28 noiembrie 2009

Cheia de butelie

Cheia de butelie e tot un vestigiu ruginit din comunism, o amintire rece si grea din timpurile cand gazul venea la pachet rationalizat, ca untul, uleiul, zaharul si sifonul, deci dupa un stat la coada. Nici macar eu nu-mi amintesc prea multe despre cheia asta, eram destul de tanar in vremea ceea, iar oricum slujba de administrator al gospodariei era apanajul tatalui meu. Totusi, la 20 de ani de-atunci, vestigiile astea comuniste tot rasar la suprafata, iar eu cred sincer ca numai in romania cheia de butelie isi disputa importanta in gospodarie cu cheia franceza :).

Ii spun vestigiu venit dintr-o alta epoca pentru ca in nici un caz nu-mi imaginam sa mai am de-aface cu asa ceva, acum, cand gazul sufla din tevi la (aproape) fiecare usa de roman. Deci, cand am fost interpelat telefonic de o d'ra in stare de necesitate, cu butelia sigilata si fara cheie, reactia mea fireasca a fost: Qoui? Ma si vedeam dand pe twitter disperat: are cineva o cheie de butelie? si primind numai raspunsuri destepte (Kaboom!! sau 1234#).

Ca intotdeauna rezolvarea vine de la ai batrani, astfel ca si in cazul asta, tata m-a indrumat spre "cutia cu scule" de unde m-am intors cu cea mai mare cheie existenta. Asta tre sa fie. Am invesmantat-o-n punga, ca pe-un artefact ce trebuia ferit de coroziune (doar ca cel care se ferea eram eu de rugina dansei) si am plecat cu ea in traista la domiciliul clientei. Pe drum am mai cules niste prieteni si niste sticle de vin, sa udam butelia, gen.

No, partea buna a fost ca era cheia potrivita. Partea faina a fost ca a iesit cu râşi ca-n Amintiri din Epoca de Aur cand vor sa parleasca aia porcu. Noi vroiam sa facem cafea. N-a existat nici o parte rea. Bonusul a fost ca am instalat UPC-ul si am dat peste-un canal porno dar, nefiind ceva interesant ne-am uitat la SouthPark. Cam atat.

Ps. in 2009 cheia de butelie are numarul 27, in caz ca va intrebati..

5 comentarii:

  1. Ma gandeam sa ma uit si eu la South Park. N-am facut-o pana acum :P

    RăspundețiȘtergere
  2. la upc ai hustler blue unde nu se vede nimic interesant, spre deosebire pe digi .. ai private spice ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu foloseam cheia franceza. Inca mai am o butelie din aia veche pe undeva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sau mai simplu: mergi in piata la neneii aia care vand tot felul de fierotanii, le faci ochi dulci si ii convingi sa-ti vanda o cheie de butelie cu 3 lei :D It worked for me :) Bine, in ziua respectiva eram machiata si aveam fustita, probabil de aceea au fost amabili si draguti :D
    In Oradea inca nu exista gaz metan asa ca noi, de cand stam in chirie, avem grija pe unde punem cheia de butelie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lili draga, eu? ochi dulci? in piata? Never. Da sfatu e bun pentru amica mea, presupun ca ei te si adresezi :)). Sper ca citeste.

    Apoi, in Oradea nu aveti gaz metan? asta n-o stiam. si cat mai dureaza? Poate daca se face zona metropolitana ajunge si la voi ceva gaz de la Timisoara si Arad.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?