09 mai 2009

Cadou cu destinatar necunoscut


Mi-am amintit de o faza si o fata. Aveam o prietena in capitala destul de apropiata, ca sa zic asa, insa la modul conversational. Si m-am trezit eu odata pe cand citeam o carte de poezii (nu fac prea des asta), ca imi place asa mult cartea asta incat tre' s-o dau cuiva neaparat (asta mi se intampla des). Si m-am gandit la ea. Ii placeau poeziile, scria si ea versuri, am zis ca e un cadou perfect. Urma sa vina si ziua ei, sau poate trecuse, nu mai stiu, ideea e ca a doua zi eram la posta cu plicul si cartea. Mai bagasem un dvd cu filme si o carte postala - gen amintire cu orasu, de fapt un loc unde sa mazgalesc o vorba buna - si le-am trimis cu posta normala. Apoi am sunat-o si i-am spus ca-n cateva zile o va cauta postasul. Super fericita si nerabdatoare, ea tot astepta si nimica. Fata locuia intr-un camin studentesc. Habar n-aveam ce insemna asta cand e vorba de posta dar apoi am aflat ca acolo corespondenta vine la gramada. Zace pe mese in holul de la intrare. Bun, am zis... acum probabil ca Ultimele sonete... a lui Voiculescu distreaza o camera intreaga de manelistii lu' fratzica, care stau si rad de narodul de mine uitandu-se la filmele mele preferate. Sau poate ca zac pe noptiera unei studente cleptomane de la limbi straine care incearca sa-si faca curaj sa-mi trimita un raspuns de multumire pentru ca am imbogatit-o sufleteste. Cine dracu stie, cert e ca amica mea a tot asteptat postasul si dupa o luna s-a mutat fara sa primeasca cadoul meu. Damn... asa patesc daca sunt neprevazator si si-mi pun baza-n oameni nepotriviti. Adica Posta Romana. Pun pariu ca daca scriam Destinatar: necunoscut se intorcea acasa. Oricum daca mai am astfel de initiative vreodata voi trimite pachetul cu asigurare si recipisa de primire, sau orice modalitate care presupune ceva seriozitate, chiar coletarie. Am zis.

2 comentarii:

  1. pentru ca treaba cu studenta de la limbi straine mi'a zgariat prea tare retina, o sa'ti explic eu ce se petrece cu corespondenta, sa poti dormi linistit de acum inainte :P
    dat fiind ca tu ai trimis un colet, la camin nu a ajuns decat notificarea aia, deci pachetul in sine a ramas la posta pt. ca doar destinatarul de drept ar fi putut sa'l ridice, pe baza de buletin, logic.
    oricum, posta romana e de toata jena in mare parte din cazuri, e posibil ca pachetul sa se fi pierdut pana sa ajunga macar la bucuresti. Eu, de exemplu, am trimis acum un an si jumatate un colet unui prieten din franta si nici in ziua de azi nu a ajuns (in conditiile in care am platit la posta mai mult decat valoarea coletului in sine)....

    RăspundețiȘtergere
  2. ;)) ma asteptam sa zgandar un pic orgoliul cuiva, mai ales ca stiu destule fete de la limbi straine. No pun intended! Puteau fi si de la drept :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?