28 septembrie 2009

XXI - Blogmeet fotbalistic


Mai intai sa prezentam Balada unui blogger mic conceputa de d-ra Corina la masa blogerilor printre halbe si mici:

De esti blogger si "frustrat",
Mare sau chiar mic la stat,
De bei bere nefiltrata
Si dai Publish ziua toata,
Du-te acum si da de stire
Ca s-a pus de intalnire.
Cica intr-o zi din luna,
ultima din saptamana
Se aduna gasca mare,
Oameni luati la intamplare;
Si se pun de rad si beau
Cuie cu ciocanu-si dau,
Toarna bere in gatlej,
Pan' se pune de-un vartej.
Limba li se-mpleticeste,
Halba-n halba se ciocneste,
Frustrarile si le disipa,
De zambete ei fac risipa.
Hai noroc si la mai mare,
TMBlog e-n sarbatoare!

Se pare ca fetele noastre au pe langa talent la penita si niste abilitati mai sportive motiv pentru care si-au facut curaj si au provocat barbatii la un meci de fotbal - sport national pesemne - o incercare timida de a ne misca fundurile din birturi si a mai lua aer. Urechile noastre au auzit si au raspuns favorabil, astfel ca intalnirea XXI s-a petrecut pe gazon intr-o joaca nevinovata cu balonul rotund. Insa, asa nevinovata cum a fost, joaca s-a lasat cu ceva scranteli si capete aproape sparte :)). Nu-i probleme, am supravietuit cu totii si ne-am dres la bere mai apoi.

La fotbal am fost vreo 16 oameni din care 5 fete curajoase dornice sa rupa picioare plasa portii baietilor. Ca sa echilibram jocul :p i-am "vandut" pe Horia si pe Raka fetelor, ei oricum se asortau cu tricourile roz ale sexului decorativ, si in poarta l-am plasat pe domnu' Moroi, care s-a accidentat insa destul de repede si a fost inlocuit de Luci, probabil golgeterul intrecerii pana la final. Echiba barbatilor a inceput surprinzator de bine plasand 5 boabe in plasa domnisoarelor mai ocupate initial cu admiratul posterioarelor noastre. Gen, ele ne abordau din spate si ne tineau de vorba. Le-a mers insa mai mult cu portarii treaba asta, fiecare din noi luand la momentul potrivit niste goluri suspecte in intalnirile unul-la-una. Ca sa mai echilibram un pic lucrurile si sa nu jucam la o singura poarta (ouch ce rau sunt) am aplicat tehnica jocului cu handicap la poarta fetelor incercand sa dam numai goluri cu capul. Ceva mai greu dar nu imposibil. Chichita regulamentara a dat ocazia echipei de "fetite" sa faca un adevarat show pe teren, sa preia conducerea partidei si sa fie aproape de a face istorie daca noi n-am fi uitat cu totul scoru holbandu-ne la ele. Chestii trivia:

- Anda si Ily au facut marcaj foarte strans baietilor ceea ce e remarcabil daca ne gandim ca Anda juca fara ochelari iar Ily o "simpatiza" in mod evident, ceea ce noua nu ne-a displacut deloc.
- Tomata se baga la minge cu curaj nebun chiar daca doi baieti isi rup deja picioarele intr-un clinch. Unu in plus ce mai conteaza. Asta sacrificiu pe teren, 110% etc

- Andrea, proapata achizitie a blogosferei timisorene, a facut senzatie in poarta fiind si posesoarea unor brate incredibil de lungi. S-o privesti cum apara e aproape la fel cu vizionarea unui spectacol de balet.

- Dora poseda acea abilitate unica de a parea ca e pe tot terenul: intr-un minut dadea gol in poarta noastra, in minutul urmator scotea cu capul din poarta ei, facea stop pe piept si continua dribland un jucator invizibil :)). Magic.

- la rubrica accidente: s-au remarcat in afara de Moroi, Ionesta care i-a mirosit de prea aproape fruntea lu Horica acesta spargandu-i in consecinta nasu. A curs sange. Si Ily s-a remarcat printr-un sacrificiu de sine exemplar receptionand o minge trasa atat de tare in burta de cred i-au ramas patratelele pe abdomen. Bravo Ily.

