13 septembrie 2009

Tipologia serialelor cu vampiri

- se ia o pustoaica ingenua, obligatoriu sa arate bine si care sa fi trecut printr-o tragedie care a marcat-o puternic.
- tipa trebuie sa aibe neaparat un frate derbedeu, ce joaca perfect in trilogia alcool-sex-droguri
- tipa sa aibe si o prietena cea mai buna, de preferat de-o alta culoare, si care sa posede ceva abilitati paranormale inexplicabile
- totul sa se petreca intr-un orasel micut inconjurat de paduri
- in orasel se intoarce (sau locuieste de mult timp) un vampir bun, care e un tip sensibil si politicos, nu bea sange si merge pe lumina
- vampirul bun evident ca se indragosteste fara speranta de fata ingenua si tot apare si dispare din calea ei cu diverse motive tampite (ti-am gasit jurnalul tine-l, te-ai impiedicat si eu eram pe aici etc)
- evident ca incep sa moara oameni (atacati de animale salbatice, gen) si vina pica pe vampirul bun care astfel descopera ca cineva ii sapa groapa(!)
- toti cei din jurul lor tre sa fie niste fotomodeli, tipele curvistine, iar baietii, fundasi sau betivani. nu exista nici un geek!
- episodul pilot trebuie sa para un videoclip cu ultimele hit-uri pe coloana sonora: Katy Perry, MGMT - Kids, The Raconteurs, Placebo, White Lies ca intr-un playlist de pe Guerila.

Ghiciti serialul? Nu, nu e Twilight The Series (doamne ajuta), dar tot la nivel de clasa 6-a se preteaza. E primul episod din Vampire Diaries. Eu unul cred ca raman la True Blood, care mi se pare ceva mai destupat si care a luat-o un pic pe alt drum. Nu cred ca mai am sange sa incep inca un serial fie el cu vampiri, werewolfi sau vrajitoare... Sunt deja suprasaturat. Plus ca luna asta revin din "vacanta" o gramada de seriale pe care le-am testat deja: Heroes, Californication, Dexter, Dollhouse sau Fringe.

4 comentarii:

  1. Ar trebui sa incerci si Supernatural si House :P

    RăspundețiȘtergere
  2. House mi l-au laudat multi. Poate cand o sa am timp ma uit la primu episod. Supernatural nu cred ca m-ar prinde. X-Files mi-a marcat adolescenta si nimic nu-l va depasi la capitolul asta de "supernatural, paranormal stuff"

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteam să jur că vorbeai de True Blood... Şi zici tu că mai e unu' cu fix aceeaşi reţetă? Oamenii ăştia de la Hollywood îs lipsiţi de imaginaţie sau ce??

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci...wtf?? Numa ce m-am uitat la trailer. Chiar lipsă de imaginaţie.

    Da. Dacă am chef de corny movies/series, o să mă uit la vreun episod, dar altfel e o combinaţie de Twilight cu...ce? True blood?

    Mă tot întreb: dacă nu mai pot să scoată nimic nou dintr-un vampir, la ce-i mai chinuie?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?