28 martie 2010

Decat o Revista

Am auzit de revista asta de la un amic, Radu, ce-mi povestea intr-o seara cand ne grabeam la un concert ca o descoperit o chestie foarte misto, un concept nou de revista, cu multe articole pe gustul lui si ca in spatele ei sunt un grup de editorialisti care stand la o bere odata si-au imaginat un proiect idealist. Mi-a sunat fain povestea dar am uitat-o la fel de repede cum uit o gramada de alte lucruri intersante pe care nu mi le notez. Pana acum ceva zile, cand am prins din zbor stirea ca revista pilot de care mi s-a povestit incearca sa devina ceva regulat, astfel ca oamenii lucreaza la No 2! Acum chiar eram curios asa ca am pus mana pe numarul (virtual) al Decat O Revista, pe care il puteti descarca de aici, si m-am pus pe lectura. Mi-a luat cateva zile ce-i drept sa rasfoiesc electronic cele 120 de pagini (fara reclame pentru ca nu are asa ceva) dar ma declar satisfacut! Pe urmatoarea o cumpar, daca o gasesc, ca m-au convins.

Ce-am citit eu interesant in primul numar:
  • legenda pancardei cu Free Gigi de anu trecut cand l-or inchis astia pe Gigi Becali si niste baieti geniali au facut o farsa cefelor late care cereau eliberarea "patronului" confiscand miscarea cu cartonul lor vopsit si transformand-o intr-o manifestatie pentru legalizarea ierbii. Epic.
  • un articol mamut despre diacritice, istoric, controverse, diferente intre sedilă, virguliţă si multe alte lucruri care teoretic ar fi trebuit sa ma convinga sa scriu diacritc.. da mi-e lene acum.
  • un articol informativ despre magicienii din Romania si iluzionism in general.
  • povestea lui Fredo si Pid'jin, porumbeii din cunoscutul webcomic romanesc.
  • istoria unei coincidente fericite: cum a ajuns Irene (Mintea de Ceai) sa locuiasca impreuna cu fosta fostului ei gagiu si sa se inteleaga de minune.
  • un articol despre post-apocalipsa in cinema si literatura SF
  • interviu cu Dobro
  • articole despre pufuleti, despre lene, despre Bucuresti etc.
Trebuie sa recunosc ca demult n-am mai citit o revista, si cu atat mai putin una din scoarta-n scoarta, asta de pe vremea defunctei Republik.. Sper sa-mi gasesc in sfarsit ceva care sa ma fidelizeze. Totul depinde de acest numar 2 care ar trebui sa apara in 2 saptamani.

2 comentarii:

  1. Din cate stiu, sper ca nu confund revista, la ea scrie si peculiarme (autoarea blogului cu acelasi nume) si ea scrie foarte fain :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi...eu ştiu de asta de pe Facebook, deci mai afli şi lucruri interesante de-acolo. :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?