17 iunie 2009

De ce blog?

Am blog pentru ca scriu deci intrebarea care s-ar pune e "De ce scriu?" Nu am nici o obligatie sa o fac, nu sunt platit pentru asta si totusi scriu. Probabil chiar sunt obsesiv-compulsiv, cum zicea cineva, am o fixatie... sau o nevoie. Asta trebuie sa fie, nevoia de a comunica. Asta a fost insa la inceput, cand luam blogul mai mult ca un instrument, un mijloc de comunicare prin care imi exprimam pareri mai mult sau mai putin avizate, anuntam diverse evenimente, comentam diverse articole etc. Prin blog vocea mea a gasit urechi si voci cat de cat asemanatoare si impreuna au creat un nucleu - blogosfera locala - dar asta e alta discutie. Vorbeam insa de nevoia de a scrie. Pentru mine a gandi = a scrie, astfel ca, din moment ce, vreau nu vreau, gandesc, sunt deci nevoit sa scriu pentru a-mi ordona gandurile. Intr-un fel, cand scriu eu de fapt meditez ordonat, imi epurez gandurile haotice sau imi exorcizez trairile intense care ma sufoca uneori. Cred ca de asta blogul mi-e atat de personal. Nu intelegeti gresit, nu e un jurnal, nu am tinut si nu voi tine niciodata unul. Nu-l folosesc ca sa notez trairi pentru a-mi aminti de ele (chiar daca unele ar merita amintite) ci pentru a scapa de ele, pentru a fi proaspat si curat si a putea experimenta altele noi cu aceeasi pasiune. Daca nu le-as scrie as intra probabil intr-o bucla plina de retrairi si m-as pierde. Astfel ca le descarc aici deseori mascate intr-o povestire, amintiri invesmantate in cuvinte cat mai potrivite cu acel moment, fara alta responsabilitate decat fata de mine, marele critic. Nu sunt mandru de nici unul din textele de pana acum, pe moment mi-au placut si am dat tot ce-am avut mai bun dar retrospectiv le consider mediocre. Voua insa va plac iar asta ma bucura ce-i drept. Ma face sa gandesc ca macar lucrul asta imi iese bine. Asa ca o sa continui sa scriu pana cand nevoia de a scrie va fi inlocuita de altceva iar Richie's Day va fi si mai departe podul casei in care depun vechiturile vietii mele.

Ps. nu uitati ca maine se discuta liber despre acest subiect in P-ta Unirii de la 17. Eu nu voi fi prezent (sorry) din ratiuni de restante la capitolul vizitat capitala culturala europeana 2007, adica Sibiul.

8 comentarii:

  1. Foarte frumos spus:). Cred ca si eu subscriu, in mare, la cele de mai sus.
    Si da, noua chiar ne place ce scrii(3 fete cucuiete).

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand te citesc am tendinta puternica sa te citez "richie a spus ca..." gen! Si am facut-o de multe ori in tot acest timp. Dai exemplu! Ce zici de asta? :) Si binenteles toata gama de complimente sincere si de la mine pentru talentul tau...

    RăspundețiȘtergere
  3. @trei fete cucuiete: asa asa, periati-ma ca mi s-au umflat penele. uff... ce sa mai zic acum, decat ca cititorii mei sunt mai magulitori decat ai altora :) Minti neprihanite ca ale voastre nu gasesc la orice intersectie...

    @Liz: Da, am observat asta, si am fost placut surprins. Noi ne citim de mult si nu doar din obisnuinta ci chiar apreciem nevoia de a scrie a celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Celelalte doua fete cucuiete sunt Aditzzy(Adriana) si Serrenis(Adriana). Prin ele am ajuns sa te citesc:).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am vrut sa fiu rau deloc. Incercam sa va complimentez si eu in felul meu stangaci. Si banuiam care sunteti ca v-am citit comentariile pe la voi pe bloguri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ammm...credeam ca esti sarcastic:-S. Phew!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aha, deci pe blog defulezi, buna terapie, nu m-am gandit nicioadata asa la blog. Si daca ai blog pentru k scrii, atunci inseamna k esti virusat :) Atentie, cine are acest virus, nu va sta nicioadata departe de scris.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?