceti peste asta cu usurinta cu care depasiti o lipeala esuata intr-o discoteca sateasca. Ar fi pacat pentru ca eu n-am nici o idee despre varianta predominant feminina dezbatuta  de ele - "prietena prietenului tau" - cea care tine de prezenta unei "rivale" care ocupa locul de confidenta in inima barbatului, un loc care toate iubitele cred ca ar trebui sa le apartina. Asa o fi.. n-am idee. Prietenii prietenei (mele)tale e alta mancare de peste, mai complexa, din cateva motive:
- sunt mai multi
- fiind mai multi devin un anturaj ceea ce spune despre ea ca e obisnuita cu amicii masculi si deci "she knows stuff"
- in plus, sunt sanse mai mari ca ea sa fi fost cu vreunul din ei, rezultand deci nevoia subconstienta de a "fi mai bun"
- apoi, in vreme ce intentiile ei amicale sunt clare pt tine, nu poti spune acelasi lucru despre intentiile lor pentru ca, ce naiba, esti barbat si stii cum gandesc barbatii.

Astfel, ceea ce face diferenta in comportamentul tau e "cat de bine ii cunosti pe acei oameni?" Daca sunt niste cunostinte noi, o sa-i vezi fie ca potentiali rivali, fie ca niste ratati penibili gata sa te gratuleze cu invidia lor, asta in functie de cat de sigur esti pe tine. Daca sunt si ei amici de-ai tai, ii vei trata in consecinta, lasand astfel garda jos si in 2 cazuri din 10 luandu-ti un "sut in *oaie" de la cel mai bun dintre ei. Pana atunci totul va fi insa misto, ca intre prieteni, cu mici apropouri si glume la vedere menite sa testeze gelozia sau "daruirea" ta. E Jocul in varianta safemode, pseudo-flirtul ei nevinovat si teatral cu niste oameni in care poti avea incredere in majoritatea timpului. Dar, oricand poate unul calca stramb si da vina pe alcool.. asa ca, bafta.

Partea misto e cu astia necunoscutii, cand vii tu, "pretendentul", si incepi sa destabilizezi cuibul amical cu ganduri de intimitate sau cu intrebari la care sa ti se raspunda "eh, inside joke". Daca tipa aia nu realizeaza ca statusquo-ul s-a modificat si ca prioritatile ar putea fi altele, atunci e naspa pentru tine. Inseamna ca aveti perspective diferite asupra "relatiei" si, deci, mai bine retrogradati la un nivel inferior, gen facebooking.. Acum, nu spun ca in cazul unui cuplu extista ceva regula care spune "uita-ti prietenii" caci ar fi ceva stupid, numai ca modul firesc ar fi sa se reduca din timpul alocat lor in favoarea timpului alocat voua, asta daca e ceva pe-acolo, o emotie, o iubire ceva.. In rest, daca incepi sa-ti bati creierii pentru orice pusti care-o face sa rada mai bine te lasi pagubas de amoruri dinastea, iti cauti o urata antisociala si te muti la tara.

In concluzie, totul tine de cunoasterea de sine ca si de cunoasterea celorlalti. Din pacate la barbati, cunoscandu-te pe tine crezi ca-i cunoasti si pe ceilalti asa ca iti rulezi cateva filme in cap de genul documentarelor alora in care Leul e in permanenta inconjurat de o sleahta de hiena care tin sa-i pape caprioara. Si tot timpul ele rad isteric, asa ca o gasca de prieteni buni!! E o jungla dragilor... dar cat ne mai maimutarim?

4 comentarii:

  1. Superb scris:D. Sincera sa fiu, mi-au aparut ceva zambete la partea cu prietenii prietenei, avand in vedere ca ma incadrez la categoria asta si "I know stuff" :P...desi faptul ca stiu lucruri poate fi si un avantaj pentru relatie, nemaifiind tentata sa extrapolez sau sa studiez fiecare prostioara de vreme ce stiu deja in mare ce inseamna :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos spus, numai ca tu ai dus discutia un pic la alt nivel: acela al prietenilor. :) Ceea ce desi pare acelasi lucru, mie mi se pare cu totul alta mancare de peste. :)
    Daca toti ar tine cont de sfaturile tale... ce relatii fericite ar fi pretutindeni, da' pentru ca nu toti tin... multe dintre ele se destrama. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie sa fie de acord cu todo, superb scris articolul, chiar dacă nu sunt de acord in totalitate cu ceea ce ai scris trebuie sa ridic pălăria în fata "compunerii"!

    RăspundețiȘtergere
  4. blogaritele care au tratat subiectul nu prea s-au gandit si la varianta asta: " apoi, in vreme ce intentiile ei amicale sunt clare pt tine, nu poti spune acelasi lucru despre intentiile lor pentru ca, ce naiba, esti barbat si stii cum gandesc barbatii"

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?