03 august 2009

Timisoara pute


De ziua ei. Si pute ca dracu vara in infernul de peste 35 de grade. Pute pentru ca nu a mai plouat de doua saptamani (azi au cazut cativa stropi) si pute pentru ca insalubrii de la Retim isi plimba imputiciunile de masini de gunoi din poarta in poarta zoind strada si trotuarul la fiecare 10 metri. Nu pricep de ce din masinile alea curge incontinuu o zama dinaia gretoasa pe care mi-o amintesc cu scarba din copilarie ca baltea in jurul containerelor comuniste. Fuck that shit. Atunci eram tristi, saraci si murdari. Acum insa mizeria fetida e peste tot futui, pe fiecare strada, bulevard, trotuar ... si iti asalteaza organul olfactiv cu o violenta ce te da pe spate. Fereasca domnu sa fii si biciclist si sa intri in siajul unei astfel de masini. Zeama de container care contine 90 % zeama de lubenita si 10 % lapte (ca bere nu arunca nimeni la gunoi) incepe sa devina marcaj rutier in orasul de pe Bega si mi-e greata. Stau si ma gandesc daca in toate orasele astea mai rasarite se plimba firmele de salubrizare cu masinutele lor infecte transpirand scursura societatii si agresand mirosul cetatenilor de buna credinta platitori de taxe, impozite si abonament la gunoi. Daca nu se poate face nimic pentru inchiderea ermetica a acelor bombe biologice macar mai multe masini care sa spele asfaltul cu apa ar fi o binecuvantare. Dar cine are urechi sa auda?

5 comentarii:

  1. legat de orasele mai rasarite am avut si eu ocazia sa merg in Bruxelles..am ajuns pe la 3 noaptea acolo..ghici ce am vazut pe strada? masinile de la salubrizare ridicau publelele, la 3 noptea cand lumea doarme nu in mijlocul zilei cand toti sunt pe strada..da ai nostrii cum sa lucre noaptea?!

    RăspundețiȘtergere
  2. :( Sa vezi in fucking Cluj, cand masina de gunoi ia curba in panta... ce chestii se scurg pe la colturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu ce să zic la asta cu noaptea...La mine pe stradă au ora magică de ridicat gunoiu' 5.30. Asta înseamnă că dacă am adormit cu geamu' deschis, că, deh, îi vară, am toate şansele să mă trezesc ultra matinal.

    Şi, de fapt, nu-s atâta ei că ridică gunoiu' ărli in ză mornin, ci că tanti care se ocupă de curătenie le ia şi le fute vreo juma de oră, ca să fie sigură că nu mai doarme nimeni.

    La mine tragedia nu-i maximă, că dorm cât vreau, dar mama s-a plâns de mai multe ori din cauza asta, că ea lucrează cu program fix.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Adizzy: Bruxelles...capitala Europei Unite? :D

    @carlitos: Daa...horror de-ti vine sa tampesti

    @Cartitoi: Pe mine nu ma deranjeaza ca ma trezesc sau ca-i aud tarand tomberoanele. Asta e, sunt mici copii comparativ cu dementii care incalzesc motorul daciei la 5 jumate. Daca n-ar trebui sa vad baltile alea fetide in fata fiecarei scari de bloc ar fi totul minunat.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Sar speriat din pat în orice zi de joi. Când te scoală şi din morţi, maşina de gunoi"

    Eu stau în Şagului, şi maşina de gunoi mereu mă trezeşte la 4 dimineaţa. De acum e şi ora la care organismul s-a învăţat să se pişe. Dacă tot sunt treaz, măcar să fac 2 treburi. Oricum ai mare dreptate referitor la mirosul lor.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?