25 ianuarie 2010

Sa dam guvernul baietelului de 7 ani

Oameni buni, e tragedie mare in Haiti, toti se inghesuie sa ajute (sau sa para ca ajuta) ideea e ca si noi, Romania (nu romanii), prin Guvernul condus de nenea Boc am decis sa rupem de la gura politicienilor cateva firmituri de ciolan ca sa le dam sinistratilor sa-si cumpere cruci de ele. O suma infima de 50000 de euro(!). Cam cat o berlina premium cu dotari dar fara TVA, gen masina guvernamentala.

Un copil de 7 ani din Londra a strans aceeasi bani in acelasi scop mergand cu bicicleta in parc!!!! Hai mai Boc, ce naiba, te-o facut un pustiulica cu pedale si mamica? Ridica-te-n picioare cand vorbesc cu tine..ok scuze. Na, fii atent, intre voi doi e o singura diferenta, si nu ma refer la inaltime: pe cand matale nu esti sigur daca ai o majoritate langa tine, baietelul ala are deja o unanimitate de voturi. Io zic sa-i dai lui Guvernul.. Gandeste-te ce-ar face daca s-ar da jos de pe bicicleta si s-ar pune pe treaba!!

Acum, eu stiu ca tara e saraca, e criza, e somaj, e datorii e de toate...da tot adminsitratia e de blamat pentru asta intrucat in 20 de ani n-a reusit sa faca o economie mai stabila, care sa nu se pravaleasca ca un carti de joc. Daca tot vrei sa ajuti un popor mai nevoias ca tine fa sa fie bine pentru amandoi. Nu sunt bani? Trimite oameni, echipe de oameni, ajutor logistic..in felul asta ai creat locuri de munca pentru concetatenii tai, pe care ii vei plati cu fondurile ce aveai de gand sa le donezi. Si n-ai nici un motiv sa te zgarcesti pentru ca banii se intorc in tara in final. Atat am avut de zis.

3 comentarii:

  1. Oh, so true. Personal, mi-e ruşine de gestul ăsta de 2 bani - mai bine nu exista. Ori da, mai bine trimitea echipe de oameni cu logistica şi pusul de os. Dar asta e la mintea unui copil, nu la a ditai premierului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia cu dat bani că oricum tot în țară se întorc nu e acceptată la noi. Și-mi pare rău.

    La noi, se investește mai mult în câteva persoane și când vine greul, plebea suferă.

    Problema e că mai mulți oameni fericiți, sau cel puțin mai deștepți, înseamnă mai puțini bani pe gratis pentru oameni importanți.

    Mă refer doar la penultima propoziție, nu la gluma de juma de milion de euro.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrei sa spui gluma de 50 de mii de euro Horia ;).

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?