29 iulie 2009

Interzis pisicilor


Eu sunt amator de caini si posesor de caine. Asta fiind situatia nu ma pot implica intr-o relatie de "afectiune" cu o mitzele. Sau orice fel de relatie, cu orice fel de animal, daca-i sa vorbim pe sleau. Sunt iubitor de caini (nu potai de pekinezi, am zis caini) si uneori ma mai gandesc cu nostalgie la calul bunicului pe care m-am suit cand mergeam la arat. Cam astea sunt singurele animale ce-mi trezesc simpatii si instincte de posesie. Mai sunt niste salbaticiuni dar alea sunt ilegale cred :O. Dar nu pisicile. Imi cer scuze fata de fetele posesoare de pisicute ce vor fi dezamagite de insensibilitatea mea fata de astfel de creaturi nevinovate (yeah right) si le rog sa nu-mi ceara sa le mangai blanoasa cand ne-om intalni. Asta e, nu prea suport pisicile in general iar ele sunt constiente de asta si ca urmare devin si mai insistente de orgolioase ce sunt. N-as putea fi convins sa cresc o asemenea felina intrucat nu-mi starneste nimic. Ok, par ele delicate si pufoase, dar totodata sunt fragile si mai ca le zdrobesti cand pui mana pe ele. In plus, sunt mandru posesor de Rottweiler. Asta e caine adevarat, nu o zdreanta sau un labus. Asta e un Grivei cu steroizi ce-a tras la sala si se lupta cu doi ursi brasoveni deodata. Ar trebui sa numeasca un tanc dupa el. I-am zis Argo gandindu-ma la mitologia greaca in care Argus era un monstru cu 100 de ochi si numele s-a dovedit inspirat intrucat paznicul meu de nadejde are un detector supereficient. Desi e calm si echilibrat in mare parte a timpului, probabil din cauza caldurii, e deajuns un singur cuvant soptit sa intre in alerta de gradul zero si sa verifice perimetrul curtii mele. Uneori cuvantul e hotu', alteori mai simplu si mai diabolic, pisica. Va spun sincer, cainele meu uraste pisicile. Cred ca le-ar si manca cu conditia sa prinda una, ca sunt agile al naibii :O. Nu am vreo placere sadica in a-l urmari cum le vaneaza, chiar imi fac griji si sper sa nu prinda una in falci ca-i pierduta. L-am vazut cum a zdrobit un sobolan printr-un atac fulgerator. No chance for a rematch. Asta nu inseamna insa ca e periculos pentru oameni. Adora sa fie alintat si scarmanat, sa linga musafirii, sa alerge, sa se joace, deci n-a muscat inca pe nimeni :p, dar e foarte posesiv si protectiv cu stabilimentul sau. Nu accepta invadari din partea altora decat poate niste semeni de-ai lui. Dar pisici, soarcei, broaste, arici, bufnite, vrabii, iepuri etc keep out for your own safe. Cerberul vegheaza.

26 de comentarii:

  1. Haha, si eu sunt posesor de catelusa ce uraste pisicile...

    RăspundețiȘtergere
  2. go, go dogs :D

    nu pot sa spun ca nu imi plac pisicile, dar nu mi-ar placea sa am una. era mai demult pe animal planet un clip fain, cu un nene batran si singur in parc, care vede niste catei apoi scoate un portofel in care avea poza unui caine din tineretea lui. se termina cu "once a doglover, always a doglover".

    desi la un meci caine - arici, mi-e ca tin cu ariciul, asa, din solidaritate de specie :) nu inteleg majoritatea cainilor cu ei. fosta mea labradorita a amusinat doar odata curioasa unul, s-a intepat si s-a lamurit ca nu e jucarie. de atunci nu ii mai baga in seama :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adi: deci nu sunt deloc special :))

    @Arashi: al meu a capturat ariciul si avea botu plin de tepi dar tot nu ne lasa sa i-l luam :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu crezi ca scapi nepedepsit acuma. :)

    Citat 1: "devin si mai insistente de orgolioase ce sunt"

    Citat 2: "Asta e un Grivei cu steroizi ce-a tras la sala si se lupta cu doi ursi brasoveni deodata."

