26 noiembrie 2009

Mai devoram publicitate?

Sambata seara la Capitol se desfasoara inca o editie a Noptii Devoratorilor de Publicitate, spectacolul adus de Chisu in Romania, in care ni se proiecteaza cateva sute de spoturi publicitare la miez de noapte. Desi suntem satui de reclame la tv si ne impartasim cele mai misto spoturi de pe youtube, totusi, in fiecare an ne apuca frenezia cu NDV-ul. Chiar si dupa ce anul anterior am fost amarati de organizare si selectia oferita. Noi tot speram. Are, presupun, legatura cu placerea de a urmari in grup un clip amuzant, emotionant, frustrant sau enervant si a ne studia apoi reactia in comparatie cu a celor din jurul nostru. Sau a ne manifesta opiniile mai mult sau mai putin avizate privind calitatea lucraturii sau efectul starnit. Cine stie...

Daca n-ar fi existat experienta anului anterior, probabil ca as fi fost mai extatic in anuntarea evenimentului, incercand sa va mobilizez, dar acum ma vad in situatia de a cantari bine optiunile. Sa risc din nou statul la coada alaturi de alte 500 de persoane pentru o cafea sau o apa in pauza? Nu stiu ce sa zic. Nici nu mai vorbesc de tariful de intrare (30 lei), e drept, mai mic decat anul trecut (40lei), dar totusi superior Bucurestiului (25 lei). Am sentimentul ca sunt jecmanit asa ca raman in standby deocamdata.

10 comentarii:

  1. Adevarul e ca si eu am ramas cu un gust amar dupa editia de anul trecut, dar ma duc si anul asta. Cred ca NDP e ca si TMBase-ul. Chiar daca nu iti place in mod deosebit intr-un an, te mobilizezi si in urmatorul, ca doar e traditie. [bine, tmbase-ul e mult mai misto, clar, da na, de dragul comparatiei] :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu esti jurnalista, e jobul tau sa fii prezenta la evenimente. La fel cei care lucreaza in marketing si advertising, au un interes profesional acolo. Eu ma duc doar de fun si atunci mai are rost sa ma enervez? Poate doar ca sa amce scrie pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok. Eu vroiam sa merg anul acesta dar dupa informatiile astea constat ca mai bine imi pastrez banii ca tot sunt studenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aş fi venit, dar plec la Herculane. La NDP am fost odată la mare. Am dormit majoritatea show-ului că eram extrem de obosită.

    Să fiu sinceră, şi mie mi se pare mult beletu', dar nuş' ce să zic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost si anul trecut si ca om de marketing am apreciat show-ul :). Constat cu regret ca de la an la an sunt tot mai putine evenimente prin " provincie" si ne miram de ce... pentru ca nu stim sa apreciem un spectacol de anvergura asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu la ce fel de evenimente te referi exact dar daca vorbesti in general eu constat ca de la an la an sunt tot mai multe in provincie. Cat despre apreciere, poate unii s-au saturat sa inghita orice si pretind un pic mai mult respect si profesionalism. Nu suntem o gloata care asteptam circul ci suntem in stare si de o atitudine critica. Daca ceva are deficiente la organziare, observabile de mai multe parti, apai clar ca ceva nu pusca...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ironia e ca pe cat de mare se vrea un eveniment ce trateaza advertisingul, pe atat de slaba e promovarea. Cu o luna inainte de sosirea in Tm, pur si simplu m-am chinuit sa gasesc pe net data de desfasurare sau cea in care vor incepe sa se vanda biletele.

    Editia de anul trecut nu a fost slaba doar ca organizare, ci si ca spectacol. Am fost la ultimele patru editii si de la an la an, mi se pare din ce in ce mai slaba selectia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi pentru insight. De acord cu ce spui de promovare. S-a auzit doar ceva zvonuri prin presa legat de NDV acum o luna, in rest nu prea multe stiri. Am observat ca situ lor oficial nu e updatat de anul trecut si cred ca din cauza ca s-au schimbat organzatorii. Cum a fost cea de anul asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate nu am fost anul ăsta. Nici nu mi-am luat bilet din timp şi nici nu cred ca m-aş fi dus dacă-l aveam, din cauza unei răceli păcătoase.
    Poate recuperez săptămâna asta cu FFF-ul. Mergi ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Voi face tot ce pot pentru ca sa vad macar un film, vineri sau sambata.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?