18 iulie 2009

Nu vreau Perfectiune


Tre' sa spun si eu doua vorbe despre perfectiunea asta ca-mi apasa pe creier nu alta. Sarim peste faptul ca intr-o lume imperfecta nu prea e loc de perfectiune. De aia s-a inventat expresia "as good as it gets". Apoi, fara a incerca sa atac pe cineva care ar crede altfel decat mine, consider ca toata sarada asta cu gasirea perfectiunii e o mare durere de cap! Asteptam la nesfarsit momentul perfect sau fiinta perfecta in loc sa profitam la maxim atunci cand apare ceva bun in cale. Toti vrem sa traim povesti frumoase si sa le recunoastem din prima clipa ca sa nu pierdem timpul degeaba. That's bullshit. Nu spui niciodata "va fi perfect(a)" ca nu esti profet sau este "perfect(a)" caci asta ar insemna exact pe dos. Spui cel mai probabil a fost [aproape] perfect(a) si asta doar ca o consolare nostalgica la final de sezon. Ca sa gusti din perfectiune trebuie sa explorezi un pic si sa acorzi niste timp. In consecinta, daca tipa e o frumusete dragalasa, minte brici, amuzanta si cu o fire deschisa, gateste decent si in plus e o "bestie" in pat care-ti inghite... tampeniile pe care le trantesti atunci cand gandesti mai putin, minunat. Sau daca tipu e destept, inalt, canta la chitara, are job, stie sa te faca sa razi sau sa tipi ...in dormitor, si in plus spala vasele si lasa capacul la wc, ai ales bine. Dar chestiile astea se vad in timp nu se ofera pe cartea de vizita la prima vedere. In cuplu cele doua personalitati se muleaza una pe cealalta prin mici compromisuri. Asperitatile se netezesc, imperfectiunile se corecteaza sau se accepta. Trebuie sa incercam sa scoatem maximul din ceea ce avem. Nu merge faza cu "eu sunt perfect(a) asa cum sunt, trebuie sa gasesc ceva perfect pentru mine". LOL and WTF!! Ce draq suntem, compomente PC? Tot incercam si testam cautand conexiunea perfecta care nu necesita deloc ajustari.. pai, ce frumos ar fi nu? Poate vreti si-un numar de telefon unde sa ne trimitem specificatiile si sa facem comanda. Ce dragut!! Dar e total gresit! E nevoie de munca si stres ca sa faci ceva bun aproape perfect. Altfel unde-i satisfactia?

Si pentru a va mai pune un pic pe ganduri va impartasesc un citat gasit azi dimineata: "Nostalgia romantica se instaleaza atunci cand ii avem in fata ochilor pe cei care ne-ar fi putut fi iubiti, dar pe care sansa a decis sa nu-i cunoastem vreodata. Posibiliatatea unei vieti amoroase alternative este un memento al faptului ca viata pe care o traim este numai una din miriadele de vieti posibile; si imposibilitatea de a le trai pe toate ne cufunda in tristete. TANJIM DUPA INTOARCEREA LA UN TIMP IN CARE NU EXISTA NEVOIA DE A FACE ALEGERI, SCUTITI DE TRISTETEA PIERDERII INEVITABILE PE CARE O IMPLICA ORICE ALEGERE, ORICAT DE MINUNATA." Alain de Botton - Eseuri de indragostit

Daca exista o caracteristica universal valabila tuturor oamenilor apai cred ca e abilitatea de a tanji. Chiar si dupa perfectiunea care nu exista.

13 comentarii:

  1. Ce fain e citatul ... So true! :) M-ai facut sa vreau sa citesc sursa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nimic nu e perfect, asa-i.... nici macar componentele de PC :)) si cu alea-ti pui mainile-n cap, si asta nu rar :)

    da' asta-i tot farmecu' miscarii, la urma urmei, nu? :) sa simti ca traiesti, sa te zbati pentru ceva bun si placut :)

    RăspundețiȘtergere
  3. e evident ca perfectiunea, datorita definitiei sale, nu poate exista.

    Totusi, la orice moment dat, daca faci ce vrei tu si esti unde vrei tu sa fii, ai atins perfectiunea relativa. Retrospectia nu conteaza asa de mult in cazurile astea, caci oricum acea clipa conteaza.