    Citat 3: "L-am vazut cum a zdrobit un sobolan "

    Deci, nu prea pare sa aiba dusmani pentru talia lui. Un caine care s-ar lupta cu doi ursi brasoveni deodata si urmareste pisici? Bwahahaha. Da, chiar e de admirat.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Cami: da, draga, de plictiseala si de antrenament. Si fotbalistii se antreneaza inc antonamente cu mingi de tenis pe nisip ud, pe plaja, pentru rezistenta, viteza si precizie, nimic rau in asta. Ba din contra :))

    @Richie: si io-s dog person, de felu' meu :) Junior, primul caine lup ep care l-am cunoscut in viata mea, a avut si nefericita / ingrata functie de ponei pentru subsemnatu' pe vremea cand aveam 3-4 ani :))

    Si daca-mi permiti un citat, extragem din text sa ne amuzam juma' de zi:

    "le rog sa nu-mi ceara sa le mangai blanoasa cand ne-om intalni"

    Deci imi permiti? =)) Stai, stai asa =)) =)) =)) Ca sa nu uit, =)) Atat de frumos spus, atat de atacabil din atatea unghiuri, atat de subliminal, subtil si direct! =)) Si atat de fascinant... Aaaaa, si era sa uit: =))

    @Lucian: da, pussy () rules! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Totul până la arici! Să mă anunţi să nu citesc dacă vreodată postezi cum că Argo ar fi prins unul. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, lasa fotbalistii. Nu e ok sa ridici in slavi un caine care a fost antrenat sa nimic. Pe aia de la concursuri, mai inteleg. Pe aia de la politie, da. Pe aia de la departamentul droguri, plecaciuni.

    Posesorii de caini sunt cei laudarosi si ostentativi. Simt nevoia mereu sa-si dovedeasca iubirea pentru canini, de parca ar fi singura specie pe lume.

    Horia are 4 caini si... 13 pisici. Si e armonie la el acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @cami: la primul citat evident ca de pisici vorbeam :). In rest nu vad nici o problema ca un caine mare sa se lege de pisicile de la alte blocuri, vine vorba.. E o jungla acolo asa ca ...

    @cata: :)) mersi, ce sa zic m-am distrat si eu un pic. Te invidiez pentru ca ai avut caine in copilarie...ce l-as fi calarit si eu pe-al meu :)).

    @bloodie: ariciul este incoltit dar nevatamat si noi suntem alertati sa-l scoatem afara din curte, undeva in iarba si in siguranta ;).

    @cami: posesorii de caini iubesc cainii...unii si pisicile, ca Horia, da el e un mister, adica 13 pisici? LOL. Horia daca citesti sa nu ma chemi la tine ca sunt alergic. Serios vorbind.

    RăspundețiȘtergere
  9. Io vreau sa-l cunosc. :) Il las sa ma linga pe fata. :D

    N-am nimic cu matele, unele imi plac, altele nu. De fapt imi plac toate animalele care ma plac. :) Poa' sa fie orice. Mai putin serpi, care oricum nu-s animale, da' unii se comporta cu ei ca si cu animalele de companie, asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie-mi plac toate animalele cu exceptia cainelui meu. Care mi-e si mai antipatic de cand a muscat-o pe sora-mea de nas! E un caine imposibil, hiperkinetic, muscacios, desi cred ca ma iubeste... Totusi e mai suportabil de cand nu mai face "treburi" in casa. Tre sa recunosc ca si eu prefer cainii mari, de asta poate nu-mi place de al meu ca e mic.
    Si ia zi, chiar nu-ti plac pisi[cile]? Si na, subscriu la ce-a zis Luci :P si da, ma amuza faza cu "blanoasa". You've got issues :))
    Si wtf, Horia are 13 pisici? Daca nu-s negre tot degeaba :P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Tomata: pai ar trebui sa-i faci o vizita :)). Pe fata nu linge, numa pe picioare si baga nasu in fundul oamenilor :))

