23 februarie 2010

Scufita mea Rosie


Rolul Scufitei Rosii n-a fost niciodata acela de a duce copiii la culcare. Rolul acestei povesti era de a-i invata cu baieti inca de mici sa n-aibe incredere in Femeia in Rosu. Si sa fie in permanenta constienti ca daca se dau lupi iesiti la vanatoare de pulpe fragede intotdeauna vor exista vanatori ce stau la panda gata sa le umple stomacul cu pietre. Sau sa nu faca obsesii pentru femei frumoase indragostite de hainele lor si sa nu le creada cand spun ca merg in vizita la bunici cand ele nu viseaza decat pusca vanatorului. Iar pe mine ma enerveaza mesajul asta. Din aceste motive mi-am facut propriile versiuni:

Scufita Rosie varianta horror

Scufita Rosie pleaca de-acasa intr-o excursie in zona rurala impreuna cu surorile ei: Scufita Verde (eco), Scufita Alba (virginala) si Scufita Roz sau Pitzi. Prin paduri evident ca se ratacesc, pierd cosul cu mancare pentru picnic si, mai rau de-atat, intra in zona in care isi facea veacul Lupul cel Rau, copilul necurat al unei Bunicute vrajitoare ce-si facea mendrele cu Diavolul. Lupul le ia urma si incepe sa le pandeasca intr-un fel voyeuristic, pana ce se lasa noaptea si atunci navaleste peste ele in cort rapind-o pe Scufita Roz. O gasesc fetele a doua zi spanzurata de paiete si cu tocurile de 15 infipte-n ochi. Scufita Rosie incepe prima sa planga, cea Alba lesina mecanic iar cea Verde o ia la fuga de nebuna si pica intr-o rapa, unde va fi gasita de Bunicuta si dusa acasa pentru a deveni o tocanita gustoasa. Cand Scufita Alba se trezeste observa ca e singura si parasita. Se invarte de cateva ori in cerc pana da peste un Ranger (sau Vanator) caruia ii spune toata treaba si ii cere sa o ajute sa-si caute surorile promitandu-i in schimb cireasa ei amara. Amandoi ajung la casa darapanata a Bunicutei, frumos impodobita cu cranii umane (unul avea chiar scufie verde) si se strecoara inauntru. Acolo dau peste Lup studiind Kamasutra Satanica pe trupul Scufitei Rosii. Lupul, foarte nedumerit ca stalcise trupul Scufitei inca de la prima pagina, nu remarca pusca vanatorului decat dupa ce-i zboara asta creierii peste patul cu Scufita despuiata. Tortura porno, ce mai. Scufita Alba plange un pic, pune mana pe Kamasutra Satanica si pleaca cu Rangeru de mana la o nunta. In vreme ce mergeau ei linistiti cu masina, din spate apare Bunicuta satanista si-l inteapa pe Ranger cu ceva otravit, asta pune frana, baba zboara prin parbriz si se zdrobeste sub rotile masinii care apoi se rastoarna intr-un parau. Alba este purtata de torrenti la vale pana ce este salvata de cei 7 pitici mutanti, in brate inca tinand cartea Lupului. The End...or is it?

Scufita Rosie varianta comedie

Scufita Rosie si Lupul cel Rau era prieteni si vecini de-o viata. El era indragostit pana peste urechile lui paroase de ea. Intr-o zi s-au gandit sa mearga ei la cules de ciuperci in padure. Cum mergeau ei veseli si fara griji au dat peste un camp de ciuperci mai etnobotanice. Nu mai vazusera decat in ziare chestia asta. S-au apucat sa le culeaga in graba dar, curiozitatea fiind prea mare, au si mancat cateva, ba au rulat si vreo doua tigari amestecand tutun cu ceva puf de pe ciupercile alea minune. Oricum ideea e ca s-au "spart" teribil. Pana a venit Paduraru, paznicul ciupercariei, si i-a dus pe amandoi la Bunicuta, matroana unui bordel de lux si traficanta cunoscuta in padure. Pe lup il bagara imediat drept tester in laboratorul improvizat, ceva ce el isi dorise toata viata, iar pe Scufita au vrut s-o puna la produs dar asta fiind atat de fumata nu reusea sa agate  efectiv nimic. Asa ca se face hair-stilista celorlalte fete si prilejuieste niste coafuri nemaivazute care sunt observate de un creator de moda (The Prince) ce dadea pe-acolo ocazional la buci. Asta o ia imediat drept asociata si impreuna lanseaza o colectie de moda pe care Lupul, gelos nevoie mare pe Print, o face praf intrand pe podium ca sa-si proclame dragostea dar si dezvaluind fara sa vrea ca hainele erau cusute de prostituatele unei Bunicute traficante de ciuperci. Deznodamantul in exclusivitate intr-o fituica mizera numita cancan.

