27 iulie 2009

Vrem sa fim prieteni?

Totul a inceput acum multi ani, imediat dupa caderea comunismului, cand primul Gigel s-a dus la prima Roxana si i-a cerut prietenia. Chiar asa i-a zis: Vrei sa fim prieteni? Si ea la refuzat, evident, ca-si dorea gagiu care s-o duca la o pizza, la un suc, sa te ... f** - stiti voi rima - si deci n-avea chef de Gigel care s-o tina de mana si sa-i asculte off(topic)-urile. L-a gasit in schimb pe Mirel care avea golf 2 tunat si cu claxon dinala "CE face papusaaa!!" asa ca Gigel a ramas in parcul scolii cu buza umflata nestiind cu ce-a gresit. Cum era si tare de cap a mai incerca miscarea si cu alte fatuci, apoi s-a plans altor geeksi (ca pe-atunci nu erau bloguri) si astfel s-au impanzit cererile de prietenie pe nepusa masa.

In actualitatea cotidiana eu unul ma declar infuriat de invazia de cereri de prietenie din online si vreau sa anunt ca le voi refuza pe toate cele venite din partea necunoscutilor. Am suficienti prieteni, uneori ma intreb daca nu-s prea multi, ca eu sunt doar unul si n-am cum sa ma impart la toti. Chiar simt nevoia sa primesc zilnic invitatii si cereri de prietenie de pe toate siturile pe care mi-am facut cont doar ca sa ascult muzica sau sa vad o stire? Cred ca nu. Daca nu ma cunosti de ce ai vrea sa-mi fii "prieten"? Poate-s un looser sau un killer, poate chiar nu-s chiar friendship material, care-i faza? Esti singur iesi din casa si fa-te crita intr-un pub. Sa vezi cati prieteni vei culege. Cui foloseste toata relationarea asta sub numele de prietenie in masa? Toata lumea e prietena cu toata lumea asa ca se duce dracu tot sensul acestui substantiv (prieten: Persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; DEX).

Deci nu mersi, prietenia ta nu inseamna nimic pentru mine decat timp pierdut citind alerta venita pe mail. Atata timp cat nu ne-am cunoscut nu pot spune ca vreau sa-ti fiu amic. Deci nu lua refuzul ca ceva personal, pur si simplu nu vreau sa intru in liga ta de 287 de prieteni cu care ce...?

10 comentarii:

  1. Hai bă...chiar Mirel...alt nume n-ai găsit??? Că al meu n-are golf 2 tunat să claxoneze cu "ce face păpuşaaaa"...:))))

    Lăsând gluma la o parte...urăsc reţelele sociale...cu "hai să fim prieteni", deşi spre ruşinea mea am şi eu cont pe vreo 3 din ele...eram mai mică şi mai fraieră şi ştiţi şi voi că pe hi5 nu se şterge contu' never-ever.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorry dar na eu nu cunosc nici un Mirel ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. vrei sa fi pretenu meu? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. True. So true. Si eu urasc retelele sociale virtuale. Ba mai mult de atat, imi displac total si prietenii reali care ma bombardeaza cu invitatii de socializare in online, de parca nu putem face asta la o cafea sau o bere, in stilul old-school.

    p.s. da' eu am scris prima de asta! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. @carlitos: nu te contrazic :)) e bina sa scriem cat mai multi despre asta nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cat iti ia sa le dai "reject"? :) (asta-i o intrebare asa, ca intre prieteni :p)

    RăspundețiȘtergere
  7. pe unii nu-i poti scoate la o cafea sau o bere daca sunt prin alte orase dar presupun ca si in cazul asta exista telefoane

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alice: pai cateva secunde cel mult dar la cate invitatii primesc se aduna. Iar pentru mine timpul e esential. Vreau sa-l pierd facand ce-mi place, cum faci tu ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?