14 noiembrie 2009

Si totusi merg la Mall

Oricat de refractar m-as declara atunci cand imi manifest cu voce tare dezgustul pentru cultura consumerista de tip mall, insistand sa trag de Mototola meu v360i vechi de 4 ani sau rezistand tentatiei de a cumpara vreo plasma chilipir cat timp am doua tv-uri clasice in casa si eu nu privesc nici unul, totusi, sunt chestii pentru care vizitez mall-ul. Nu, nu pentru servicile administrative locale mutate in incina Julius-ului, Pasapoarte, Inmatriculari, Casatorii, care nu fac altceva decat sa mascheze cat de incapabili sunt edilii nostri in a realiza sedii in care sa-si desfasoare activitatile apeland la "mila" patronilor de spatii comerciale si stand cu chirii platite de la buget. Asta-i alta discutie care are sansa sa ma enerveze in loc sa ma amuze.

Eu ma duc la mall pentru o doua chestii: Cinema City, care nu-i nici greu de ghicit data fiind obsesia mea pentru filme, chipsuri (nachos rulz) sau popcorn si Food Court-ul care tine tot de mancare, evident. Ah mancarea asta :), te baga-n boala. Dupa cum am dezvaluit si pe twitter am vizitat ieri Julius Mall Extended Edition for Business 2.0 si am inspectat Auchanu (recte Oshon) care mi-a parut un fel Real mai haotic si negasind raionul cu leptoape sa-mi belesc ochii la netbook-uri (btw inca astept aprobarea ratelor de la Altex, o zi doua inseamna pt ei 1 saptamana sau doua) am purces spre nivelurile superioare.

[paranteza] Am impresia ca mult trambitata parcare subterana e de fapt cam la acelasi nivel cu demisolul vechii constructii. Ma insel?

La ultimul etaj am ramas insa perplex in fata grandiosului Food Court. Deci e atat de mare locul ala, de 3-4 ori cat ala vechi, cred ca intra un teren de fotbal acolo. Am dat doua ture salivand in fata fiecarui restaurant petite, de la nostalgicele 3F si Napoleon, pe la Grill Sirbesc, Kartoffel (bai aveau 50% dicount) si KFC am zabovit la chinezesc si la ala cu deserturi, am fost gata sa cumpar o pleskavita si o shaorma la cat imi era de foame, dar pana la urma am oprit la pizzeria aia Pasta e Basta ca aveau niste felii mari de pizza care-mi aminteau de Sziget Fest. Ah, binecuvantate fie papille gustative si cine o inventat mancarurile gandindu-se la ele. Cel mai mult m-a impresionat Grill Bison-ul, ceva specialitate din Elvetia, cu multe fripturi delicioase. Data viitoare niste coaste carnoase vor avea numele meu scris pe ele!!

De asta ma duc eu la mall, pentru ca-mi place sa mananc si imi place sa am de unde alege. Food court-ul asta e cea mai misto chestie din mall. E mare, ceva mai aerisit si are inclusiv cat-walk pentru o mai buna digestie. (fun fact: Ieri dansau pe boxe niste fatuci minore imbracate mai sumar decat in visele mele, totul sub ochii unor interlopi - singurii care nu mancau, priveau. Probabil asteptau sa le pice hrana-n brate).

5 comentarii:

  1. Vroiam sa merg si eu azi, dar imi e lene.
    Curtea pt haleala e o chestie buna, devenise ingramadit locul vechi. Mie imi placea saorma la farfurie de la Mado, dar eu nu sunt genul mancacios (inteleg ca tu esti).

    Chestia cu pasapoartele si restul la un loc e o idee buna, pt ca nu faci multa umblatura. Sincer eu prefer asa decat sa dea milioane de euro pe un sediu nou si grandios pt bugetari. Si mai e o chestie -- cat timp astepti pt pasaport sau ce mai trebe, poti sa casti gura in mall sau sa mananci ceva. Mult mai bine decat sa astepti o ora pe coridorul unei institutii unde toti se freaca de tine. Multi mi-au zis (din alte orase) ca e mai civilizat asa, desi da, e impropriu pe de alta parte.

    De ieri nu scrii nimic? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,vreau sa adun 100 de bloggeri pentru a crea impreuna cel mai mare blog in limba romana,ce zici te bagi si tu?

    RăspundețiȘtergere
  3. mult trâmbiţata parcare subterană chiar este subterană. Dacă te-ai dus la cea portocalie ...DA, chiar este la nivelul demisolului, dar dacă te-ai dus la cea albastră, este "underground" ca minerii. Aia portocalie, este peste aia albastră. E destul de mişto făcută, dar din păcate, lumea (în care mă includ şi pe mine) a dat năvală ca turcii. Efectiv nu se putea parca în nici o parcare sub/supra terană. Era ceva de groază. Mă mir că ai găsit loc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost si eu azi.. dar eu am avut o surpriza mult mai placuta, expozitia de antichitati (fiind pasionat de antichitati si ceasuri mecanice).

    Intr-adevar, food-court este ENORM.. in sfarsit un loc foarte bun si aerisit pt a manca.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?