Scufita Rosie varianta thriller psihologic

Padurarul era insurat de cativa ani buni cu Scufita Rosie. Mariajul lor insa nu mai mergea prea bine, rutina, plictiseala, munca de Padurar, toate contribuisera la racirea relatiei. Scufita, ca o veritabila femeie in rosu l-a intalnit pe Lup la o vanatoare schimband adresele de mess. Au inceput apoi o aventura fierbinte, pasionala si riscanta, Lupul fiind un amorez desavarsit, mult mai tanar ca Vanatorul dar nu atat de priceput in manuitul armelor. Cei doi pun la cale un plan ca sa-l ucida pe sot si sa ramana cu averea astuia dar nici n-au idee ca Vanatorul era deja la curent cu infidelitatile Scufitei sale. Se lasa deci atras in capcana lor simulandu-si moartea, apoi din umbra purcede la terorizarea psihica a celor doi vinovati de adulter. In cele din urma Scufita nu mai suporta stresul si se sinucide artistic, taindu-si venele pe un covor de frunze, fara sa mai afle ca de fapt asa implinea planul celor doi de a pune mana pe asigurarea ei de viata. Bucuria lor insa e de scurta durata intrucat Scufita avea o sora geamana, Scufita Stacojie, care aparand deghizata, i-a surpirns pe Lup si pe Vanator schimband intimitati dupa inmormantare. Drept urmare ii ucide apoi otravindu-le coniacul preferat la priveghi si ramane cu averea combinata.

Scufita Rosie love story

SR descopera la 18 ani ca sufera de o forma foarte rara de cancer si se retrage in padure sa moara. Padurarul, fiul Bunicutei e singurul care o viziteaza, nestiind decat ca e foarte ciudata si retinuta. Cu toate astea se indragosteste de ea si vrea sa o faca fericita. Treptat si Scufita se inmoaie si incepe sa gandeasca ca totusi viata merita traita atat cat mai are din ea. Ii trimite un mesaj intr-o dimineata Padurarului in care-i spune ca e gata sa traiasca din nou, moment in care acesta complet bulversat de veste pleaca la vanatoare cu pusca goala fiind astfel ucis de un Lup. Atunci fata pica intr-o depresie si jura sa nu mai iubeasca niciodata pe nimeni. Dupa un an insa se descopera un nou tratament pentru boala ei si urmandu-l la insistentele Bunicutei, Scufita se vindeca pe deplin. In noua stare de fapt aceeasi Bunicuta ii dezvaluie ca Vanatorul facuse din timp donatii la o banca de sperma si, in consecinta,  Scufita suporta o inseminare artificiala in urma careia naste un baiat perfect sanatos. Puiul de vanator va creste mare si va ucide Lupul asa cum sta scris in toate basmele de acest fel.

Scufita Rosie varianta SF

Intr-un viitor post-apocaliptic Padurea a fost distrusa de o hoarda de Lupi veniti din spatiu(sic!). Singurele supravietuitoare sunt o Scufita Rosie, puscasa marina, super antrenata in lupta corp-la-corp si dibace in manuirea armelor si o Bunica vraci care, avand si darul profetiei, ii prevazuse Scufitei un viitor aventuros. Ea urma sa dea nastere Ultimului Vanator, razbunatorul umanitatii si ucigasul de Lupi. Doar ca nu mai exista nici un barbat viu care sa o lase grea. Cu ajutorul magiei insa Bunicuta smulge din trecut un Vanator si-l aduce in prezent, lucru care insa o epuizeaza vital si cade prada Lupilor Spatiali(!) care isi faca astfel de cap cu ea. Vanatorul si Scufita isi salveaza insa pielea si apoi se impreuneaza intr-o pestera pentru a salva viitorul. Evident Vanatorul moare aparand Scufita de furia Lupilor si permitandu-i astfel sa scape. Dupa 9 luni de trai subuman prin mlastini si pesteri, lupte cu detasamente de Lupi indarjiti, Scufita ajunge la o manastire de maici unde naste pruncul ales. Pleaca apoi in lume cu promisiunea unei reintoarceri in partea a doua: The Rebirth.

Ps: am avut nevoie de acest exercitiu de imaginatie pentru a face nitel curatenie in ganduri...

11 comentarii:

  1. Nu pot alege intre variante...toate imi plac...dar scufita rosie varianta film romanesc nu exista?

    RăspundețiȘtergere
  2. ai incercat sugestia de cadou de la mine? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am şi eu în draft o Scufiţă Roşie, da-i tot aia cu Tomata, adusă puţin la zi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe SF vedeam deja Resident Evil combinat cu Alien si varcolacii din Underworld cu armuri din WoW :))

    Ca tot vorbim de exercitii de imaginatie, gen! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti mai dau eu o varianta (nu-mi apartine, dar merge - e din The Book of Lost Things :D ): Scufita Rosie a mai crescut si intr-o zi, in drum spre bunicuta, vede un lup. Lupul ii pare atat de sexy incat il urmareste prin padure pana acesta oboseste si... cred ca il violeaza. Din unirea asta ciudata se naste o noua rasa, lupi cu trasaturi de personalitate umane. Nu alea bune, normal. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Todo: iesea inca un film despre comunism.

    @mr unholy: haha..posibil

    @Vania: varianta 2010 cum ar veni. o astept.

    @Raka: ma gandeam eu ca am uitat ceva: varianta epic fantasy.

    @Arana: serios?

    @Crinuta: nu mai bine imi dai cartea..ca baza-n copila nu mi-o mai pun ;)

    @offshore: de primavara, cum ar veni.

    RăspundețiȘtergere
  7. Epic fantasy, un fel de Brotherhoold of the Red Hood? :))

    iti dau cartea, dar mai am inca de citit din ea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Genial :) Mi-au plăcut toate mai ales varianta love story.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?