S-au remarcat pe teren: Anda, Ily, Tomata, Dora, Andrea, Horia, Raka, Luci, Richie, Ovidiu, Dani, Paul, Nuzzu, Rob si Moroi. Au stat pe banca de rezerve: Deme, Meli, Alina, Corina cealalta, Tudor, Bloodie, Ovi, Corina, vara lu Rob - Mara, Cami, Daciana, Raoul si Nebuloasa 5 minute. Urmatoarea actiune: polo sau hochei...in functie de vreme.

Ps: nu stiu daca exista poze. Se poate ca meciul sa fi fost filmt cu camera ascunsa dar intrucat s-a renunatat la schimbul de tricouri inregistrarea afost aruncata la nervi.
Exista si poze la Tomata. Una chiar epica cu mine executand un dribling de toata frumusetea!


13 comentarii:

  1. Pai bine ma Richie, eu eram cu tricou de camuflaj, ma puteam asorta cu orice, in mediul urban, pana mi-am agatat tricou-n gard si l-am sfasiat o leaca ;)) Poze tin minte ca s-au facut, din spatele portii, de catre domnita care-l acompania pe Moroi. Deci ceva popze ar trebui sa fie, de musai ;)) Pe langa asta, tin sa precizes ca inclestarea ema cu rob s-a lasat cu dureri musculare si de tibie (la mine) si de cap (la Rob, dupa ce-o vrut sa-mi incerce de consistenta umaru') ;)

    Pentru meet-ul urmator, votez polo :D sau daca nu, ceva social sports (bowling, biliard & snooker, remy, alea-alea) pe undeva :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate intrarea mea în elita blogărilor timişoreni (adică fizic, nu cu scriitura mea infamă) s-a soldat cu un genunchi dizlocat, o noapte în care nu am putut dormi că mă trezeam ori de câte ori mă mişcam şi cu o amintire plăcută.Propun tot ce a zis Raka nişte sporturi mai soft, gen canastă, macaua, şah sau darts. Fotbalul este un sport prea de contact pentru mine. Genunchiul m-a ţinut doar 10 minute. (ca să nu zic că orice şut pe poartă a fost gol).

    P.S. Dă-i "add" la "moroi01" în mess. Vreau să vorbim ceva ...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Ce cronica plina de superlative, mai Richie. Asa bune am fost?? De ce n-ai zis cum ne feream de mingi si cum ne treceau printre picioare. :))

    Mie mi-a placut ca ati fost draguti cu noi si ne-ati crutat de comentarii misogine si de lovituri cu mingile.

    Si ii cer scuze lui Ily si la tine pe blog ca i-am tras sutul ala in stomac. Cred ca atunci am lovit cel mai tare mingea. Saraca. :(

    Data viitoare, unde? :D La bowling?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Raka: inclestarea voastra am pierdut-o. Bowling suna bine.
    @Tomata: ati avut parte de niste gentlemani :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie îmi plac denumirile echipelor pe foaia aia. "Femei" şi "Băieţi". LOL.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vina mea ca le-am adaugat aseara la bere printre discutiile cu blogarii :))

    RăspundețiȘtergere
  7. na bine ma Richie, si eu acuma cum sa ma simt, avand in vedere ca m-ati cedat retroactiv echipei "Femeilor"? ... :)) Inteleg ideea cu "The inside man", da' n-am reusit sa ma infiltrez chiar atata de bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dora a fost omul meciului, clar. Sau "oama" meciului? Io vroiam sa propun biliard pentru urmatoarea intalnire. Sau il lasam mai pentru la iarna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai, Richie, ce descriere magica mi-ai tras! :))
    Totusi, consider ca Lucian a descris cel mai bine evolutia mea de pe teren. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai de capu mio ce blogmeet am ratat!!! Deci serios... Cat am blestemat-o pe profa aia care mi-a programat examenu duminica, nici nu iti imaginezi!!!
    Pfai... sper sa mai organizati un meci sa vin si io... Vin si la polo sau cricket chiar daca habar n-am.

    P.S. In poza cu driblingu arati ca un football extraordinare :D

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am ajuns ca nu-s microbist dar am mai aparut la altele. E nasol ca n-a fost nimeni cu un smartphone pe teren sa dea un tweet la fiecare pas :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Nee twitteristii erau la bere :)) Las ca vii data viitoare, bowling, curling, snooker whatever..

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?