03 iunie 2009

Drumul spre casa

Din Taine pana la mine acasa sunt 1852 de pasi. Da, de la iesirea din gangul Tainelor si pana in fata portii casei mele sun 1852 de pasi numarati, nu va mint. I-am numarat asnoapte, i-am mai numarat si-n alte nopti (unii stiu deja), si probabil ii voi mai numara de fiecare data cand am drum spre casa si gandurile ma vor sugruma. Cand noaptea se ingeamana cu ziua nu pot avea pretentii de liniste in taxi sau de drum domol cu firobuzul. Sunt singur doar cu mine si pasii-mi sunt amicii de nadejde. Deci ies pe poarta Tainelor si trec prin P-ta Unirii cea pustie la orele diminetii injurand comunitarii absenti si numarand 150 de picioare pana-n BT Cafe. Ce mai cafenea de fite: vrei un credit - ia o cafa, stai nitel... Usurel ma indrept cu pasul drept numarand la 200 pana in spate la Bega. Acolo iar pustiu, doar e 3 dupa mieznoapte. Pauza in parc de-un pipi si-apoi pas intins spre casa pana peste Michelangelo, ocolind parcul cu roze (roze = gay , exhibitionisti si alte aratari nocturne). Pe la sensul giratoriu sunt intr-o dilema, foamea imi da ghes si dupa 750 de pasi parca m-as abate un pic spre Severin ca sa gust dintr-o saorma. Daca nu, o tin de-a dreptul spre Giroc, zambesc la Vidu, trec pe banda verde chiar de-am talpi in loc de roti si-mi aleg punct de reper Judeteanul - 530 de pasi. Dac-o tin pe Martirilor sunt doar 500 pan la Florarie - punct strategic. Nu bag in seama Cursa Speciala cu zombie de la 3:40. Nu conteaza unde-i duce, biscuitul verde e doar un film, iar votarea e saptamana viitoare. Trec usor de sectia 2 de politie, acolo toata lumea doarme sau sunt plecati in misiune. Posta e tacuta, la fel si magazinul de pantofi, doar statia de taxi mai anima moartea noptii. De la semafor fac dreapta si mai am doar 350 de pasi pana sa ajung in fata unui computer. Ma intalnesc cu doi betivi, tata si fiul, mergand pe trei carari din care una e a mea. Astept sa se decida pe care vor sa o urmeze apoi ii depasesc nervos ca doar sunt ceva mai ager decat ei. Ma strecor pe strazile intunecate unde multi se ratacesc, ajung la poarta numarand in gand si ma opresc la primul schelait de caine. Paznicul redutei ma asteapta. Nu ma judeca deloc, ma linge. Stie ca am multe pe suflet, cateva i-am spus deja, dar restul le tin pentru momente viitoare si prieteni intelegatori. Ma dezbrac, pornesc masinaria si va scriu. Noapte buna.

17 comentarii:

  1. Avem relativ aceasi ruta ruta spre casa; Parcul Rozelor il ocolesc si eu pe la orele alea.. Cursa Speciala cu zombie am prins-o si eu deseori. Oare care-i faza? Au indivizii din bus un fetish de mers noaptea ingramaditi langa sofer intre orele 2.30 si 4.30? Hm.. As lua si eu odata busul ala 'special'..

    RăspundețiȘtergere
  2. ..sa nu uitam de pasarelele care se aud de pretutindeni si care ne (in)canta in linistea noptii

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lau: da mai, autobuzul ala e creepy. eu unul nu m-as aventura cu el. de pasarele nush ce sa zic, nu prea m-au in(cantat), or fi fost la treaba :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa fie o placuta metoda de alungare a gandurilor neplacute:). Eu cred ca as pierde numaratoarea dupa primii 50 de pasi, distrasa de orice detaliu ;)). Taine...mi-au tot promis prietenele ca o sa ma duca acolo, dar inca nu s-au tinut de cuvant >:P.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei bine daca asa "neserioase" sunt fetele tale, considera-te invitata. Locul ala e numai bun pentru aruncat gandurile - placute sau neplacute.

