28 iunie 2009

I know useless stuff

Mintea mi-e ticsita de o multime de cunostinte inutile, un bagaj de mizerii adunat de peste tot in cei 30 de ani de constienta de care sunt complet uimit ca are atata loc in distinsa mea cutie craniana. Ce mama dracu inseama bifidus esensis si ce cauta in gandurile mele? Com'on , cel putin o data la cateva zile imi iese la iveala coenzima q10 si stau ca prostu'n intersectie blocat de itirea unui gand inutil in mijlocul unor dileme profund respectabile pentru varsta mea. Goddam TV comercials!! Si romgleza asta care m-a absorbit. Hello!!! Stau si meditez cum am ajuns sa absorb ca un burete proaspat cumparat tot felul de informatii inutile pentru dezvoltarea personalitatii mele si daca acest fapt imi afecteaza cumva modul in care relationez cu semenii mei. Spre exemplu ce importanta are daca stiu sau nu sa pronunt drosophila melanogangster daca tot ce stiu e sa fac bancuri pe seama ei. Sau medula oblongata(!). Haidade, am fost in clasa de matefizica si copiam pe rupte la biologie, unde naiba s-a imprimat atata cunostinta-n mine. Al dracu aspirator de lucruri inutile cu care m-a inzestrat mama natura.

Apoi, la ce imi foloseste sa stiu numele actritei care a facut sex pe ghiuveta cu J. C. VanDamme intr-un anume film - e Natasha Hendstrige in Maximum Risk - din vremea copilariei mele. Doar n-o sa-mi foloseasca lucrul asta vreodata sa conving o fata pentru punerea in scena a momentului filmat. Useless! Si va mai mirati ca folosesc alcool pentru curatarea neuronilor. Ce vreti sa folosesc? Cola? Daca va spun ca stiu pe de rost definitia in latina a casatoriei din dreptul roman veti crede ca sunt ciudat? Asta e, s-a lipit de mine si nu mai scap de ea. Apropo, stiti ca pot sa recunosc aproape orice marca de masina la prima vedere, iar mai demult puteam chiar si modelul? La ce imi foloseste habar n-am, nu lucrez in jurnalism auto, nu urmaresc sporturi auto si conduc un prapadit de Golf vechi de 13 ani. Habar n-am cat consuma la 100 de km dar stiu ca motorul OTTO are un randament de 20 % asta-i sigur! :) Deci as prefera o golire de continut desuet si un upload cu teoria stringurilor sau ceva comentarii la teoria relativitatii ca sa impresionez o bibliotecara cand o scot la cafea... Mai ales ca matematica mi-era draga tare. Spre exemplu inca n-am uitat ca e la x derivat egal tot e la x! Era parola de intrare la banchetul clasei XI. Deasemenea, inca n-am avut ocazia sa aplic regula de trei simpla in drumurile mele la supermarket. Si inca ma intreb la ce imi foloseste sa stiu ca amperul e unitatea de masura a intensitatii electrice cand eu mai mult de un bec nu schimb in casa. Where is my usefull mind?

8 comentarii:

  1. si eu am aceeasi problema, memoria mea este plina cu detalii despre filme actori si toata lumea asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) lasa Richie, ca daca ramanem pierduti in the middle of nowhere, atunci informatiile astea is salvatoare de vieti... la urma urmei, cine n-o fo fascinat de McGuiver la vremea lui? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Din toata matematica ce am fost fortata sa invat, in afara de tabla inmultirii si regula de trei simpla nu imi amitesc sa fi folosit vreodata ceva. Si cu toate astea imi aduc aminte perfect teorema lui Pitagora si aria cercului. :-s

    RăspundețiȘtergere
  4. @movieaddict: tu sti dependenta, se intelege :))

    @raka: corect, mcguiver e tata nostru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Particularizand sintagma cum ca "cei putini si mari se sprijina pe umerilor cei mici si multi", sigur tot balastul asta foloseste la construirea marilor idei! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa cum vezi informatiile de care zici ti-au folosit deja ca sa faci un posting interesant, poate mai gasesti si alte utilizari :0

    RăspundețiȘtergere
  7. Eh lasa ca am aflat eu anul asta ca imi trebuie regula de trei simpla sa calculez cote succesorale si chestii. In anul 3 la drept. Deci da. Si mintea mea - si a multor prieteni - e plina de o tona de chestii. Si in diverse conversatii stupide ma trezesc ca stiu ceva. De ce? De unde? Am nevoie de spatiu, cat de mare e creierul ala totusi? Am nevoie de spatiu pentru chestii utile, nu pentru a sti cum se numeste si cine canta un kkt de piesa pop auzita acum 100 de ani.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?