23 februarie 2009

Blogerul pizmas

Daca ai timp de pierdut si ti-l risipesti inotand prin latrina internetului ai mari sanse sa descoperi un specimen de blogar care are impresia ca a inventat roata daca incepe sa strige pe un blogul propriu(!) ca el nu e blogar, i se rupe de blog, blogarii sunt niste retarzi etc. Bine, sunt si blogari retarzi, dar la fel sunt si oameni destepti si cu talent la scriitura. Si e destul de frustrant sa vezi ca pentru unii libertatea de expresie inseamna sa judece, catalogheze, scuipe, dea cu paru si improaste cu rahat in toate partile in ideea ca astfel isi vor atrage simpatia unor la fel de inapoiati si eventuale laude si aprecieri de tip "bine ai mai zis-o ba!" Au o gramada de inutilitati de spus, incepand cu lumea intreaga e o hazna sau peste tot dai de tampiti.
E genul de anarhist care daca n-a fost in stare sa ajunga pe o scena unde sa-l aclame fanii cu "pisa-te pe noi!" s-a rezumat la aruncatul invectivelor in orb, hlizindu-se debil de cate ori atinge tinta. Bai frate, un ego atat de umflat n-am mai vazut niciodata, parca s-a hranit cu drojdie de bere pana la 8 ani. De unde atata ura si dusmanie? N-a supt lapte de la san? I se furau jucariile cand era mic? Parca a tinut in piept un lac intreg de otrava si venin pe care si-l descarca acum intr-un blog frustrat (care nu e blog, retineti!). Io inteleg sa critici acid ceva serios, sa ataci probleme reale, sa-i futi in gura pe guvernanti, politicieni, hoti si ticalosi...sa atragi atentia cand ceva nu e cum trebe sa fie, dar balacareala gratuita a unuia sau altuia cu argumente puerile si subiective e la fel de interesanta ca si curatatul jegului de sub unghii.

In ce consta "arta" de a categorisi si manji cu rahat daca tu, baiat destept, te declari in afara jocului si, deci, imposibil de catalogat. P**a mea, scrii pe blog - esti blogar, nu te mai trage pe cur atat. Parca noi astialalti ne-am tras o meserie din asta si-o trambitam peste tot, purtam insigne si ne salutam ciudat. Daca ai munci pe macara te-ai recomanda drept "operator echipament industrial care alege sa se exprime pe o macara" in loc de pur si simplu "macaragiu"? Daca scopul tau in viata e sa injuri si sa faci caterinca de altii ca sa primesti adulatii fa-te comediant. Daca chiar nu poti sa scoti din tine decat mizerii si sa le postezi in retea, poate ai nevoie de o exorcizare. Nu stiu. Cert e ca toti avem momente de oftica, de indrugat cacaturi siropoase sau aberat in mod constient, dar ne mai si trezim din ele. Unii parca sunt setati pe flux continuu si pana nu-i tragi pe linie moarta tot insista, insista. Bai, e destula mizerie la tv, in ziare, pe net ... de ce trebuie sa ne improaste si din blogroll? Unde e satira, pamfletul, critica subtila si cu ce ma ajuta pe mine forma asta noua de divertisment online rostita intr-un limbaj inventat folosind radacina cuvantului "ampulea"?!

5 comentarii:

  1. De la melancolie ai trecut la furie? E cineva vizat, sau doar ai facut un profil general de blogger? Scandal vrem1 :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut faza cu exorcizatul. Funny one. Eu in general sunt mai pasiva la faze de genul daca nu ma ataca cineva in mod personal si direct, poa' sa zica ce vrea.
    Uite pe mine uneori ma amuza de-a dreptul scandalurile care se isca pe vre-un blog, alteori doar ma plictisesc, ca incep sa se certe ca idiotii fara nici un fel de argumente de cele mai multe ori, cu oameni pe care (nu-i asa?) nu i-au vazut niciodata si sansele sunt sa nici nu se intalneasca (imi si imaginez pe ala care a iscat scandalul cum sta si rade de prostia lu' aia de se cearta ca prostii).
    Ah da, si chestia asta cu anti-blog(ger) e ca si cea cu anti-Craciun, anti-Valentin. Doar un trend, cred in lipsa sarbatorilor de sezon.

    RăspundețiȘtergere
  3. totusi cine e vizat, cam greu de crezut ca ai scris asa general..>:) din "pacate" inafar de un mic "razboi" pe tema ca se numetse sushi sau maki(si s-a dovedit ca autor de blog avea dreptate si nu comentator care se mai si semneaza 'anonim") inca nu am vazut pe bloguri dispute serioase, cel putin nu unde citesc eu...so me almost virgin la anti-blogeri sau comentatori rai...

    RăspundețiȘtergere
  4. @nebuloasa: e un profil general care are si reprezentantii sai ca altfel as vb in eter. dar nu-s curios de iscat fight-uri aiurea. imi spuneam si eu pasul.

    @anda: bloger/anti-bloger/anti-anti-bloger si tot asa :)) E atitudinea de gica-contra sau pe invers.

    @adizzy: e scris general pt ca cei care dau peste asemenea specimene sa-i recunoasca fara sa-i indic eu. si ca tot spuneai de fight-uri e mai bine sa nu asisti la asa ceva. mi-a fost dat sa citesc niste "razboaie" atat de inutile si gretoase...

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) Mdaaaa....din astea am tot auzit şi eu. "Eu îi urăsc/nu-i suport/" etc. etc., De fapt, cred că şi un anti-blogger vrea tot să se facă auzit, da' îi e ciudă că nu se ştie exprima. :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?