29 aprilie 2009

Sunt uituc


De ceva vreme am o problema cu retinerea detaliilor. Fie nu ma concentrez suficient fie mintea mea nu mai face asocierile asa cum trebuie ca sa prind tot ce e esential. Sau poate in procesul ala de sortare a lucrurilor importante de restul banalitatilor cotidiene s-a schimbat cumva lista de prioritati, si ma mir ca uneori imi amintesc niste lucruri pe care nu mi le doream memorate iar altele pe care chiar ma straduiesc sa le retin imi scapa frustrandu-ma apoi cu un teribil lapsus si mustrari de constiinta. Chiar regret asemenea situatii. Frunzarind o revista (de femei :p) am dat pest un articol care spunea ca principala cauza a uitarii este oboseala. Si m-a pus pe ganduri.

De 5 ani de zile lucrez dupa un program pe care altii mi-l invidiaza, pentru ca-mi ofera o gramada de timp liber ce-l pot atribui altor activitati, in vreme ce altii ma compatimesc usor cand aud de vestita tura de 24h. Cert e ca intr-o asemenea zi de munca se acumuleaza destul de multa oboseala chiar si daca fizic nu faci cine stie ce efort. O noapte la locul de munca nu e acelasi lucru cu una in patul de acasa, chiar daca uneori mai tragi un pui de somn. Deseori si acesta e intrerupt de mai multe ori si oricum e extrem de scurt. Dupa o asemenea tura ar fi nevoie sa dorm bine de tot dar m-am convins ca n-am nevoie decat de 4 ore dimineata. Apai uneori nici de alea nu ma folosesc din dorinta de a profita de noua zi care se deschide. In consecinta, desi fizic sunt ok si ma simt oarecum odihnit, am banuiala ca mintea mea, cea care de fapt a fost mai solicitata, ar avea nevoie de putin mai multa atentie. La asta se adauga insa al doilea dusman al memoriei, alcoolul. Nu beau de sting insa in zilele libere mai trag cate-o mica iesire cu prietenii pe seara care se lasa cu sticle goale pe masa si, din nou, noaptea care se dorea odihnitoare devine un somn mahmur. Poate doar noaptea urmatoare am si eu parte de un somn curat dar nici asta nu e garantat pentru ca lumea e plina de tentatii.

Ei bine, cam asta e programul meu din ultimii cinci ani, si, daca stau bine si ma gandesc, inainte nu obisnuiam sa fiu un uituc. Bine, tre' sa precizez, ca amnezia mea ocazionala are ca subiect lucruri oarecum mai putin "esentiale" decat o intalnire programata, o promisiune facuta, o seara petrecuta sau, bineinteles, chestiunile care provoaca si un raspuns sentimental in momentul memorarii. Astea nu se uita usor. Dar recunosc ca mai uit si cate o zi de nastere sau o vorba spusa ori o gluma. Si ma enerveaza, pentru ca de obicei, eu eram cel care completa lapsusurile celor din jur :o. Ce mai turnura.... Se va remedia insa. Voi recupera la capitolul odihna prelungita si voi trece la activitati mai putin sedentare: voi bicicli mai cu spor, voi inota unde va fi apa, voi alerga si dupa altceva decat tramvaie, o sa-mi manc legumele (pe naiba, numai salata verde) si voi fi prieten cu capsulele de Magne B6 sau alte vitamine. Am inteles ca tre sa ma joc mai mult, ca jocurile stimuleaza memoria, asa ca mai las cartile deoparte si reinstalez Starcraft si Heroes 3 ca sa-mi probez noile strategii de kilarit virtual. Si apoi, sper ca veti fi si voi kilariti de memoria mea fantastica. Ceau bau...

photo source

2 comentarii:

  1. uuu te provoc la Starcraft...hmm de gandit postul tau, adica si eu cam uit si ma simt obosita ..poate tre sa dorm si eu mai mult, dar asta abia din iulie pot sa programez, cand termin cu tot sau aproximativ :)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca are cineva router, putem pusca de-un LAN Party cu StarCraft-u' ala (desi personal recomand Command & Conquer Generals - Zero Hour)

    Cu oboseala... Tu ai avantaju' unui program mai libertin. Eu 14 ore-s plecat de-acasa zilnic... Somnu' si odihna au trecut temporar pe planu' 2 si bag de seama ca din cauza asta capat diverse manifestari ciudate...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?