05 august 2009

Criza de sentimente


M-am dus luni dimineata la Magazinul de Stari si Sentimente ca sa-mi iau niste buna-dispozitie si ceva amabilitate pentru ca urma sa merg la lucru. Doza zilnica recomandata: 1 Kg de buna-dispozitie si un 6pack de amabilitati. Din pacate era inchis astfel c-am ramas artagos si frustrat toata ziua de munca. M-am intors a doua zi la Magazin sa cumpar niste rabdare de care aveam maxima nevoie la primarie. Din nou inchis asa ca mi-am iesit din pepeni stand la cozile alea infernale si-am spurcat-o pe o functionara inflexibila de la ghiseu! Miercuri am vrut sa-mi iau si eu cateva firmituri de inflexibilitate ca sa-mi ajunga pentru testul psiho de la job dar cum Magazinul de Stari si Sentimente era tot inchis am mers cu capsa pusa si mi-am luat un nesatisfacator "comportament deviant". Joi m-am intors si am batut in usa Magazinului cersind niste iubire! Doar o bucatica sau doua ca sa-i duc fetei seara cand urma sa ne vedem. N-am avut nici un raspuns din dosul sticlei fumurii si, resemnat, mi-am inecat iubita intr-o "dulce" apatie si-am sufocat-o cu nepasare. S-a speriat saraca. Vineri am mers impreuna la Magazin sa luam un dram de intelegere si nimic. Tot inchis. Ne-am strans mana si ne-am despartit sec. Eu am ramas cu niste indignari tacute iar dansa a placat tarand o tesatura de confuzie si tristete. Sambata am gasit niste resturi de melancolie prin dulap si am zacut pana le-am terminat. Intrat in panica am fugit la Magazin desi erau putine sanse sa fie deschis in weekend. Am luat o ranga cu mine si am fortat usa. Nu s-a miscat asa ca am spart geamurile si am patruns inauntru. Am scotocit tot Magazinul dar rafturile erau goale si abia intr-un dulap am gasit un pachetel de furie. Mai bine decat nimic la dracu. Mi-am luat furia si-am plecat in oras devastand tot in calea mea si racnind ca un nebun "I feel good" desi nu era deloc asa. Am adormit intr-un boschet pe malul raului si m-am trezit duminica dimineata foarte rusinat. M-am intors la locul faptei mele ca un infractor netrebnic si, ca sa vezi, l-am intalnit pe vanzator in fata Magazinului sau clatinand din cap intristat. I-am spus ca eu sunt vinovat si ca-mi asum raspunderea dar el m-a privit cu ochi milosi si-a zis ca ma-ntelege. Mi-a spus ca din cauza crizei a dat faliment intrucat furnizorii de stari si sentimente de calitate au disparut misterios. N-am mai gasit niciunde bunatate, dragoste, intelegere, fericire sau stari si sentimente asemanatoare asa ca a renuntat. "Si eu ce fac?" l-am intrebat. Mi-ai zis "Mi-e mila de tine. Sa vad daca nevasta-mea mai are niste compasiune...Mai departe incearca sa cauti in tine ce-ti trebuie!"

12 comentarii:

  1. Dacă îi crezi pe ăia de la Coca Cola că sticlele lor vin de la fabrica de fericire, have a coke. Eu nu îi prea cred, deşi consum.

    Dacă nu... îţi rămâne o variantă foarte la îndemână. Produsele "do it yourself" sunt la mare preţ. Durabile, croite exact pe măsură, environment-friendly plus că eşti ataşat sentimental de ele. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la urma tot in chestiile "hand-made" gasim adevarata satisfactie si fericire! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @gusterii de mai sus: bai, mai usor cu sugestiile de "hand-made" cand se discuta de fericire, sentimente, alea-alea ca interpreteaza lumea gresit :))

    @Richie: interesant, fascinant, clasic :) tre' sa ma-nveti si pe mine candva ce si cum faci, ca tare-mi plac si ideea si modu' de expunere ;) Si finalu-i, ofcors', genial!

    RăspundețiȘtergere
  4. @arashi: nu beau cola decat f rar dar inca sper sa-mi iau o marmota care sa-mi faca ciocolata. Varianta "durabila" e interesanta, nu zic, dar ce legatura are cu sentimentele?

    @carlitos: Aaalll by myyyseeelfff don't wanna be! vorba cantecului.

    @Raka: boierule, vezi ca gusterii de mai sus este o "ele" (deci eventual gusteritze, desi nu cred ca le place sintagma) si mie imi place sa vorbeasca asa coafat :)) de nu pricepi decat nimic.

    Legat de "cum o fac" habar n-am: ma puc la scris si scriu ce vine. uneori am inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh, atunci, mii de scuze, domnitelor :) De Carlitos stiam sigur ca-i fata, da mi-a fost prea lene sa mai fac background check si la Arashi.
    La urma urmei, nu-i chiar intuitiv numele incat sa stii daca-i incepe cu 1 sau cu 2 CNP-u' :)) Sau 4 / 5 daca-i "di dincol' di pisti Prut" ;)

    Data viitoare promit sa studiez juma' de ora aspectele problemei inainte de a apasa butonu' de Send comment :) Deocamdata, sunt dispus sa dau un suc ca sa-mi spal pacatele. Merge? ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. şi jur că am reformulat de două ori ca să nu folosesc expresia "hand-made"... *facepalm*

    RăspundețiȘtergere
  7. Unde? Unde, zic, maestre, pot eu comenta despre Sziget dacă matale n-ai post dă Sziget p-aici, ca tăt românul care merge? :)
    Vroiam să întreb: ajungi la festival? Nu de alta dar vreau să vă explicitez, vouă, timișorenilor mei preferați, care-i treaba cu țuica din sudul româniei! :) Dacă ajungi, lasă un semn să punem la cale o alcoolizare!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Hubba: numa zambete tinere :)) gandind la tuiculita ta. N-am post dedicat din pricini de nesiguranta privind plecarea. Dar sunt la curent cu sosirea ta ca doar il avem pe sirb sa ne tina legatura. Si daca merg evident ca voi fi cu gasca de blogeri timisoreni si ne vom intalni. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hubba, de aia s-a inventat pagina de about! ;) De lene, adica.

    Anyway, esti departe de a ma fi ofensat, de vreme ce nimeni n-a mai atins pana acum calificativul suprem de "Carlitos, baitan hermafrodit din Mexic", pe care l-am primit la un moment dat, pe propiul blog! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  10. @carlita: draga cred ca lu Raka ai vrut sa-i adresezi comentul. Hubba era totalmente offtopic :))

    RăspundețiȘtergere
  11. well, eu mai am ceva grame din astea enumerate dar nu le vrea nimeni...e chiar urat sa-ti inchida usa in nas...daca vrei ceva de prin magazinul asta fluiera si o rezolvam cumva...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?