28 iunie 2009

Homemade shaworma

Dragii mei napastuiti, voi astia din spitale care v-ati intoxicat prin complex acum cateva zile si acum boliti cu enterocolita-n gat din cauza atitudinii "da-i ma drecu' pe astia c-ar manca si de pe jos" cu care va trateaza comerciantii de campus: sper ca totusi v-ati invatat minte. Adica, am si eu pretentii de la alea 12 clase plus X ani de facultate pe care ii aveti. Daca lumea zice ca mancati shaorma de la nespalati pai bagati in cap si nu mai mancati. Stiu ca e greu, gustul e fantastic nu-l uiti niciodata, si eu mai cad in pacat cand ma intorc din Taine, gen, dimineata la 4 si fac stanga spre complex, dar totusi avem o solutie f. simpla.

In primul rand un drum la supermarket, Billa, Kaufland sau ceva magazin/butic de arabi unde se gaseste lipie dinaia buna cu 3 lei cincizeci setul de 10 bucati. E drept ca pana acasa mananci doua pe drum de pofta dar tot iti mai ramane pentru shaorma. Prajesti bine un piept de pui cu toate mirodeniile ce-ti vin in cap sau iti pica din dulap si apoi il maruntesti frumos intr-un castron. Prajesti in acelasi timp neste portii de cartofi ca pentru flamanzi - adica o "capita" de cartofi pai - si in plus zdrobesti niste catei - de usturoi ba - pe care apoi ii freci gentil cu niste smantana sau iaurt. Daca esti pretentios mai tai si niste varza sau ceva salata si esti gata. Uite asa ti-ai facut niste ingrediente pentru shaorma de casa. Lipie, carne cata vrei, cartofi prajiti nemiluiti, salata si mujdei, ceva ketchup la misto si sa-ti fie de bine. Ai evitat un concediu medical sau cine stie, o slujbe de pomenire, ca bucatarii nostri de dupa miezu-noptii ne-au pus gand rau.

9 comentarii:

  1. vai richie, postul tau m-a prins in ipostaza de tocmai-m-am-trezit-din-betie-si-mi-as-vinde-un-rinichi-pentru-o-shaworma-sau-o-pleskavita. MOR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Reţeta ar fi bună, dar n-am înţeles despre puiul cărui mamifer este vorba. Să punem piept de viţel?

    RăspundețiȘtergere
  3. Richie, te anunt cordial ca te urasc. Inca de aseara aveam o pofta teribila de saorma, si am ratat la mustata sa imi iau una, si acum tu ce faci? Pai asta-i treaba?!
    Noroc ca sunt cu burtica plina acum, ca tocmai ce-am mancat la misto doua sandvisuri, ca altfel...
    Apropo, nu exista vreo firma care livreaza saorma la domiciliu? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cu shaorma la domiciliu e un vis de-al meu de demult. De ce nu există? De ce???

    RăspundețiȘtergere
  5. @Flavia: vezi cu rinichiul ce faci ca exista sansa sa-l primesti maruntit pe la vreun fast-food :))

    @Vania: eu ma gandeam la puiul de gaina ca e mai usor de prejit.

    @Dora: ce sa fac ca sa-ti reintru in gratii Dorutza? Pot sa te invit la o shaorma in picioare prin complex ?:))

    @Cartitoi: nu stiu de ce, dar poti comanda o pizza si pe drum sa-ti cumpere si o shaorma :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista o firma care livreaza shaworma la domiciliu. Se numeste Pizzeria D'asti. O shaworma costa 10 lei, dar comanda minima e de 2 bucati. Transportul e gratis.

    Pana acum eu mi-am comandat doar pizza de la ei pentru ca primesti 2 la pret de una si un Cola la doza de 0.25. Au pizza la 34, respectiv 41 de cm, cu preturi cuprinse intre 19 lei si 30 lei. Ajunge cam in 45 min - 1 ora.

    Numere de telefon la care puteti comanda: 0733 - 984 008, 0760 - 316 474, 0758 - 615 496, intre orele 10:00-01:00.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu mi-am făcut şi şaorma cu peşte sau ficăţei în loc de piept de pui, morcovi sau sfeclă în loc de varză, de sosuri ce să mai zic, că poţi compune o simfonie culinară întreagă.. E muuult mai bun ce-ţi faci cu mânuţa ta, după poftele proprii. (da, îmi dau seama cum sună asta :D)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai măi Richie, chiar aşa? Să rămânem noi singurii care mănâncă de pe la dughene? :D

    Apropo, între timp pe unde ai mai cedat tentaţiilor în miz de noapte?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ultima oara la pleskavita sarbeasca pe la 6 dimineata. Orgasme palatine. Nu mai mancasem de vreo 2 ani acolo.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?