    @Anda: daa, "potaia" ta e caraghioasa tare. Zici c-o muscat-o pe sor-ta, poate a fost prea iubareata, ai grija. Eu issues? Noo... da de unde.. :) Poate una cu pisi(cile) in rest sunt destul de linistit. Pe Horia il invit sa faca o galerie cu cele 13 pisici la el pe blog sa ne convingem ca nu sunt toate negre :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Sincer si eu urasc la fel de mult pisicile(a se intelege mahtzele). Nu le suport deloc si da si mie imi plac cainii adevarati (am un ciobanesc caucazian) si da mi-ai luat-o inainte, aveam si eu un draft despre aceste creaturi. Oricum e a doua pasiune comuna dupa ciclism:D.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, Richie, la primul citat zici ca posesoarele de pisici sunt laudaroase, la al doilea citat tu esti laudaros... asta era treaba :)

    Eu n-am nimic cu cainii. Decat aia violenti. Dar am observat ca gena responsabila cu comunicarea e lipsa si aia agitati chiar ma innebunesc de cap.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu prefer cainii. Nu pudelii sau chiuaua sau alte chestii ce abia-mi trec de glezna.

    Totusi, este foarte rar ca un animal sa ma respinga. Cred ca e de la coama-mi. Pe termen scurt, orice animal imi place, pana si un sarpe, Tomato.

    Cat despre cele treisprezece pisici ce traiesc la mine-n casa, asta este; vorbiti cu muma-mea, ea este responsabila. Cei patru caini( caini, da? nu pekinezi ) ma pot extenua de la poarta curtii pana la intrarea in casa. Deci compenseaza perfect pentru pisici.. care oricum nu au voie la mine in camera decat in cazuri de forta majora.

    Poate am sa-l vad si eu pe Argo candva, caci mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Richie --> Bai, in fund nu. :))) E teritoriu privat. Da' n-ai vrea tu sa il aduci odata la o intalnire oficiala sau ne. Ca jur ca nu mai aveti treaba cu mine. Ma dragalesc cu el.

    @ Horia --> Deci nu. Serpii nu-s animale de casa si n-au ce cauta intr-o casa. Is scarbosti si periculosi (chiar daca nu-s veninosi, te pot omori prin sufocare).
    Si mi-ar placea sa-ti vad si tie gradina zoologica. :) Am io o senzatie ca toti is niste frumosi. Fa o mini expozitie la tine pe blog cu ei. Ca daca nu, iti facem petitie. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Bine c-ai scris pekinezi, nu pudeli, ca altfel ti-o luai tu de la Andreea :p

    Nici mie nu-mi plac pisicile...dar am una...adica nu una, ca nu-i chiar intreaga...doar craniul :D
    In afara de asta, am mai avut tritoni, deci reptile, Andreea! ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Adica...am un craniu de pisica...imi pazeste o cutie cu bijuterii :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Hehe, parcă împărţim acelaşi câine. Şi eu credeam că al meu e unic cu acest comportament. :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Vorbeste cu Horia :)). Cand vreuna din matze da obstescul sfarsit sa te anunte :p

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca scrii cam o data pe an un post din asta de pussy hater :) Iata ca eu nu pot lua nici o parte desi lumea ma stie mai mult iubitoare de pisici decat de caini dar sunt posesoare si de pisica( mai nou un motan corcit cu persan, mare, cretin si agitat) si de caine (rasa ciobanesc german, agresiva, imensa si indragostita de pisici)... si fraza aia cu mangaiatul blanoasei a fost fortata putin ca bat la pariu ca ai mangaiat ceva blanite de feline doar ca sa intri in gratiile donsoarelor... fii sincer!

    RăspundețiȘtergere
  21. :)) nu recunosc nimic, dar oameni suntem ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. eu nu ma pot declara iubitor de caini sau de pisici, dat fiind faptul ca la sat am o turbaciune de caine maidanez, ceva ciordeala de-a lu mamamea de la firma :) si acasa am o pisica, ciordeala proprie de la bikers fest din 2002 din dumbravita :)
    dar, daca bine tin minte primul meu animal de casa a fost un ciobanesc mioritic(Băluş) pe cand aveam 5 ani la sat, dupa care la scurt timp au aparut si doo mâţe(Kitty si Jerry).
    @tomata te plangi de serpi cas ghiavoli dar de crocodili ce parere ai? sau un tarantula te-ai risca sa cresti? imagineaza-ti ca te trezesti cu el in toiu noptii pă meclă :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?