29 ianuarie 2009

Despre temeri

Ma infior acum cand realizez ca, in ultimul timp, existenta mea pare sa-mi scape printre degete. Daca vreodata am crezut ca am un rost anume pe felia mea de viata, apai atunci nu sunt deloc aproape de implinirea lui. In fapt, insasi existenta lui principiala si-a pierdut sensul. Devine incet un non-sens. Stiu ca pare deprimant, dar nu-mi pasa. E o parte din mine, o accept, o imbratisez, dar mi-e frica de ea. E latura mea intunecata si nu stiu ce mai ascunde. Se spune, de regula pe ton de compatimire, ca "ce-i al tau e pus deoparte" dar nimeni nu sesizeaza ca poate fi pus si "departe"! Iar, cum prin natura noastra umana avem o existenta finita, nu-mi permit sa bajmajesc in "n" directii in cautarea rostului suprem. E mai sigur sa nu-l gasesc in timp util iar asta in capul meu face intrega viata fut(ab)ila! Punct.

In general mi-e cam frica de moarte, dar asta e perfect de inteles pentru cineva care nu si-a gasit rostul. Nu mi-ar cadea bine sa inchei socotelile fara sa am ceva concret de socotit macar. Dap, chiar nu am ce pune in balanta si nu accept sa fiu contrazis in privinta asta. Cine poate sti mai bine ce anume are importanta pentru mine? Nimeni. Deci da, mi-e teama ca ma schimb fara sa vreau, iar schimbarea e implacabila, ca si cum tot ce s-ar fi petrecut pana acum ar converge spre o metamorfoza subtila a persoanei proprii. Ma trezesc contempland uneori la un "mine" diferit care se bucura de solitudine, viseaza la o cabana in munti si la de-socializarea de lume, iar gandul asta ma sperie ca dracu pentru ca urasc singuratatea de cand ma stiu. Dar totusi, e atat de tentant sa faci ceva ridicol si de neinteles pentru marea majoritate a lumii incat numai gandul la asemenea posibilitate devine o evadare in sine.
Stati, nu ma trimiteti inca la shrink ca nu-s caz clinic, exlorez doar niste franturi de ganduri razlete.

Banuiesc ca motivul ratacirii mele e sentimentul ca, poate, nu sunt destul de fericit!? Io vreau ca atunci cand zbier cu Tapinarii "sunt fericit" s-o spun cu suflet, din inima in pana mea, doar sunt fericit si am motive bune pentru asta, nu? Deci daca n-am motive, ce c*c*at de ipocrizie e asta sa zbier fara sa simt! E masturbare emotionala... In fine, au fost amareli in trecut vor mai fi si-n viitor, nu de asta ma sperii eu. Chestia e ca, la intemperii pielea se aspreste si incepe sa nu-mi mai fie asa comoda cum o stiam, contribuind astfel la starea mea generala de nemultumire. So, if I don't get my happy hour this time tomorow, it's ... gonna be bad for my skin! :)
Deci da, mi-e teama de nefericire, ce mai! Adica, in fras, ce-ar mai fi in afara de asta? Doar le cuprinde pe toate celelalte "momente unice"! N-ai vrea sa te trezesti dimineata si sa te holbezi in oglinda baii la cei mai tristi ochi pe care i-ai vazut vreodata! E totally fucked up.

Si mai imi este frica de serpi, locomotive si inec.

Si ca sa-i raspund Haosului la leapsa, daca nu mi-ar fi frica as face totul altfel.
Pasez frica Licuriciului, Cameliei si lui movieaddicted. Noapte buna!

6 comentarii:

  1. frumos povestit. totusi eu ma agat de urmatoarea idee: daca as fi realizat tot ce trebuia as ajunge la sinucidere. adica ce dracu' sa mai faci? :D asa ca trebuie sa ne bucuram ca ne simtim neimpliniti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Life's not about getting it done on time but enjoying the ride...

    RăspundețiȘtergere
  3. senti, dar la obiect; ma recunosc in gandurile tale, dar, daca esti capabil sa iti asterni temerile pe hartie inca n-ai nevoie de shrink
    PS: 5 minute :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca vom ajunge vreodata sa ne simtim impliniti. E in natura noastra sa vrem mai mult, sa fim nemultumiti de viata pe care o traim. Evident ca am putea spune "Fericiti cei saraci cu duhul". Bucura-te ca iti trec astfel de ganduri prin minte si suflet...

    RăspundețiȘtergere
  5. @danutz: stii ce? mai intai sa rezolv ce e de rezolvat si apoi sa vad daca tot nemultumit voi fi!

    @adrian:
    The day that you stop running
    Is the day that you arrive
    ...........................
    Stop chasing shadows
    Just enjoy the ride
    Morcheeba

    @nebuloasa: s-ar putea sa folosesc "my 5 minutes card" doar ca sa ies din casa :)

    @eAdi: citisem undeva ca omul e cea mai nesatula creatura, oricat i-ai da niciodata nu-i ajunge. incep sa cred ca poate sunt altceva, intrucat am cateva chestii cu care m-as multumi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Maama, greu subiect. Am mai raspuns la leapsa asta dar citind ce ai scris, ma faci sa raspund mult mai sincer si mai amplu la ea. O sa fie greu!

    Nu trebuie sa-ti fie frica de omul in care te schimbi, daca ai pe cineva alaturi care te sustine, nu? :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?