24 aprilie 2009

Turistul ciufut

Turistul ciufut merge la hotel si intreaba arogant cate stele are si daca apar pe factura. Evident, niciodata stelele nu sunt destule pentru statutul sau. Acelasi turist intreaba de pretul unei camere doar pentru a-ti replica ca el a stat intr-un loc mult mai superb la juma' de pret. Daca ii explici ca tariful cuprinde servicii ca: parcare inchisa, telefon, televiziune prin cablu inclusiv canalul cu futai care in vest se plateste ppv, minibar, aer conditionat, roomservice, open bar toata noaptea, acces internet de super-viteza, receptie 24 de ore, prosoape fara numar, fara numar si ... un mic dejun, el va negocia in vederea injumatatirii tarifului intrucat el nu are nevoie de atatea servicii, nu mananca, nu face dus, nici patura nu-i trebuie, ce-i aia internet etc. Prietene, vis-a-vis e un parc si-o banca, tine un ziar! Noi existam pentru oamenii care au nevoie de toate aceste servicii pentru un pret onest.

Alt turist ciufut e cel care coboara din camera sa te intrebe daca se mananca bine la restaurant(!). Pai, nu prea, e naspa, incearca la urmatorul!! Normal ca se manca bine, altfel am fi dat faliment sau ne inchidea sanepidul. Acelasi turist, caruia probabil i-a fost recomandat hotelul sau restaurantul de un prieten, va incerca mereu sa se dea jignit: ce culoare naspa au peretii, cine v-a decorat, cata lipsa de talent, in camera mea e un miros chimic, eu am nasul foarte fin si simt. E dezinfectant de buda d-le si l-am aplicat acum 8 ore, chiar ca aveti un nas fin. Apoi comanda o supa usoara si spune ca-i fara gust si un muschi de vita in sos de piper verde pe care-l papa cu tot cu decoratiuni concluzionand ca avea gust de carpa uda dar i-a fost lehamite sa-l refuze. De baut ar bea o bere da-l doare gatul, s-ar putea sa fie calda? Sigur ca da. Evident ca Tuborgul e amar, Stela n-are spuma, Carlsbergul e naspa rau, dar din toate lasa numa un pic pe fund ca n-or fost ele chiar rele. Si daca i se face de un vin, oricum ala care-l ai tu nu e pe placul lui. Isi baga singur nasul in frigider si alege exact ala pe care i l-ai recomandat prima oara apoi se incrunta ca e rece (geniule, vinul alb se bea rece) si in final goleste sticla.

Acelasi om stilat scrumeaza in toate 4 scrumierele de pe masa de 8 la care s-a asezat singur si, uneori, chiar pe langa ele. Apoi incheie seara cu o vizita la pisoar... lunga...mult prea lunga...ceea ce te pune un pic pe ganduri. Nu cumva se iubeste cu gresia? Ba da, iubirea e surprinzatoare uneori... Si uite asa ajungi sa faci un lucru pe care nu-l credeai posibil: sa conduci un necunoscut beat in dormitor si ... sa-i urezi noapte buna. Si vise ciufute!!! Dar el, netrebnicul, se trezeste in miez de noapte, iese pe hol si, apucand un extinctor, improasca toti peretii cu zapada carbonica. Merry Christmas, fit-ar ma-ta beata!

Bazat pe intamplari adevarate din realitatea mea inconjuratoare!

10 comentarii:

  1. Hehe, si eu credeam ca te plictisesti la lucru. Uite, chestii interesante. Parca e la fel de fain ca la mine, dar parca eu am mai multi oameni morti (sau care trag sa moara) :D
    Si jur ca am citit "sa-i urinezi noapte buna" in loc de "sa-i urezi noapte buna". Mai devreme, pe alb blog am citit "baba natura" in loc de "baba nebuna". E de rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, uneori sunt chestii interesante. Aici e o compilatie cu mai multe intamplari. Si nu, chiar nu-mi doresc oameni morti in ziua de lucru, cum au patit unii de langa gara cand li s-a spanzurat clientul in camera.

    Hehe, vezi ca si tu esti neatenta cand citesti. Of of ...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa mai zic...dragostea cere sacrificii :P

    RăspundețiȘtergere
  4. daca povestirile astea fac parte din jobul tau, esti un norocos! entertainment cat incape!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ionesta: dragostea? :)) ce are asta a face? it's all for money ;))

    @Petre: poti sa-i iubesti dar iti recomand sa nu fii unul dintre ei.

    @carlita: daca ar fi atat de condensate cum le-am facut sa para ai avea dreptate. din pacate sometimes is quite boring.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am fost recent la o pensiune-hotel in Giurgiu de 3 stele si au fost conditii foarte bune.Cred ca si lipsa de cultura isi spune cuvantul in micile intamplari pe care le-ai povestit. Oricum pare amuzant pe de o parte, dar nasol ca trebuie sa faci munca`n plus cand chiar nu ar fi cazu`...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda e nasol cand dai peste oameni care gandesc dupa principiul "pe banii mei fac ce vreau" dar uita de buna-cuviinta sau politete. In rest, clientul nostru stapanul nostru, dar intre anumite limite :).

    RăspundețiȘtergere
  8. Richie, era in ghilimele toata iubirea mea.

    sunt de acord cu tine si kynodnb dar nu cred ca e lipsa sau accesul la cultura; e lipsa de civilizatie, de care duce parte toata romania.

    din pacate, normalitatea in romania este in proportia crengilor uscate din padurea verde de dincolo de granita Cenad sau Nadlac.

    e trist, din pacate incepe sa se stinga lumina peste tara asta.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?