27 noiembrie 2009

I love my Soul


Mi-am luat telefon nou. Dupa trei ani in pat cu Motorola m-am plictisit si am trecut la Samsung. Mai exact, Samsung U800 Soul. Asta are suflet, ca sa zic asa. A fost dragoste la prima vedere cand l-am vazut pe-un afis din centru la oferta Vodafone. Intotdeauna am vrut sa-mi iau un telefon cu stil, nu doar util, ceva placut ochiului, nu conta marca sau renumele, ci sa-mi dea incredere ca nu vine cu bagaj in noua noatra relatie. Si cel mai important, sa nu coste cat un laptop sau o masina second. U800-le a picat la tanc, m-a prins cu destui bani in buzunar ca sa-l pot cumpara si intr-o nevoie de schimbare, fiind tot mai satul de vechiul moto v360 care obisnuia sa se inchida cand il bagam in buzunar.

Samsung U800 Soul e un telefon super compact si slim, un continuator al seriei Ultra a producatorului coreean, remarcabila la capitolul design si grosime. Pare delicat la cei 9,9mm grosime si 89g cat cantareste dar, credeti-ma, cand il tii in mana te surprinde prin robustete si greutate. Asta se datoreaza carcasei integrale din otel inoxidabil (nu aluminiu) care-l imbraca foarte frumos, lasand doar pe laturi si in capeti o dunga de plastic cauciucat, pentru o nu-ti aluneca din maini, presupun. Ecranul e un TFT de 2" cu 16 mil de culori. Nu glumesc, asa zic specificatiile.

Ce-mi place la el? Agenda are 1000 de contacte, cu posibilitatea de a-i face fiecaruia un adevarat profil, smart dialing-ul care-ti cauta prin agenda in functie de cifrele scrise pe ecran. Temele default, doua din ele sunt superbe: Monolithic Purity e argintie si minimalista, in ton cu telefonul iar Elegance Noir e neagra cu reflectii verzui in stil electro amintind de Matrix. Plus ca are editor de teme complex in care poti crea orice combinatie de culori, backgrounduri si elemente de stil. Camera foto e de 3.15 Mp, ceea ce pt mine e un salt, face poze bunicele (2048x1536 ), are blitz si cateva setari destepte + editor de imagine, dar ii lipseste un autofocus. Filmeaza insa slab la o rezolutie jenanta 176x144 pixeli si 15fps.

Un lucru util e Mp3 playerul, cu posibilitate de filtrare dupa artisti, albume, liste etc numai bun sa-ti folosesti acel 1GB de memorie interna, care la nevoie o poti urca cu microSD pana la 8. Poate fi minimizat daca ai altceva de facut intre timp si muzica nu vrei s-o opresti. Are si radio FM si voice recorder. Castile insa m-au enervat ca-s de tip cauciuc moale care trebe bagat adanc in ureche. Nu-s obisnuit cu asa ceva. De auzit insa se aude ok.

N-are Wlan, ceea ce mi-as fi dorit, doar 3G HSDPA, dar cum n-am abonament cu net mai tre' sa astept pana ii pot testa browserul si emailu. Dar nu ma oftic eu din asta. Am vrut telefon in primul rand pentru apeluri, iar asta merge brici, se aude foarte bine in difuzor, lumea ma aude la fel pe mine (sper) iar cand ma plictisesc pot sa ma joc prin meniuri, ca-s al naibii de faine animatiile alea.

Un ultim amanunt destul de semnificativ, pretul lui la liber e cam intre 450 si 590 de lei, depinde de magazine. Eu l-am luat cu 100 de lei si abonament Vodafone pe 2 ani de 7 euro cu 500 min in retea si 50 nationale. Asta in ideea in care in ultimii 7 ani am stat pe un Ore Favorite cu 5 euro in care aveam 60 de min plus cele de vechime si niste extraoptiuni pe bani. Zic ca am ales bine.

3 comentarii:

  1. Eu sunt fan Nokia si am un model 6234. Cum sunt meniurile, mie imi place foarte mult interfata tip nokia si tin f mult la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el! :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?