17 februarie 2010

Cu pantalonii-n vine


Hei amice, vezi ca-ti cad pantalonii de pe tine. Da, cu tine vorbesc, scuza-ma daca te-am deranjat sau daca te fac de ras in fata fetei tale, dar nu pot sa nu remarc faptul ca pantalonii tai mai au putin si or sa cada sub genunchi. Nu de alta dar sunt sigur ca in momentul ala o sa te impiedici si-o sa cazi ca o clatita imprastiindu-ti gemul pe asfalt. In plus sunt si un pic vexat de faptul ca daca nu ai avea hanoracul ala cu 3 numere mai mari mi-ai arata pur si simplu fundul imbracat in boxerii lui Catalin. E de porc. E expunere indecenta de chiloti. E ca si cum eu as merge cu slitu descheiat dar cu tricoul scos din pantaloni. E tot naspa. Plus ca ma trage curentul la instalatie. Eu stiu ca tu ai cureaua stransa bine ca sa nu ti-i pierzi pe drum, dovada ca faci pasi mai mici decat ti-e felul, dar pana la urma nu pierderea lor e problema. Uimirea mea consta in lipsa unui raspuns la intrebarea "de ce nu poti purta pantalonii asa cum au fost croiti?" Banuiesc ca e cumva o problema de atitudine. Si de stil. Vrei sa comunici ceva. Sa ne comunici ceva, noua, celor din jur. Dar ce? Esti rebel? Esti atipic si nonconformsit? Esti anti-fashion? Hmm.. esti cumva gangster.. sau fost puscarias .. ca atunci te rog sa nu ma bagi in seama... Insa totusi, eu si presupun ca mai sunt si altii, asteptam mesajul. Ce vrei sa intelegem din modul cum porti pantalonii? Ca asculti hip-hop sau ca esti "baiat rau"? Sincer, n-am nici o problema cu muzica pe care o asculti ori cu simpatiile east/west coast, mi-s dragi toti raperii deopotriva, cu tot cu bling-bling, bentley si femei decorative, this is not the point, eu vreau sa aflu de ce tu, dimineata inainte de a iesi din casa, ti-ai tras pantalonii doar pe jumate din tine? Daca ai un mesaj de transmis, nu e mai simplu sa-ti faci un tricou imprimat? E zic ca da. Si, btw, ai niste iarba?

5 comentarii:

  1. Chiloţi traşi peste pantaloni (după cum bine explică şi pagina de wiki linkuită de tine) este o idioţenie. Stilul meu vestimentar este urban (URBAN = pantaloni largi, tricouri largi, eventual un spray de graff într-un buzunar) dar asta nu înseamnă că umblu cu chiloţii la vedere. Este o idioţenie.

    Hip-hop-ul nu are nici o treabă cu purtatul indecent al hainelor. Şi deasemeni nu are nici o treabă dacă te îmbraci urban, în negru, sau gotic (exemplu Adi Despot care se îmbracă "normal" şi este un fan al muzicii RAP). HIP-HOP este o stare, un strigăt de rebeliune, o vociferare contra sistemului, ori dacă îţi arăţi carourile de la chiloţi nu arăţii lumii decât că eşti idiot, nicidecum ce scârbit eşti tu de sistem.

    În altă ordine de idei. Să nu mai zici niciodată "ASCULŢI hip-hop". HIP-HOP nu este un gen muzical. Hip-hop este o mişcare. O mişcare cuprinsă din 4 elemente principale.

    1) Muzica RAP. (mulţi nu ştiu că RAP este un acronim de la rithm and poetry). Elementul ăsta e compus din cei doi mari "piloni" MC şi DJ. DJ înseamnă maestru al platanelor, nu căcaţii care pun muzică ieftină în cluburi)

    2) Graffiti. Graffiti nu înseamnă "ana suge" şi un număr de telefon. Grafitti înseamnă arta de a da culoare pereţilor gri. Nu are absolut nici o legătură cu vandalismul.

    3) B-boys. Inutil să mai zic că elementul "b-boys" e compus din brak-eri. Oamenii care îşi luxează mîini, picioare, îşi rup haine, din păcate câteodată îşi sparg capul pentru a ne oferi nouă un dans extrem de spectaculos şi acrobatic.