    RăspundețiȘtergere
  6. pasii astia i-ai numarat treaz sau..."vesel"? ar fi interesant daca si in plina zi vei numara tot atatia... ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Drumul spre "tulburarea obsesiv-compulsiva" ti se asterne lejer in fata. Oricum, prin definitie esti un perfectionist [si nu e de bine]. Vorbesc din punct de vedere psihiatric acum. Totusi, nimic nu-i sigur, poate faci altceva :P

    RăspundețiȘtergere
  8. @carlitos: din Taine numai vesel poti pleca :))
    @Anda: mersi de diagnostic :) parca imi amintesc ca si de voi "medicinistii" spuneai ca sunteti perfectionisti, ma insel? oricum, uitasem sa mentionez ca numarul are o marja de eroare laaaargaa :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, recunosc, am o latura perfectionista. Cumva mi se pare normal, doar n-ai vrea sa dai de un medic care nu este macar putin perfectionist, nu iti doresc si nici eu nu-mi doresc sa scap de acest aspect. Eu mai sus ziceam de clusterele de personalitate premorbida. Cat despre marja larga de eroare: "I-am numarat asnoapte, i-am mai numarat si-n alte nopti (unii stiu deja), si probabil ii voi mai numara de fiecare data cand am drum spre casa si gandurile ma vor sugruma" asta e doar inceputul.
    Dar toate se pot educa. Oricum, de ce ti-e scris in ADN, nu scapi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Inceputul? Unei frumoase prietenii intre clusterele personalitatii mele? Ar fi frumos. Si daca se poate educa ce e scris in Adn, voi scapa, nu esti de acord?

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu obisnuiesc sa imi numar pasii dar deobicei ma pierd in ganduri si nu ajung la final, in schimb am numarat case si acma nu imi amintesc cate erau :)) de la gara pana la mine (la sat ma refer) frumos text, ai un stil asa de placut, usor de citit si placut

    RăspundețiȘtergere
  12. pipi in parc??? vai!!!! tot e bn ca stii sa numeri cand esti vesel..eu dupa ce ies din Taine(vesela) nu prea mai stiu sa numar...ahaha..glumeam...
    de la prietena "neserioasa" pt Eternal...: first u have to come la timi...right???

    RăspundețiȘtergere
  13. da Eternal sa vii in timi poate ajung si eu in Tanie atunci si sa nu fie full :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Richie - Fix cand am vrut sa-ti raspund, mi-a picat netul. Ideea e ca, si nu vreau sa fiu deloc macabra, desi tind sa ma repet, ce ti-e scris in ADN aia se intampla cu corpul tau, asta daca nu cumva te calca vreo masina, te loveste vre-un fulger sau vre-un cutremur. Cand spuneam ca te mai poti educa, ma refeream la modelajul social. in rest, asta esti, aia o sa fii. Hai, cat poa' sa fie de grav?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai tulburarile obsesiv compulsive nu ma ingrijoreaza deloc, presupun ca majoritatea avem cateva obsesii "minore" acolo ca sa ne faca viata interesanta. Dar "clusterele de personalitate premorbida" suna chiar periculos. Doar nu ma suspectezi de schizo, nu-i asa? :)) Uff.. Nu mai pot sa ma joc si eu cu cuvintele ca dau de banuit.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu te situezi in clusterul care predisupune la schizofrenie. In rest, ma abtin, ca deja se transforma in forum. Cred ca o sa scriu odata despre personalitatile premorbide.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum la sat netu' mere ca dracu', recuperez. M-am prăpădit de râs...deşi aia cu gândurile spuse la căţel, mă readuce la seriozitate. Genial. Oricum.
    Nu cred că am zis asta niciodată, că io-s mai timidă din fire aşa, plus că las aprecierile deoparte, chiar dacă nu trebe...şi după această lungă introducere...me likey!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?