19 octombrie 2009

TM09Base


A trecut si a doispea editie a celui mai electronic festival din tara - TMBase - si se cuvine sa lasam niste impresii pentru posteritate. Nota generala a event-ului ar fi c-o fost reusit, dar nu exceptional. In primul rand a fost al naibii de frig, cele doua nopti din hala le-am petrecut cu geaca pe mine si acum simt cum ma prinde raceala, apoi a fost incredibil de mult praf si fum, de-am simtit ca ma asfixiez acolo. Ok, chestiile astea vin deodata cu conceptul asta de a utiliza hale dezafectate pentru evenimente artistice...dar macar un ceai sau o cafa, ceva cald acolo sa nu ingheti. Nu stiu cum au supravietuit cei de la bilete care stateau cu orele in fata zgribuliti.

In hala spectacolul s-a desfasurat de data asta pe singura si unica scena cu incepere de pe la 22. Seara de Joi am evitat-o, asa ca n-am luat parte la warm-up-ul din Setup. Vineri deci mi-am facut incalzirea cu TRG care a mixat mult timp pentru vreo suta de oameni, abia pe la 12 s-a aglomerat locatia in anticiparea Paparudelor. Suie au deschis la fel ca-n fiecare an petrecerea, acum in formula cu MC Bean, si dupa ce i-am vazut in primavara in Setup, parca am simtit pentru prima oara o oboseala/plictiseala la ei. Ori n-am baut eu destul. Oricum, ei sunt buni de ascultat asa, dar parca nu mai fac spectacol ca inainte, cam lipsa de vlaga de cand cu schimbarea. Aceleasi piese cunoscute, plus vreo doua noi, una in premiera - Soundcheck - fata de care am opinii contradictorii. Dupa dansii a fost randul lui Palotai, cel mai cunoscut DJ-ul maghiar, care ne-a plimbat vreo doua ore prin tot felul de stiluri. Ne-am simtit bine, am dansat mult si cu pofta, ca la Suie. As fi stat si la Ed Solo dar n-am mai rezistat fumului si am disparut intr-un taxi calduros pe la ora 3.

Sambata am venit mai tarziu cu gandul ca sa stau mai mult, asa ca am prind doar finalul celor de la True Ingredients, mai precis ultima piesa. Am inteles ca sunt un colectiv numeros de artisti desi pe scena se produceau doar cativa: un Dj si niste Mc. Interesul meu era pentru Netik, care urma dupa ei, faimos Dj francez in adevaratul sens al cuvantului. Un campion mondial la turntable cu o tehnica de scratch si o viteza uimitoare. Am fost foarte multumit de prestatia lui. Headliner-ul festivalului de anu asta a fost fara indoiala High Contrast, britanicul specialist in drumandbass care le rearanjeaza artistilor melodiile pe rtim electronic. Si-a deschis setul cu Time to Pretend a lu MGMT si de-acolo a tinut-o numa bine. Tipul asta cret si cu sapca a fost motivul pentru care mi-am luat belet, adica cum sa pierd prezenta lui in Timisoara cand i-am ascultat albumele si mixurile atata vreme. Na, o fost fain ce mai atata vorba. As mai fi stat si la The Quemists dar din nou, frigul si fumul m-au terminat, si pe la 4 am cedat chemarii patului.

O chestie neclara: accesul persoanelor sub 18 ani era interzisa! Nu stiu daca s-a respectat cert e ca intre fatucile alea din primele randuri eu m-am simtit deodata batran. Sper ca erau "legale" :)). Poze n-am pentru ca... pitong...., n-am carat chestia cu mine si rau imi pare acum, ca erau cativa tripati care meritau sa ajunga pe youtube. Asa oameni "patrunsi de filme" n-am mai vazut de mult timp. Noroc ca-i mai scoteau la aer cei de la urgente. In cocluzie a fost fainut, dar era loc si de mai bine si ne-a cam lipsit scena a doua unde ne ingramadeam toti intr-o sala cat o sufragerie si transpiram pe breakbeat sau mai stiu eu ce.
LE: btw, la festival au fost si Adi, Cezar, Ale in trecere si Roxi.

11 comentarii:

  1. hehe, pacat k n-ai rezisat pana la orele 9 cand au venit jandarmii sa ne "invite" sa parasim incinta :)
    Despre fazele cu tripatii: sa stii ca numa "manelistii" sunt cei care care filmeaza si rad de "cei patrunsi de filme". Lasa dom'le omu sa se fie "tripat" dak asa vrea.
    De asta eu nu ma mai simt bine la astfel de party-uri care au pretentii de underground, ca se gaseste de fiecare data unu care sa se holbeze si sa comenteze de altii in loc sa-si vada de ale lui si sa se simta bine. Poate data viitoare intri si tu pe filmul bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur, o sa fumez prin tufisuri ca sa ma tarasc apoi in 4 labe semi-constient :). Filmul asta nu-i de mine. Gasesc si la TV ceva mai interesant. Si btw nu vorbesc de unul care trage un "afrodisiac" si zambeste haios ci de cativa spasmodici care nu prea stiau pe ce lume se afla. Si in plus, nici n-am cautat dupa ei ci s-a nimerit unu langa mine si l-am cules de pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i corect. Parcă îmi citesc gândurile. Şi a dracu' că m-am întâlnit cu un car de lume, da' cu tine nu. Dar...am stat mai în spate, mai între cei de-o vârstă şi mai mari.

    P.S. Să ştii că tot îmi scriu şi eu impresiile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept sa le citesc. N-am stiut ca mergi...

    RăspundețiȘtergere
  5. prezent! dar eu nu scriu pe blog, ca am fost in lumea mea =))

    RăspundețiȘtergere
  6. hmm..am ani buni de cind nu mai frecventez forumurile de specialitate si nu prea mai sunt la curent cu ce misca`n tzara. acum sunt cuo mina direct-n sursa audio si nu mai simt nevoia :D odata Tmbase-ul scotea si niste cd-uri dupa festival, acum nu stiu daca mai e de actualitate situatia.

    Pentru High Contrast si The Quemists s-ar fi meritat sa strabat juma` de tara, plus ca si Palotai imi place. Faza e ca nu mai am nici chef de praf, alergat dupa locatii, ingramadeala, chestii aiurea, si alte bla bla-uri. am imbatranit :D

    ps: updateaza si la tine blogrolul cu noua adresa pls :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Exact la fel simt si eu :)) Nici nu mai am tragerea aia sa ma imbat si sa-mi fac de cap, mi-a ajuns. M-am cumintit :p Cat despre compilatii, nu stiu daca mai se scoate ceva pe disc, poate online, pe situ lor.

    Ps. am updatat.

    RăspundețiȘtergere
  8. merci.

    bine, eu nu mai am nici anturaju si de fapt nici nu am excelat in domeniul asta vreodata. ca daca ai pe cine sa mai traga de tine te mai urnesti incoace,`ncolo :D

    faina poza... dar si domnisoara neatenta la pozaci :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?