24 ianuarie 2009

Moartea domnului Constantinescu


Dupa scenariul de succes al lui Cristi Puiu aplaudat si recompensat de toata lumea cu scuturari din cap si "Doamne ce tragedie!" iata si dovada ca viata bate filmu de mai multe ori si in situatii diferite. De data asta in rolul bolnavului ghinionist plimbat cu ambulanta de la un spital la altul s-a aflat dl Mihai Constantinescu, odihneasca-se in pace. Batranul de 62 de ani din Draganesti (Olt) a fost pasat ca o minge de ping-pong de diferitele sectii ale spitalelor din Slatina, care, ba nu aveau doctor, ba echipamente, ba pacientul nu are asigurare etc. Jalnicul sistem medical romanesc te face sa-ti doresti un BFG (big fuckin' gun pt neinitiati) cu care sa-l razi de pe fata pamantului impreuna cu ambulante, doctori, spitale, ministri si tot ceea ce-l face sa functioneze atat de prost. Si apoi s-o reiei de la zero pentru ca schimbarea mentalitatilor se pare ca e muuult mai dificila. Daca cineva poate sa lase un bolnav de subnutritie cateva ore in stand-by pana vine faxul cu asigurarea atunci acel cineva chiar nu are nici un interes in realizarea actului medical. Nu sunt prea multe de spus cand te vezi in fata unei asemenea indiferente, poate doar un Doamne ajuta sa nu ma imbolnavesc!

4 comentarii:

  1. Si iata cum despre sitemul medical romanesc se vorbeste numai cand se intampla astfel de cazuri. Nu se scrie niciodata despre majoritatea medicilor de la noi, care fac o treaba extraordinara si care salveaza mii de vieti in fiecare zi. Sunt oamenii care au invatat practic toata viata, care isi dedica timpul tratandu-i pe altii pentru ca asta si-au dorit dintotdeauna! Dar nu, oamenii vor sa scrie doar despre chestii scandaloase, avand impresia ca ei stiu bine toata povestea, batandu-si joc de munca atat de grea a unor oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca sunt si oameni extraordinari de dedicati in acel sistem, cum e mama ta, si cum sunt cunoscuti si prieteni de-ai mei. In acelasi timp sunt enorm de multe cazuri de neglijenta si iresponsabilitate pe care le aud aproape zilnic in jurul meu. Nu cred ca e simpla rautate, oamenii chiar se confrunta cu lucruri de genul asta si asta ii nemultumeste. Medicina nu e o meserie in care sa-ti permiti ezitari sau erori de judecata sau momente de "nuamchefazi" intrucat rezultatul poate fi o tragedie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca peste tot si la medicina ajung si ies de pe nacile facultatii oameni cu personalitati indoielnice.Si mie mi-a venit in cap filmul cu Lazarescu cind am auzit pentru prima oara stirea. Este pacat ca la noi oamenii inca mai mor din cauza neglijentei altora.Sunt si oameni deosebiti dar cum peste tot padurea are uscaturi, in medicina e mai evident ca in caz de incompetenta oamenii MOR

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta vreau si eu sa fie clar. Medicina e un domeniu unde nu ne putem permite incompetenta, nici macar un gram,iar ce ma deranjeaza e ca avem din plin si nici nu se pedepseste.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?