05 septembrie 2009

De ce ne pisam pe ziduri?

E o placere nedeslusita in hotararea unui barbat de a urina pe zidul unei case, biserici, cimitir ori alta suprafata construita in sens vertical dupa metoda caramida peste caramida. Strange din dinti, mareste pasul, nu vede nimic in jur, nu saluta, merge ciudat - omul se tine! Dar cand ajunge in dreptul unui zid, lung si intunecat, nu conteaza daca-i tencuit sau nu, uita ca mai are cateva sute de metri pana la o buda normala si o face. V-ati intrebat vreodata de ce? Va spun eu:

- ei bine pentru ca putem, de aia; si e ultimul loc unde ELE nu pot ajunge; ele fac pipi pe asfalt, in iarba, pe nisip, pe papucii iubitului cand sta de sase, chiar si chiuveta ne-au luat-o (am vazut poze) dar zidul e al nostru, prieteni. Daca nu cumva e vreo contorsionista prin preajma.

- pentru ca e indicat; zidul iti ofera pe langa un loc dosnic si un loc de sprijin atunci cand esti certat cu echilibrul pentru ca ai iubit prea mult sticla. zidul nu te lasa la greu.

- pentru ca e necesar; zidul iti ofera protectie pentru noptile cand ai vant din fata, teribila situatie care lasa urme urate pe pantaloni sau pe papuci insa usor de evitat in compania unui zid mai inalt ca tine.

- pentru ca ne place; nu e o rusine sa recunosti ca iti place sa-ti scrii numele pe ziduri; e si asta o forma de arta, la fel ca scrisul din toaleta - un fel de marcare a teritoriului.

- pentru ca e ilegal; toata lumea are o doza de insubordonare in sange si cand legea spune ca urinatul in public e interzis iti vine sa te pisi pe ea; sincer. apoi, o amenda pentru urinat public pe zidurile cetatii nu se compara cu una de la RATT sau radar; astea-s mizilicuri pe cand prima e un manifest revolutionar, un act de fronda!

4 comentarii:

  1. Şi pentru că suntem idioţi. Noi dacă suntem într-un câmp gol şi cât vezi cu ochii nu este ţipenie de om, ne abţinem până găsim un copac sau un un zid. Neapărat mult-stătuta noastră urină trebuie să se prelingă pe ceva, până a intra în Pământ. Nu ne putem pişa pe pământ direct, că am schimba orânduirea Universului. Aşa explic şi fapul că în deşert există cactuşi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe zid, neah, se reflecta, e naspa. Copacu' ftw. Sau cactusu'.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cat va invidiez!!! :P
    Sa te loveasca cineva din spate cand te pisi la un cactus! Horror. Macar asa din pozitita pup, ce ti se poate intampla? [in afara de urzici] =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si iata, asa s-a inventat graffiti-ul. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?