    4) BeatBOX. BeatBOX-ul este imitarea unui "beat" de tobă cu gura, respectiv gâtul. Un beatBOX genial găseşti aici

    Acum zi-mi şi mie după acest "crash-course" de hip-hop, de unde se deduce chiloţi la vedere, lănţoaie kitsch-oase la gât, sau maşini care valorează cât 2 case??? Eu nu înţeleg...

    P.S. orice "necunoscător" se urcă la mine în maşină, mă întreabă "cine-s ăştia Mafia". Din păcate unicul reper al omului de rap înseamnă MAFIA? De fapt ăştia au distrus rap-ul de la noi, l-au înglobat în case de discuri şi în clipuri scumpe şi au uitat că esenţa rap-ului stă în old-school. În rime adevărate, metafore, jocuri de cuvinte, comparaţii năucitoare. Nu ştiu dacă ai auzit de L DOC, Cedry2k, Cumicu sau Vlad Dobrescu...dar îţi voi căuta nişte mostre de ce numesc eu rap.
    L Doc
    Cedry2k
    Cumicu
    C.T.C

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot decat sa fiu de acord cu tine. Cunosti fenomenul. Si eu il cunosc, poate nu asa in detaliu ce-i drept. Dar am ascultat destul rap in "tinerete", de la RunDMC la Puffy si Biggie si toti negrii care s-au afirmat pe-atunci pana la Eminem (si da, la unii RAP-ul chiar e rythm and poetry), plus romanasii nostri, ca doar eram si eu "baiat de cartier". Ce vreau sa zic. Daca hip-hopul ca miscare n-are treaba cu toalele, dar cei care fac parte din ea au adoptat stilul asta vestimentar Urban care uneori mai are si derapaje de tip chilotii la vedere. Parerea mea e ca la fel cum unii adopta bling-bling-urile alea kitchoase ca sa epateze lux si bogatie tot asa altii isi scot chilotii din pantaloni. dar ca sa ce...? Evdent m-am referit la cei de peste ocean, pe care ai nostri ii copiaza frecvent.

    mersi de mostrele de rap.. de Cedry2k am auzit doar si asta de la tine, cand iti cautai albumul.

    sincer din Hip Hop cel mai drag imi este breakdance-ul. am avut o gasca de prieteni care formau o trupa de bboy (Moonwalkers) si mergeam sa-i vad antrenandu-se. De la ei faceam rost de casete video cu battle-uri internationale inainte de a intra Flyng Steps pe mtv.

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-adevăr Breakdance-ul este cel mai spectaculos şi captează atenţia pe loc. Dar cele patru elemente sunt interdependente. Unul fără celălalt nu poate exista. Nu se poate break fără muzică şi MC fără nume "tag-at" pe ziduri. Respect dacă ai apucat să asculţi Run DMC. Regii old school-ului.

    Dar de aici până la chiloţi la vedere, şepci întoarse într-un mod penibil, lanţuri cu care poţi lejer priponi boul, hanorace sclipicioase, dinţi din faţă mascaţi de aur, e o cale lungă. Astea sunt idioţenii aduse de peste ocean, şi noi ca nişte guşteri ce suntem, copiem doar ce-i prost. Cred că o să-ţi placă Cedry2k... E păcat să nu-l asculţi. Caută pe youtube piese ca "Alchimia veninului" sau "Istorii secrete" (ambele scoase în 07) şi poate vei ajunge la sugestia mea de cadou... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bre, m-am inecat de ras citind. E light-hearted fun si pana la urma, ideea de baza e de ce umbla oamenii aia cu fundu la vedere. De ce e asta cul? Ca sa nu mai zic ca sunt aproape sigura ca e mai necomfortabil decat tocuri de 15 cm. Human nature... endless.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sapatamana trecuta mi-am intalnit un fost coelg de liceu, mai mic ce-i drept decat mine la metrou la Unirii. Nu e rapper, nu are treaba cu graffitti-ul sua cu hip-hop-ul in general. El poarta conversi samd.

    Vroiam sa il abordez, cand s-a aplecat dintr-o data sa ia un pix de jos, si i-am vazut boxerii in toata splendoarea si am ramas la locul meu.
    Ce e mai trist e ca el chiar are senzatia ca e cool,apreciat, pentru patratelele ce-i ies din dosul pantalonilor, ca se imbraca bine si are atitudine. Si are 20 de ani..ce-o fi in capul lor?!?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?