21 iulie 2009

La toti ni-i greu

Cand Richie are o zi grea, apai e grea, sa bagati la cap ce va zic. Toata lumea ma "injura" cu drag ca am un program de lucru care-mi permite ca din 3 zile, una sa lucrez si doua sa vegetez. Putini stiu insa ca din sapte zile ale saptamanii eu 3 nu le dorm acasa. Sau nu le dorm deloc. Mda, binecuvantarea turelor de 24h. Aduc ele si beneficii dar cand e sa se adune apai se aduna. De ce am avut eu o zi strasnica azi? Pai din cauza serbarilor timisorene, adica din cauza ca s-au terminat, si astfel toti vizitatorii mei s-au dus lasandu-mi mie ocazia unica de a factura vreo 40 de oameni care au venit si plecat in weekend cum i-a taiat capu. Si ce usor ar fi daca as lucra numai eu aici. Asa ca am descoperit cu stupoare ca ce e pe hartie nu e la fel cu ce e in calculator si mi-am petrecut vreo 4 ore incercand sa aflu ce-i cu diferenta dintre doua sume ce se pretindeau fiecare a fi corecta. N-am reusit asa ca le-am fortat sa fie egale printr-o rotunjire grosso modo :).

In lupta mea cu cifrele astea cacacioase mai luam si pauze de raspuns la telefon si jur ca nu-i inteleg pe cei care folosesc redial-ul automat la fax. Fratilor, imi consumati hartia degeaba cu reclamele voastre la camioane da-va-r dumnezeu numa pene pe clisura Dunarii... In al doilea rand nu le inghit pe odioasele alea de intepate de la agentii care fac atata caz de niste facturi cu extraservicii incluse. Cata minte iti trebe ca sa intelegi ca "clientu nostru = stapanul meu si mai ales al vostru ca la voi a venit primul" si daca el are chef sa-si treaca cafelele pe factura cine suntem noi sa-l contrazicem. Asa ca incetati sa mai imi irositi timpul cu stornari numa ca sa va usurati voi birocratia. Do your fuckin' job!

Si pentru ca mai era loc de necaz azi s-a nimerit sa fiu si cel care trebuie sa intre in contact cu support-ul de la Bucuresti al programului de gestiune. Baieti faini si utili, n-am ce zice, dar eu parca n-avea timp azi de chestii tehnico-administrative. Plus ca am un comp numai bun de reciclat ce are delay inclusiv la acest post scris de mine, eu tastand o fraza si apoi putand pleca la tigara pana se aseaza literele in pagina. Nefumand sunt insa condamnat sa le privesc. Nu-i chiar instrumentul potrivit pt instalarea unui PC anyware. Daca se ardea. Asa ca am petrecut azi cam 17 ore in fata monitorului, abia imi tin ochii deschisi, n-am rezolvat propriu-zis nimic pentru ca n-am avut chef sa mi se intoarca o factura din 5 cifre pe motiv de doua cafele in plus si am descoperit ca e mult mai simplu sa pasez problema celor care au incurcat-o de la inceput...

9 comentarii:

  1. Dar tot ai fost stapan pe situatie, avand in vedere circumstantele:D. Vai, asa imi place ce ai zis despre "odioasele alea intepate de la agentii". La fel de intepate sunt peste tot, pana si la joburi mai lejereanu' gen posta, sau ghiseul de bilete la gara, si ma iau toti gargaunii cand vad cu cata scarba te servesc sau iti raspund la o intrebare, de parca nu pentru asta ar primi banii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda...Avantaje şi dezavantaje...Dar ştii bine că-s zile proaste. E bine că te descarci, numa nu pune la suflet că e doar un job.

    RăspundețiȘtergere
  3. macar ai un job...deci...cum zice cartitoiu ..avantaje si dezavantaje

    RăspundețiȘtergere
  4. @spotless mind: sunt oameni si oameni. la bilete in gara te iei de cap dar la agentia de bilete doamnele sunt extra de treaba. am ramas surpins de fiecare data de amabilitatea lor. no pot spune insa aceeasi chestie despre lucratorii de la finante. oameni mai flexati ca acolo n-am vazut in viata mea.

    @cartitoi: da, se mai descarca omul ca altfel atinge masa critica.

    @adizzy: bucura-te de libertate mai...si de somaj ;) ti-ai bagat actele sper...

    RăspundețiȘtergere
  5. "da-va-r dumnezeu numa pene pe clisura Dunarii" - asta-i cea mai originală chestie în domeniu pe care am auzit-o / citit-o de multă vreme. E cu copyright sau se poate folosi mai departe întru descărcarea nervoasă a oropsiţilor sorţii? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate folosi cu atribuire de link :)) si cedarea celui 2% din impozit ONG-ului pe care il voi infiinta curand pentru oropsitii cu program de lucru 24h

    RăspundețiȘtergere
  7. dacă lărgeşti un pic sfera de activitate să includă turele de 8 ore de noapte... negociem. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda si eu lucrez in bransa asta si ma confrunt cu aceleasi probleme,in weekend am avut noroc ca nu mi-au plecat pe tura mea cazatii de la timisoreana .Imi displace total sa-mi plece un grup mare de persoane pe tura mea,bine daca e factura generala mai merge ,mai naspa e cand trebuie sa le faci separat la fiecare ,cu cazare separata ,minibar separat,masa ...Eu am 3 zile libere dupa tura de 24,parca e mai bine..:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm.. 3 zile? Am sentimentul ca sunt tras pe sfoara :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?