11 decembrie 2009

Spiritul Craciunului (3)

Ok, din motive tehnice nu mai putem continua pentru moment discutiile pe TM99Blog asa ca voi anunta aici ultimele noutati in ce priveste "actiunea noastra de caritate". Am fost azi la centrul de care vorbeam, Serviciul de readaptare si reabilitare psihosociala pentru copiii strazii (Damsescu nr 53), si, impreuna cu Anda, am stat un pic de vorba cu o dra Loredana, unul din psihologii de acolo. Era bucuroasa ca vrem sa-i ajutam si ne-a dat cateva detalii. Deci au acolo 20 de copii in ingrijire, 11 baieti si 9 fete cu varste cuprinse intre 13-17 ani, unul singur avand 11 ani. La intrebarea noastra "cum putem sa-i ajutam" raspunsul a fost simplu "cu ce vrem noi, ca ei au nevoie de multe". Ca sa fim mai specifici am hotarat ca cel mai util si de maxima necesitate ar fi un pachet alimentar intrucat bugetul alocat pe cap de copil/zi e de 8 lei asa incat se cam face foamea pe acolo. Deci daca ne adunam o mana de oameni si punem niste bani, facem ceva cumparaturi (nu pufuleti) si le impartim in 20 de pachete cadou: paine, uscaturi, chestii conservate nu perisabile, dulciuri etc. Cred ca ar trebui sa fixam o suma minima (ma gandesc ca 20 de lei nu e mult) pentru cei care vor sa contribuie, dar fiecare da cat il lasa mana.

Alta chestie cu care putem ajuta ar fi sa le donam niste haine sau incaltari pe care nu le mai folosim. Astea le vom da separat celor de la centru si se vor depozita in magazia lor de unde copii pot sa-si caute singuri ce li se potriveste. La fel, chiar daca a trecut vremea jucariilor pentru unii dintre ei, daca va prisosesc prin casa puteti sa le donati. Acolo am inteles ca se fac si ceva activitati cu ei deci la fel, daca aveti caiete in plus, rechizite etc, ar fi binevenite. Astea nu le vom cumpara pentru ca preferinta lor e hrana.

Ca suport logistic, eu sunt liber mai putin maine si marti cand lucrez, Raka parca s-a anuntat cu masina si Moroi la fel, dar presupun ca si altii sunt dormici de implicare in weekend sau pe seara, ca oamenii mai si lucreaza. Primordial insa e sa stim pe cati ne putem baza si asta pana luni.

In concluzie, in weekendul asta facem listele cu cei implicati (maine oricum o sa vorbiti cu Anda la Clubul de Joc) si la inceputul saptamanii tre' sa stim cum stam ca sa facem cumparaturi. Ideea e ca pana in 20 sa putem merge la ei cu "cadoul". Ni s-a sugerat ca sa intreprindem actiunea pe timp de zi, pana pe la 16, ceea ce comporta niste probleme din partea celor care lucreaza. Mai ramane sa stabilim ziua si sa-i anuntam cand venim, preferabil cu o zi inainte. Primesc si colindatori desigur, daca reusiti sa invatati o colinda in timp util ;)

Ps: in momentul in care isi revine TM99Blog acest articol va apare si acolo intrucat nu e o initiativa de-a mea personala, ci un gand al catorva blogeri care se doreste materializat.

14 comentarii:

  1. S-ar putea sa fie o mica problema cu deplasarile mele inainte de ora 18, avand in vedere ca am managementu' din Germania venit la firma... Daca e vorbad e deplasare pentru aprovizionare dupa ora 18:30, sunt disponibil fara retineri.

    Deci eu ma anunt de pe-acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi s-ar parea o idee mai buna daca am duce un cos mare cu mancare la comun pentru toti si pachetele separate cu dulciuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Raka: notat.
    @Crinutza: si eu cred ca-i buna cu conditia sa nu trebuiasca sa cumparam un afurisit de cos care sa coste cat mancarea :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Richie, sar si io cu niste banuti. Din pacate lucrul nu prea cred ca imi va permite sa fiu prezenta si fizic :(

    RăspundețiȘtergere
  5. confirm pe aceasta cale si suportul logistic (constand in Logan VAN) si suportul financiar. Desi nu sunt cel mai bogat din curtea scolii cred ca nimeni nu s-ar supara daca suma minima ar fi un 40-50 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Jos palaria, in fata amandurora (Richie si Anda).
    Pot sa ajut cu bani, masina si voce, sau cu orice altceva. Programul meu este insa foarte haotic, nu am un pattern, in functie de solicitari am sa incer sa raspund la toate. Deci din partea mea tot sprijinul, ma gasiti pe mail/mess/ recomand totusi telefonul :).

    RăspundețiȘtergere
  7. Draguta, sa ma ai si pe mine in vedere! O sa ajut financiar, cu deplasatul mai greu, avand in vedere k eu sunt destul de multa. Imi trimiti un mail unde putem sa ne vedem, te rog!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si pe mine se poate conta neconditionat cu masina, bani, implicare. Vocea in schimb nu ma ajuta. Ca si Raka si eu sunt retinut pana pe la 18 in zilele lucratoare, dar daca ii caz de forta majora fac exceptii si vin. Mai vorbim la clubul de joc

    RăspundețiȘtergere
  9. Si noi ajutam - cu bani si masina. Si daca ne intelegem macar cu o zi inainte se poate sa venim cu masina sau masinile (in caz ca e nevoie venim cu amandoua) la orice ora.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut o lista, pentru inceput cu ce trebuie sa facem.
    1. Strans bani, ceea ce inseamna ca
    2. Trebuie gasita o persoana care sa face acest lucru
    3. Strans haine, lucruri, rechizite pentru copii, dar trebuie sa aveti in vedere ca trebuie haine de iarna, adica mai groase, si ca sunt pentru copii cu varstele scrise acolo, si ca nu ne batem joc de ei cu zdrente, cred ca au deja... plus
    4. Persoana care se ocupa de chestia asta, sa fie toate intr-un loc, plus depozitarea lucrurilor, plus stabilit macar doua zile in care acestea vor fi stranse, si eventual chiar duse direct la centru pe masura ce le strangem [deci trebuie sincronizare]
    5. Mers la cumparaturi dupa mancare, stabilit ziua, ora oamenii care merg, asta dupa ce s-au strans banii, ca nu ne plimbam de 10 ori
    6. Stabilit colinde plus o repetitie macar, sa vedem cum sunam.
    7. Stabilit ziua in care mergem la copii, ora. Dama mergem cu colinda, mancarea restul de lucruri deodata sau le ducem pe rand.

    In principiu cam asta ar fi lista mea. Desigur, nu-i perfecta, si astept sugesti, pe puncte, cu argumente.

    RăspundețiȘtergere
  11. ah da, scuze pt greselie gramaticale, le-am vazut!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumim tuturor pt sustinere si va trecem pe lista ca sa va anuntam cand e stabilit ceva exact.

    RăspundețiȘtergere
  13. faina initiativa, vreau sa ajut si eu cu ceva bani si timp.

    [tot caut un buton de "contact", da' nu gasesc... asa ca astept detalii despre ce / cand / cum / unde.]

    RăspundețiȘtergere
  14. @alx c: mailul meu e la profil cum se obisnuieste.. apoi detalii mai multe gasesti pe TM99Blog.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?