25 mai 2009

Velo-City 2009

Intre 12 si 15 mai a avut loc la Bruxelles cea mai mare conferinta dedicata ciclismului - Velo-City - care s-a incheiat cu semnarea in Parlamentul European a unei Charte de catre mai multe orase. Prin aceasta ele isi asuma obligatia de a investi in politica ciclismului ca parte integrata a mobilitatii urbane. Timisoara e singurul oras din Romania care a semnat, alaturi de alte cateva orasele ca Edinburgh, Milano, Madrid, Helsinki, Copenhaga etc. Ce si-a asumat in fapt orasul nostru?

a) To set a target of at least 15% for the share of cycling in the modal split of trips for the year 2020 and of further growth if this target already is achieved
b) To set a target of - 50% for cyclists running the risk of having a fatal accident for the year 2020
c) To work on a bicycle parking and ‘anti bicycle theft policy’
d) To participate in and to set up projects to increase cycling to school and to work
e) To contribute to more sustainable tourism by investing in measures to improve and to increase bicycle tourism
f) To cooperate closely with the bicycle user organisations, the bicycle retailers organization and the bicycle industry organizations and other stakeholders as the police, consultants and expertise centers, architects and builders of infrastructure to achieve the targets, and call upon all other European cities to follow our example.

Avand in vedere ca termenul de impinire a obiectivelor e destul de indepartat (2020) tot ce sper e ca autoritatile locale sa nu uite de semnatura asta si sa faca ce si-au propus.

5 comentarii:

  1. sper numa ca nu au facuto pt publicitate...recunoastere internationala..etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain postul tau! Ma bucur ca este cineva caruia ii pasa de fenomen! Dar nu era poate mai potrivit sa se scrie despre asta pe pedaleaza.ro?! Parca ei se dau marii 'promotori' si 'suporteri' ai mersului pe bicicleta? Si adizzy: oare nu e publicitate gramada de vedete care s-au dat in stamba la Timisoara acum ceva saptamani?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu ma referam la oras in sine ca nume adica uite si timisoara apare pe lista zic aia din madrid..deci interesati de fenomen, legat de vedetele de acu cateva saptamani..mda ..de forma..dar macar s-a facut ceva concret, dar nu era de primarie organizat..sa vedem ce fac ei acuma cand sunt "obligati" ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Na, duamne-ajută!

    @Dorel: Eu, personal, cred că e problema lu' ăia de pe pedaleaza.ro că n-au scris. Dacă Richie e informat, bravo lui. Zic asta în ideea în care ai putea să le scrii şi lor despre. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adizzy: in principal pentru publicitate au facut-o. gandeste-te ca pana in 2020 administratia locala va se va schimba de cateva ori. Sper insa ca daca ne-am legat de gat cu asta n-o sa ne sufoce. Am incredere ca presiunea noastra a biciclistilor va creste in viitor si nu-i va lasa sa uite de ce si-au asumat.

    @Dorel: nu caut scuze pentru pedaleaza.ro dar am observat ca ei vorbesc strict de evenimentele pe care le coordoneaza sub tutela verde pentru biciclete, nu sunt un portal de stiri. oricum cred ca sunt la curent cu VeloCity pentru ca stirea mi-a ajuns in vedere pe unul din grupurile yahoo de ciclism (masa_critica sau verde_pentru_biciclete) in care sunt si ei cumva prezenti. Nu stiu, poate fac eu prea mare caz de asta din moment ce nici in presa locala n-am vazut nimic scris.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?