02 iulie 2009

B'est Fest 2009: Wet Fest cu bulbuci

Day One - cronica de dupa - dintr-un netclub bucurestean in care stau UD pe jumate. Bai care n-ati avut loc de bucuria mea si mi-ati cobit cu atata ciuda de s-a rupt ceru' exact la inceperea B'estfestu-ului, in prima zi, si mai ales atunci cand mi-am uitat si pelerina de ploaie si umbrela acasa: Va multumesc :). A fost cea mai pizdoasa seara din viata mea. Cand Patrice a dat drumul "slagarului" sau Soulstorm nori negri s-au avantat asupra noastra. A inceput o ploaia marunta si deasa care ne-a udat pan la piele dar nu ne-a alungat. Abia cand si-au terminat recitalul a cazut urgia. Ca la robinet curgea. Am fugit cu toti din fata scenei si ne-am adapostit pe sub corturile cu mancare, lipiti unul de altul, imbratisati si neintelegand cu ce-am gresit. Daca pana atunci totul mersese la fix, concertul s-a intrerupt 40 de minute pana s-a potolit cat de cat ruperea de nori. Lumea topaia prin balti, altii cautau pelerinele impartite de Romtelecom, saci de plastic, umbrele sau pe tipul cu butoiul de bere. Apropo de bere, n-am gasit decat Ciuc, ca era sponsor, si m-am inciudat.

White Lies au inceput tot pe ploaie, dupa ce baietii cu mopurile le-au sters scena si rearanjat instrumentele surprinse de furtuna. Si-au cantat toate piesele de pe album, incepand cu Lose my life si terminand cu Death, si nici o clipa nu s-a oprit ploaia. Tricoul l-am stors de doua ori, blugii ma trageau in jos de uzi ce erau dar nu m-as fi dus acasa nici batut cu nuiaua uda. Totusi abia asteptam sa termine odata pentru a intra Killers. La 22 aproape fix au sunat primele acorduri din Human. Publicul era in delir, niste ecrane gigante in spatele band-ului explodau in jerbe de culori. Brandon Flowers alerga pe scena, sarea de pe boxe, canta la pian, intr-un cuvant facea show adevarat. Continua cu This is your life apoi ne avertizeaza "This one will be a real rattlesnake" si incepe cu Somebody Told Me. Nu cred ca exista un om acolo care nu stia versurile si eram cateva mii presupun. Furtuna era in toi, iar noi cantam "heaven ain't close in a place like this" :O. Era magic, eram aproape de fericirea absoluta, stiti voi, comuniunea om-natura!!

Au continuat Losing touch, Read my mind, Spaceman, For Reasons Unknown (intrerupta cu o mica meditatie despre femei evident), A Dustland Fairytale, Joyride...si, tobarul si-a aruncat betele in public, a luat altele, urmand Forget about what I said, The world were we live in, Smile like you mean it si All these things that I have done. Eram deja in extaz, cantam cat ma tinea gura si nici nu-mi auzeam glasul de vocea tipului asta. Suna fantastic si tot si-mi multumeam in minte pentru cat de inspirat am fost sa ma decid sa vin aici. O prestatie live bate oricate ascultari si serate de karaoke in materie de distractie. Mr. Brightside a lasat-o deliberat pe final dupa ce l-am implorat de cateva ori s-o cante apoi a revenit cu Jenny was a friend of mine si a incheiat cu superba When we were young. [Well, he doesn't look a thing like Jesus but tonight he really did walk on water and stopped rain.]

La final a treia pereche de bete ajunge in public si acum sase norocosi se pot mandri cu ceva din mana The Killers. Au fost magnifici, eu am fost mega incantat, am auzit pareri ca o fost un show mai misto decat anul trecut la Sziget. Au avut artificii ce naiba...trebuia sa fie mai tare!! O mica dezamagire am ca nu mi-au cantat si Glamorous Indie Rock'n'Roll dar nu prea au zis nimic de pe Sawdust. S-au axat mai mult pe ultimul album, Day & Age, ca deh trebe promovat. Dar eu am fost muuult prea fericit ca sa mai pot fi carcotas. Mai ales un carcotas ud. Am uitat sa va zic ca nu s-a oprit ploaia decat dupa ce-au plecat de pe scena, sau cu putin inainte.