    Partea nasoala e ca, din pacate, trebuie sa ne gandim si la viitor, implicit si la retrospectie. Si aici se impute treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deep. Misandra sa fiu sa spun ca e fals. Ai tastat frumos. Intamplator gasisem o mel buna de ascultat pe fundalul lecturarii postului astuia (Depeche Mode- Somebody).

    Si desi nu-s "diabetica spiritual" (adica nu agreez siropurile de gen), apreciez adevarul constatat de tine. In general se dau pe tava sentimente si noi/alte persoane nu stiu sa aprecieze.

    Ca tot e vb de perfectiune, era o vorba:"Little things lead to perfection.Perfection is no little thing"...

    Eu zic totusi ca e o semi-boala perfectiunea asta. Eu chiar ma simt pe jumate bolnava :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sper sa te tratezi :). Btw, foarte potrivita melodia parca ai fi ales-o intentionat..si contine inclusiv o scuza pentru diabetul spiritual:
    "Though things like this
    Make me sick
    In a case like this
    Ill get away with it"

    RăspundețiȘtergere
  6. hei, nu mi-ai zis ca ai citit Eseurile...e cartea pansament pe care am citit-o de fiecare data cand aveam nevoie de trezire la realitate.o interziceam visatorilor si o recomandam suferinzilor din dragoste. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai maa... acum, pe stare de nostalgie, lovim in dragoste si-n sentimentul (temporar, limitat, scurt si de-nceput) ca-i perfect(a)? Si-apoi trebuie s-o gandim altfel: he'a a freak. DAR e perfect pentru mine. In genul, singur nu-i nici pe departe perfect, nu intra-n tipare de genul job, ma face sa tip sau mai stiu eu ce ci doar mi se potriveste mie perfect... asta inseamna sa fii perfect pentru cineva ca doar nu-ti alegi persoana dupa cum da in poza si dupa ce chestii poti apoi povestii prietenilor despre ea. O alegi pentru cat de perfect imperfecta e.
    Minunat citatul! True..

    RăspundețiȘtergere
  8. @spiridus: nu le-am citit. citatul l-am gasit in alta parte. ma mir ca nu mi-ai recomandat-o.

    @Liz: da Liz poate fi arpoape perfect dar pentru asta tre sa treci peste nesiguranta initiala si sa vezi ce-aduce timpul. pentru asta militam eu...atat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu chiar cred in perfectiune. Pentru ca dragostea e oarba, si te face sa-l vezi pe celalalt perfect. Evident, daca de la inceput nu iubesti, nu exista nici orbirea respectiva, deci observi toate imperfectiunile. Si da, sper sa iubesc de la inceput ca o nebuna si sa fiu oarba toata viata, nu sa stau langa un om nu-stiu-cati ani si apoi sa-mi dau seama ca totusi, nu e perfect pentru mine, si ca imperfectiunile nici nu ma mai fac sa ma indragostesc si nici sa ajung la concluzia ca poate fi macar aproape perfect.
    Deci, da, te contrazic, oarecum. Eu chiar cred in relatia perfecta, si asta imi doresc. Ceea ce nu ma face sa nu dau sanse si altora [mai putin perfecti], dar daca vad ca nu merge, nu taraganez...

    RăspundețiȘtergere
  10. Tind sa te contrazic. Nu ca n-ai avea dreptate, dar e asa frumos cand se intampla doar asa, din pur destin, incat mie mi se pare chiar perfect.

    Nu vad cum m-as putea indragosti de cineva de care nu mi-a placut din prima jumatate de ora in care l-am cunoscut. Am avut si relatii in care eram "orbita", cum zice Anda, si din alea complet rationale si clare si tot mai bine astept pana apar primele decat sa ma complac in cele de al doilea fel.

    RăspundețiȘtergere
  11. Absolut genial ce ai scris!:) Chiar mi-ai dat foarte mult de gandit, eu fiind una dintre persoanele care viseaza la printul pe cal alb si nu se bucura pe deplin de relatia in care e, pentru ca tipul nu e cum visa ea. Intotdeauna mi-am spus ca nu caut perfectiune, dar se pare ca fix asta faceam.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca au scris toate uratele aici...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?