04 septembrie 2009

Daca pica net-ul [Leapsa]

Moroi zice: "Să presupunem că de mâine apare un mega-super-hiper virus şi fute toate servărele din lume. Să presupunem că în lume nu va mai "egzista" internet. Ce aţi face?" Pai sa vedem:

1. eu cand pica netul ma enervez, dar in sensul ca ma ia cu calduri si injuraturi, apoi trag aer si ma ventilez, pun mana pe telefon si-mi sun "provaiderul". Adica pe un prieten din copilarie care si-a facut retea si-mi da interneti. El imi zice ca e de la switch, router, prostii d'astea la care eu nu ma pricep si ca va reseta, sa vada etc.

2. dupa ce am asteptat cateva ore sa reseteze, il sun iar si aflu ca e un bai mare peste capu lui. Ok, m-am resemnat.

3. deci n-am net asa ca pot sa-mi continui viata. am o groaza de filme pe comp care asteapta vizionare. Ma enervez dupa fiecare film pentru ca n-am net ca sa le dau nota pe imdb, cinemarx, etc si sa scriu pe Marele Ecran de ele. Life just sucks!

4. am terminat cu filmele intr-un maraton de 7 zile si 7 nopti si netul tot nu a venit. Minunat, pot sa mai si citesc o carte fara sa ma intrerupa vreun "guraliv" pe mess sau twitter. Poate ca e ceva bun in deconectarea asta.

5. dupa alte 7 zile ies din casa si pun mana pe un ziar, Adevarul de seara, ca e gratuit. Aflu astfel ca s-au terminat alegerile si ca intram in iarna. O sa fie naspa de tot, s-a dublat gazul si curentu', s-au ieftinit cutitele de inox, briscele Victorinox si lamele de unica folosinta. De mancare nu se zice nimic.

6. la lucru nu am mai mers pentru ca fara net nu mai aveam nici noi clienti, plus ca afacerile stagnau, asa ca ne-am luat concediu.

7. mi-am sunat prietenii si cititorii mai apropiati sa-i intreb daca au ceva de comentat la blog. Nu, n-au nimic de spus, le pare rau.

8. m-am dus la librarie si mi-am luat un carnet de-ala ieftin si niste indigo si mi-am scris primul post offline pe care l-am pus apoi in cutiile postale de la doua scari de bloc. Acum astept postasul sa-mi aduca comentariile.

Dora si Raka voi ce faceti daca "mor" internetii?


11 comentarii:

  1. Foarte foarte tare. Cred că în lipsa netului ne întoarcem la "destinderile" de acum 50 de ani. Ne întoarcem la adevăratele valori, ca de exemplu o carte. Televizunea presupun că va decade din ce în ce mai mult cât timp nu sunt oameni în online să-i penalizeze când o iau pe arătură.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dora: normal, de ce te-am lepsuit? Give us ur best shot!

    @Moroi: Televiziunea traditionala va decat pentru ca pur si simplu! Si-o fac cu mana lor, prin grila de programe. Revolutia ar consta in oferirea de programe interesante dar cu posibilitatea telespectatorului de a alege ce vrea el sa vada la ora la care vrea sa vada. Interactivitate totala.

    Si sa stii ca sunt oameni in online care penalizeaza cand o iau pe aratura. Sunt oameni de media care bloguiesc, sunt blogerii mari care raspandesc in mod viral orice scapare. Chestia e ca televiziunea ignora, iar aroganta lor le va sta in gat in curand.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa am nevoie de timp de "clocire" pana luni, cand voi urca postu' sus cu raspunsu' :D Mersi de leapsa, chiar mi se pare misto, mi se pare interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine e simplu .. nu-i simt nevoia.

    RăspundețiȘtergere
  5. :))

    ce face netu' din om. Se pare ca esti destul de ok fara net, in comparatie cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine mă apucă dispneea...că tot am învăţat cuvinte noi de la Anda. Adică mi se taie răsuflarea....Nu vreau să-mi mai închipui o lume fără inteneţi. Serios.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu as avea net,eu cred ca m'as pune sa cites cnon-stop.Citesc si acum,dar nu atat de mult pe cat as vrea:d

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai da, ne intoarcem la ocupatiile nostre dinaintea revolutiei informationale. Mai o carte, mai un ziar, o plimbare, o discutie serioasa! Facem si acum chestiile astea dar mintea ne sta la interneti...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu probabil as face mult [mai mult] sex. Probabil e valabil si pt altii, dar n-am vazut pe nimeni sa zica pana acum...

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) Poate pentru ca erau ocupati sa downloadeze porn si nici nu le-a trecut prin cap asta.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?