25 septembrie 2009

Trei chestii

Numaru' unu:
Daca faci parte dintre acei soferi care ma claxoneaza din 3 metri cand sunt pe bicicleta esti penibil. Si ce daca-ti par ca merg anapoda de parca as pica sub rotile tale. Si eu merg pe acelesi drumuri gaurite si denivelate ca si tine doar ca tu stai pe 4 cauciucuri si asculti radio in vreme ce eu ma lupt sa-mi tin echilibrul pe doua roti si sa nu dau in borduri. Si da, mai ocolesc cate-un canal sa nu-mi rup gatul, dar atata vreme cat sunt in fata ta nu se cheama ca m-am bagat in calea ta, ci tu tre sa te asiguri ca ma depasesti cand ai loc, fraere! Si ia mana de pe claxon! Te aud cand esti in spate, doar vii cu autobuzu sau basculanta de 10 tone, nu esti chiar silentios...

Numaru' doi:
Daca esti sofer jmecher cu jipan si-ti faci afacerile prin cafenelele din Unirii e de prost gust sa-ti parchezi bengoasa chiar langa terasa. Dar asa la milimetru, intre bordura si terasa. Iar pe trotuar normal ca e altu ca tine, si uite asa nu mai strabate nici un pieton, biciclist sau mama cu pruncu-n carut respectiva strada (Mercy se cheama ea). Merci si noi tarane!.

Numaru' trei:
Tre sa ma iau si de tigani ca altfel nu se poate. Ma intreb cand or sa inteleaga si ei ca toate bataile si scandalurile pe care le provoaca unii dintre ei vor fi imputate intregii minoritati si ca nu reprezinta decat zgandarirea elefantului roman. Ala care atunci cand s-a saturat si a avut cativa oratori priceputi care sa-i aminteasca niste chestii, chit ca era iarna, s-a rasculat si a facut ce-o facut in '89. Lumea zice ca romanului ii e frica de tigan. Hai sictir. Romanu tace si inghite pana vine unul si zice "ba am inghitit destul!". Nu lipseste decat o scanteie mai mare si unul cu limbarnita care sa le aminteasca la suficienti romanasi toate cacaturile facute de vecinii lor mai tuciurii ca astia sa-si bage p00la si sa le de-a foc la palat cu tot cu sabiile lor cu tot. Nu zic ca ar fi un lucru bun. Zic ca omul e imprevizibil de la un punct. Poate ca judecata aia tiganeasca ar fi mai salutata de comunitate daca ar scoate ticalosii la iveala si i-ar preda autoritatilor: "iata-i, astia ne-or facut de ras!" Cand o sa vad asa ceva o sa pot fi si eu mai tolerant.

3 comentarii:

  1. şi din punct de vedere a unui şofer, nu puteai să grăieşti mai corect, da! sunt nişte jigodii împuţite culii din unirii cu gipane şi claxoane.
    Cât despre ce ai spus de ţigani, toată stima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo! Dar oare cati si cat ar trebui sa scriem ca sa fim bagati in seama?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?