10 septembrie 2009

Sindromul vezicii timide


I haz it! ... I think. Timiditatea urinarii nu e una din problemele social-medicale care sa umple paginile la fel ca o gripa porco-aviara pentru ca-i lipseste senzationalul. Ca urmare, primeste ceva spatiu de umplut in pagina 5 sau 15 la rubrica Sanatate. Acolo insa "specialistii" spun ca este ingrijoratoare si ca foarte multi evita sa vorbeasca despre aceasta problema. Tot ei spun ca ar trebui manifestata o mai mare deschidere fata de acest subiect, fata de aceasta "fobie secreta". Pai sa vorbim oameni buni.
Eu ma suspectez pe mine ca as "suferi" inconstient de o asemenea timiditate la nivel de vezica. Probabil ca ea are o minte a ei proprie (ca tot suntem acuzati ca gandim cu capu care nu trebe) si isi doreste o "eliberare" in natura, pe frunze uscate sau in straturile cu flori, in bataia vantului, pe malul raului sau cu pasarele ciripind vesele deasupra noastra, ceea ce mi se pare si normal de altfel. Dar, cum omul e un animal social prezent  mai mult prin baruri decat pe camp, ma trezesc deseori in ipostaza neplacuta de a ma alatura unui grup vesel in drum spre pisoar. Si atunci sa vezi munca de convingere, ca ea saraca e stresata, nu poate asa fara o ambianta potrivita. Toata galagia aia i se pare de prost gust, iar inghesuiala ii da o stare de claustrofobie. E clar ca vina ii apartine pentru ca din partea mea nu exista nici o jena. Mie nu mi-e teama ca vreun jet neastamparat ar devia in mod fatal spre mine sau ca al meu s-ar gandi nostalgic la o bataie cu apa si ar actiona ca o stropitoare. Nu, chiar deloc, e doar bere ce naiba. Nu mi-e nici rusine de priviri indiscrete sau remarci wtfomg, astea intaresc caracterul :)).
Ma enerveaza insa ca atunci cand ar exista toate conditiile pentru o eliberare linistita, adica o vezica plina plina, un trup relaxat de alcool si un pisoar alb stralucitor, mai tot timpul ajung sa termin ultimul. Cand sunt dezalcoolizat asa ceva nu se intampla deci ceva e pe dos. Poate ar trebui sa se numeasca sindromul vezicii bete. Am imbatat-o atat de tare ca ea saraca nu mai stie ce are de facut, cum sa porneasca mecanismul, sa ridice zagazul, sa dea drumu' la ecluza si sa ne desartam pacatele. Simplu, si-a pierdut abilitatea de a face un lucru simplu. Dar "expertii" nu sunt de acord. Ei spun ca "Fobia este provocată de un sentiment de vinovăţie, ruşine sau jenă în privinţa urinării în public." Daa, convenabil nu-i asa? Sa mergem cu totii la consiliere, impreuna cu vezicile nostre, desigur. Sa ne intindem pe canapele, sa luam vezica in mana si sa-i spunem ce simtim cu adevarat. Totul in cadrul unor grupuri de sprijin :). Se mai baga cineva? Hai, impartasiti-va fobia.

9 comentarii:

  1. I haz it 2. Io de obicei ma duc la wc-u cu colac (pe care-l ridic, ofcors), pentru ca vezica mea e atat de rusinoasa, incat nu se poate descarca in public.
    Gandindu-ma intens la treaba asta si studiind diverse, am ajuns la concluzia urmatoarea: savantii zic ca urinarea se face akshully prin relaxarea unor sfinctere (aka muschi circulari), si relaxarea unui muschi se face prin, well, relaxare, nu prin concentrare (yoghinii nu se pun). Sooo, daca esti stresat de diverse lucruri, cum ar fi prezenta altor oameni la 1 metru langa tine, nu iti poti relaxa sfincteru de usurare nici de-a dracu. De-aia e mai fain sa urinezi pe iarba / pereti / copaci - pentru ca de obicei e intuneric, si natura este un relaxant, cica, natural.

    Am observat ca uneori pot si io sa fac la pisoar, daca's suficient de beat. Se pare ca si alcoolu in exces e relaxant. Natural, cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit in Grupul de Sustinere al vezicii timide. Are sens ce spui tu numai ca la mine cand sunt beat sunt mai stresat. Ceea ce e nasol cand vezica sta sa explodeze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am avut problema asta.
    Am rezolvat-o asteptand nu pana se umple vezica si-mi vine sa vizitez scoica alba, ci pana cand incep sa-mi frec picioarele si sa fac celebrul dans pipi. In asemenea situatii, cand ajung la baie, nu ma mai intereseaza nimic si in doi timpi si o miscare, deja fac zgomote de cascada la pisoar.
    Evident, aceasta tehnica necesita multa pregatire si este foarte riscanta. Ea nu este recomandata persoanelor in stare de ebrietate severa, caci ei nu pot aprecia cu exactitate care este punctul culminant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă, băieţi, şi zic asta că până acuma n-a zis nici o fată nimic, nu vă pot susţine, dar vă pot înţelege, că am o prietenă care nu poate să producă nimic dacă se vorbeşte în jur. Şi atunci la invariabilul mers împreună la baie "ca fetele", când se discută probleme de importanţă vitală, of course, îmi zice: "Andra, taci un pic....până...ştii tu..."

    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lol, nu mi-am imaginat niciodata ca si femeile vorbesc cand stau pe tron :))
    Da' zi-mi te rog, e ca la barbati, fac asta cand au ceva alcoolemie ? Sau intotdeauna ?

    P.S. si din ciclul cand io ma piş face "pişşş", cand tu te pişi face "fîşşş": Richie, stiai ca blogspotu tau nu are optiune de email address, si daca vreau sa fiu notificat de "further comments" ? Io tocmai ii simt lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca as fi gasit de unde as fi selectat chestia asta. Da nu cred ca are asa ceva...sorry

    RăspundețiȘtergere
  7. Ba, uite jos sub formular scrie abonati-va prin email... presupun ca asta e..

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai, uite cum arata la mine. Nu vad aia cu "abonati-va prin email", doar aia cu Atom.
    http://yfrog.com/17clipboard02ouj
    Si n-are a face NoScriptu si Adblockplusu, ca si pe Internet Explorer 7 chel la fel e.

    Eniuei, ii prea fain subiectu ca sa ne pisam pe el cu offtoapicele astea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Păi, cu întârziere, femeile de-aia merg la toaletă împreună: să vorbească între ele. Sau să-şi ţină una alteia de uşă. Alcoolul nu e o condiţie. Că altfel, mergi de una singură.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?