11 iunie 2009

About

Richard Marius Ilie (adica Richie) s-a nascut la Timisoara in iarna lu' 79 din parinti moldoveni, oameni simpli de nadejde, veniti pe plaiuri banatene inainte de varsta majoratului. Asta inseamna ca el nu e nici moldovean, nici banatean. E timisorean, dar asta nu e tot.

Parintii l-au botezat Richard intrucat au banuit ca in viitor fiul lor va avea nevoie de un nick occidental. Asta-i tot.

Richie a fost la gradinita cand era mic si s-a remarcat prin faptul ca nu manca tot din farfurie neprimind desert. Cine n-a fost la gradinita n-are ce comenta, asta-i tot.

Richie a crescut cu cheia la gat si usa descuiata la fel ca cei mai multi pusti care fugeau sa bata mingea in parcare cand parintii erau la fabrica. Dar asta nu e tot.

Richie a fost Soim al Patriei si Pionier cu cravata si snur rosu de comandant de grupa. Apoi a venit Revolutia si le-a pierdut, dar sentimentul nu l-a uitat.

El a urmat teribila Scoala Generala nr 25, cunoscuta ca avand cel mai mare numar de elevi in vremea aia. Si a supravietuit, desi era cel mai mic din clasa. Iar asta nu e tot.

Richie a fost primul din clasa cu buletin iar asta i-a adus un statut de frate mai mare, iar apoi s-a remarcat in toate luptele specifice varstei adica seringi, bidoane, pungi de apa si prosoape ude. Dar asta nu e tot.

Apoi Richie a intrat la apreciatul (pe atunci) Colegiu Loga din ambitie inaintea colegilor lui nascuti din parinti campioni, insa nu le-a ras in nas cu acest fapt, caci asta nu e tot.

Acolo, Richie a invatat toate cele 98 de strofe ale Luceafarului si le-a recitat primind doar nota 9 ceea ce l-a maniat peste culme astfel ca restul zilei a chiulit si a jucat ping-pong. Nici asta nu-i tot.

In liceu Richie a iubit o fata 4 ani si i-a spus abia la final facand-o sa planga, asta-i tot.

Ca licean, Richie s-a remarcat prin cele mai simple metode de copiere la lucrarea de control, fapt ce starnea uimirea si recunostinta colegilor din spatele lui. De asemenea a fost al doilea din clasa ce si-a luat permisul de conducere. Bine, nu avea masina, dar ce asta-i tot?

In clipa in care juma' din clasa lui de MF s-au dus la Medicina, Richie s-a simtit mai atras de Drept. Faptul ca vederea sangelui ii taie filmul n-a avut nimic de spus in decizia lui, iar asta-i tot!

Prin anul 2 Richie si-a dat seama ca jumatate din colegii lui de facultate sunt din parinti practicieni cu birou si visele i s-au naruit. Totusi a tras si a terminat faculta din ambitie si acum are diploma intr-un dulap, asta-i tot.

Richie a fost somer 3 luni si a muncit intr-o fabrica in 3 schimburi deci stie ce-s alea greutati si cum sa treci peste ele cu psihicul intact. Iar asta nu e tot.

Cand Richie a inceput sa lucreze in turism era foarte naiv. Acum stie ca la adapostul intunericului se petrec lucruri pe care nu si le imagina inainte. Asta-i tot.

Richie are blog iar acolo e deprimat, melancolic, abatut, nostalgic, contemplativ, depresiv, emotiv, sentimental, confuz, dezolat, blazat, ofticat, revoltat, activist, ecologist, pacifist, idealist, meloman, cinefil, cititor, scriitor, ganditor, poet, burlac sau indragostit si tot ce mai vrea el sa fie, pentru ca stie si el ca nu exista limita la ce poti fi.



Ps
. Richie nu va poate explica de ce a ales sa vorbeasca despre sine la persoana a 3-a (probabil a simtit nevoia unei detasari obiective) dar va promite ca nu se va mai intampla. Asta-i tot.

23 de comentarii:

  1. Richie vorbeste la persoana a III-a ca Richard-ul shakespearian ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare :) in sfasit ajung sa te cunosc ceva mai bine :) mi-a placut..descrierea

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ma, nu se poate sa fie asta tot :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc multumesc

    @ama: multumesc pentru scuza pertinenta ce mi-ai gasit-o, nu m-as fi gandit.
    @adizzy: vezi ca nu e tot!
    @Ovi: de regula pagina de About se improspateaza din cand in cand, deci e posibil sa revin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar citirea blogului lui Richie ne produce seninatate :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Morning Sunshine, keep your spotless mind eternal :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Richie e din generatie cu o gramada de buni prieteni ai mei... :)

    It's a small world, daca si Richie umbla pe vremea aia pe la Omi, unde se aduna tot Loga, Artele si Colegiu Banatean, s-ar putea sa ne stim din vedere. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot ce se poate Carlito, Omi era un bun loc frecat menta, desi eu unul eram mai des in Santa la biliard.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ştiu dacă pe vremea lu' Richie se practica Omi, da' pe vremea mea...clar.

    Şi cu cine ai făcut tu română de ţi-o dat 9??

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu domnu Mihailescu evident, cine altu' mai dadea note pe recitat poezii si prezentat caietu'

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesanta descriere...
    Keep up the good work!

    RăspundețiȘtergere
  12. :) cred ca multe persoane din generatia '75 - '79 se regaseste in ce ai povestit despre copilarie, chiar daca nu a fost in timisoara...
    mai ai pozele in care ai fost facut pionier? in care jurai pe steag?
    sau pozele de 8 martie facute pt. mama?

    cred ca reorintarea dupa facultate este foarte raspandita!! vreo 80% din colegii de faculta nu profeseaza(faculta de profil filo)...
    tot in turism esti?
    oricum felicitari pt. ce 'compui'!
    si inca o intrebare: ce zodie 'de iarna'esti?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai dreptate exista mare asemanare intre amintirile din acea perioada. de poze nu-mi amintesc, poate ceva de 8 martie mai am dar de la juramant nu stiu, poate nici n-am fost pozati.
    Zodia e varsator. mersi de felicitari.. mai treci pe aici :).

    RăspundețiȘtergere
  14. te-ai gandit vreodata sa 'aduni' tot ce ai scris intr-o carte, sau mai multe?
    am citit postari vechi din categoria Vorbind singur, Dialoguri febrile...
    impresionant...pt. mine fara cuvinte
    ma regasesc in multe din gandurile tale..
    felicitari, ca le faci 'publice'...
    astept noi 'dezvaluiri'...

    RăspundețiȘtergere
  15. Tovarasu Lucian de pe marele ecran imi zice aceleasi chestii, asteapta primul meu roman, dar adevarul e ca nu cred ca am suficient material pentru o desfasurare de amploare. sa mai cresc oleaca...

    RăspundețiȘtergere
  16. happiness is relative...like everything else in life:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Bravos, naţiune. Şi asta nu-i tot:)))

    RăspundețiȘtergere
  18. "pentru că ştie şi el că nu există limită la ce poţi fi."
    "la adăpostul întunericului se petrec lucruri pe care nu şi le imagina înainte. "
    - Adevărat, foarte adevărat.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?