20 aprilie 2009

Dansam cu OCS in The Note

Am apreciat intotdeauna decizia unei trupe de a-si lansa un nou album intr-un mod inedit. Fie ca se descarca gratuit de pe net, fie ca ti-l trimitea prin posta sau ca atasament la o revista cu specific, oricare din alegeri erau de bun augur din punctul meu de vedere. Omul cu Sobolani a ales varianta cu revista si pentru asta ii felicit. Pui mana pe revista Sunete care oricum costa 10 Ron si ai cadou un album nou al unei trupe de rock veterane pe scena noastra. Baietii si-au pus in cap sa fie independenti si trag tare pentru asta. Cinste lor. Gratuitatea o gasesti mai ales la trupele care incearca sa-si faca un nume, gen first album is on the house, ca sa-i asculti , sa vezi cu ce se manca si apoi sa te tarasti pe la concerte, ceea ce e total de inteles de altfel. Dar o mai vezi si la trupele non-conformiste. Travka si-au lansat albumul doi gratis pe net. OCS l-au oferit pe al saptelea in punga unei reviste. Carcotasul din mine si-ar dori sa fie o miscare cu caracter contagios, dar e putin probabil.

Acum ca sa vorbesc de album parerea mea e oscilanta. "Dansam legati la ochi cu spatele la zid" e in mod evident un statement. Au ceva de spus, foarte bine. Mie insa nu mi-e foarte clar ce, probabil tre' sa stii culisele, dar eu n-am chef sa caut subteranele afacerii cu sobolani ci doar sa ascult muzica. Prima impresie e de 50-50. Adica imi place si nu-mi place. Imi place la nebunie instrumentatia la Inca o gluma proasta si Curvele zac iar versurile sunt foarte catchy, iubesc Ora opt, mi se pare cea mai misto de pe disc, Ziua mea e foarte antrenanta, insa la Un numar necunoscut ma irita ringtonul de mesaj. Dansam e ceva diferit, nu e rea dar nici nu ma prinde de la primele acorduri - Sunete zicea ceva de influente Killers si Coldplay, eu ma abtin. Apoi, nu suport deloc Fantomele joaca sah si Virginele raman gravide o data la 2000 de ani. Prima imi aminteste de Chirila si-a lui Vama, a doua parca e facuta de sezon si ca sa dea fond muzical unei poante rasuflate. Fara a fi rautacios asta e parerea mea de meloman. In principiu, prima impresie se mai schimba dupa ce rumegi cum trebuie meniul servit, dar ma indoiesc ca voi avea piele de gaina ca la Cineva sa ne... sau Doua beri goale ori Mainile Sus.

Totul insa se poate schimba la concert. Impresii, prejudecati, senzatii naspa toate pot disparea in cazul unui concert "bestial". Se va intampla pe 24 aprilie in The Note intrucat "sobolanii" fac lansare oficiala la Timisoara. Sper sa iasa un chef misto. Depinde doar de OCS pentru ca noi gustam alternative-ul cu multa pofta.

5 comentarii:

  1. nu stiam ca vin ocs. multam de info. un numar necunoscut chiar ma pregateam sa il postez pe blog. mi se pare foarte buna piesa. si ora opt si inca o gluma proasta. in rest nu-mi place nimic de pe noul album. oricum, 3 piese din 11 nu-i rau..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca avem pareri asemanatoare. Mi-era sa nu fi auzit io prost ... poate ne vedem...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa. Si nu e neaparat nevoie sa-ti iei revista Sunete. CD-ul va fii inclus gratuit in pretul biletului de intrare la concert! Pretul va fii intre 20-25 lei si dupa concert mega party cu Marika. Electro-rock si alte muzici alese. Asa ca, vineri nu e zi de stat acasa, e zi de mers la un super concert OCS si Marika in The Note. See u there!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am fost in Cluj la lansarea albumului. Concertul a fost mai mult decat bastial iar albumul...fiecare ascultare ma face sa imi placa si mai mult....

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna promitator, sper ca vor repeta succesul si la TM.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?