05 iulie 2009

B'estFest 2009: A treia zi

Desi initial am vrut sa-i vad doar pe Killers la Bucuresti imprejurarile au fost de asa natura ca l-am vazut si pe Moby si am ramas si ziua a treia pentru Franz Ferdinand :). Inainte de ei mi-am dat o intalnire cu movieaddicted, imi promisese sa vedem un film impreuna la multiplex dar pana la urma am ramas doar la o cafea, din lipsa mea de timp desigur, timp pe care l-am folosit incercand s-o conving sa vina la concerte. Am esuat insa Santana se pare ca a convins-o in ziua urmatoare. Apoi m-am mutat de la mama naibii - aka Titan - intr-o zona mai apropiata de concerte (Colentina), fapt care m-a facut sa nu ajung insa la Alternosfera, AB4, Gabriela Cilmi sau Oceana. Am castigat in schimb prezenta unei vechi amice mutata de ceva vreme in Bucuresti si, totodata, o noua gazda pentru noapte (sarumana!). Am sosit la timp ca sa aflam ca Klaxons nu mai canta din motiv de lipsa de chitari (sic!) si dupa o trupa de "rezerva" - US3 - care au cantat neste hiphop au venit Franz Ferdinand pe scena. Ne-am infiltrat si noi in randurile de pustani din fata mai mult din nostalgia Matinee-ului pentru ca am realizat ca nu mai sunt la curent cu noile piese ale celor patru scotieni. Muzica lor insa suna genial asa ca in loc sa cant am privit doar facand intindere de la prea mult aplaudat. Si pozat.



Ultimii in seara respectiva au fost tipii de la Orbital care pare-se ca s-au reunit anul asta (nu stiam ca se despartisera) dar ai caror fan sunt de mult timp. Inconjurati de sintetizatoare si cablaraie cei doi guru ai muzicii elctronice au bagat aproape doua ore de basi in inimile noastre de dansatori dusi pana la colaps. N-am recunoscut nimic in afara de The Box care are un sunet inconfundabil dar asta nu m-a deranjat deloc fiindca acceptasem deja faptul ca tipii cu lanterne la ochelari au obiceiul sa remixeze/reediteze piesele in cazul unei prestatii live. Au avut un show misto cu lumini si proiectii video ca la carte iar eu am topait pe-acolo la fel ca majoritatea lumii. Pur si simplu nu puteai sta jos, erai in transa lor.

8 comentarii:

  1. ce ma bucur ca ne-am vazut! imi pare rau ca nu am ajuns la FF, chiar imi doream mult sa ii vad. Iar Santana este un zeu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa-i ca FF au cantat putin, numai o ora? Eu pt ei mi-as fi luat bilet, dar n-am mai facut-o. Pe youtube-uri se vedea si auzea fain.

    PS: Misto aparat foto.

    RăspundețiȘtergere
  3. @movieaddicted: pai daca te incumeti te astept pe la TM. :)) o intalnire a blogerilor cu foc de tabara cum iti suna? de la cluj s-au anuntat cativa deja..

    @alyosha: da putin cam o ora. Da a fost frumos :D Aparatul meu foto era o sapuniera Canon de 3 MP care facea poze bune pe lumina si atat. mi-era f ciuda pe fotojurnalistii acreditati care aveau niste jucarii frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  4. Piesa de incheiere la care te referi a fost probabil 'Feeling so real'. Este cea mai buna piesa 'de dans' ever. Din '93 cand am descoperit-o, n-am gasit alta piesa pe care sa ma tripez mai tare. Poate doar 'Hardcore vibes' de la Dune: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=8610518 si http://www.youtube.com/watch?v=oAlRtCyr0sQ

    RăspundețiȘtergere
  5. De Moby vorbesti nu? Aia era :) Cunosc si Dune mult prea bine; vine la pachet cu RMB si Marusha in playlistul meu de raver.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place ca esti 'old schooler'. Chiar daca ai niste tentative de new school 

    RăspundețiȘtergere
  7. Fotojurnaliştii acreditaţi cu jucării frumoase care vin la început de concert, trag 5 blitzuri cu mutre plictisite şi apoi se retrag dumnezeu ştie unde. (deşi doi am văzut, recunosc, pe a căror faţă se citea o reală plăcere la FF). I hate their guts :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Daa... pai depinde de la ce publicatie vin. Ca daca sunt de la una de profil stau pana la final si pandesc orice manifestare mai excentrica :)).

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?