Acum astept sa ma intorc la Romexpo si va anunt ca de dimineata toarna cu galeata. Blugii abia uscati s-au udat din nou in drumul spre metrou. Cheile imi ruginesc in buzunar, telefonul parca e waterproof de inca merge, papucii i-am "copt" pe aragaz dar acum sunt iar murati ca Bucurestiu are o canalizare ca la tara. Ma mir ca n-am racit inca, nici eu nici fetele care-s cu mine, mai ales dupa ce am colindat aseara vreo doua ore prin ploaie pana ce am gasit un taxi. M-o fi ajutat canile de vin fiert si aspirinele pe care le-am ingurgitat inainte de culcare. Daca totul se mentine asa presimt un rerun deseara. Over and out ca a iesit un pic de soare :D.

14 comentarii:

  1. Dacă-l vezi pe Moby, spune-i că-l salut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutari baietilor de la Orbital, din partea mea. Poate un autograf ceva..pt mine.. O sa fie bine pt tine sa ai un om indadorat pe viata.. :) Hai bafta si distractie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma, am tot zis io ca nu are rost sa merg la Best, ca si-asa am vazut Killers anul trecut, dar sa stii ca mi-am dat seama ca era povestea cu strugurii acri.

    Habar n-ai ce melancolie m-a apucat de aseara, de cand stiam ca Killers se rup in figuri la Bucuresti. Ah, ce te invidiez :D

    RăspundețiȘtergere
  4. For Reasons Unknown a fost intrerupta cu meditatia despre "the beautiful Romanian girls", despre "the lost love" etc . Read my mind n-a avut vreo interventie majora.

    Si a fost mai interesant ca a plouat

    RăspundețiȘtergere
  5. Multam pentru corectie alyosha. De obicei memoria imi joaca feste motiv pentru care m-am si grabit sa scriu despre Killers. Am rectificat..
    Btw, mi-a soptit un pasaroi ca m-ai vazut pe-acolo si n-ai zis nimic. Sunt dezamagit, as fi fost incantat sa mai cunosc o cititoare de-a mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. pasaroiul ala lung ciripeste :)) acum na, nu-s sigura ca erai tu... daca erai cu o fata (cu caciula de heineken) si alti 2 tipi, tu erai bloggerul imaginat de mine...cred ca ai stat pe langa mine, pe mijloc, randul 4 sau 5 si ai avut umbrela.(?!?)las` ca la urmatorul concert iti apar prin spate si strig Marele Ecran!

    sper ca nu te superi pt corectura. m-a uns la suflet discursul pe For Reasons Unknown (e si clip pe youtube cu mel+cuvantarea ucigasului)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau sa te dezamagesc dar nu eram eu. Am stat in stanga dupa gardul ala de pe mijloc si eram numai cu doua fete dar nici una nu avea caciula de Heineken :)). totusi data viitoare poti striga Marele Ecran, iti voi ramane indatorat si eu si tovarasul Luci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut!
    Te citesc, n-am comentat pînă acum, blah-blah, you know the drill.
    Ce vroiam să spun... ah, deah... The Killers FTW!!! Nici n-am aşteptat concertul ăsta vreo 6 ani, aşa! :)
    Mi-aş fi dorit să cânte şi câte ceva de pe Sawdust, chiar îmi imaginam că o să rămîn fără voce pe Under the Gun!

    RăspundețiȘtergere
  9. De pe Sawdust s-a cantat coverul de la Joy Division, which is smokin` cool: Shadowplay. Daca mai comentez mult la postarea asta cred ca mi-ajunge sa fac si jurnal :)) au revoir!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sper ca au revoir nu inseamna ca nu mai treci pe aici deloc ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. după gardul din stânga, adică în faţa scenei unde prestaseră white lies. vizibilitate super, înghesuială zero :))

    mda, şi eu aş fi vrut Bones şi Tranquilize :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Exact :D. Cine stie poate te-am calcat pe picioare totusi. Mie nu mi-a ajuns locul ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred că puteai să îmi dai şi cu ciocanul în cap, că nu simţeam :D
    There, pics: picasaweb.google.com/arashi.senshi/Bestfest2009#
    Din păcate, cu un jaf de aparat (dar care, spre lauda lui, funcţionează la fel de prost ca atunci când era nou, deşi încă nu cred că a ieşit toată apa din el :) ) şi încă lipsesc FF.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?