06 noiembrie 2008

Necrolog

Pe 4 noiembrie 2008 a incetat din viata un mare scriitor: Michael Crichton, cel care ne-a dat carti ca Germenul Andromeda (cea mai buna dupa mine), Jurasic Park sau Sfera toate ecranizate si arhicunoscute in lumea science-fiction-ului. Pe langa activitatea de scriitor, tipul a mai si regizat filme si a produs seriale de televiziune (ER). In plus era si medic, absolvind in prealabil Harvard-ul. Cartile sale, in special Andromeda si Jurasic Park, mi-au marcat copilaria, fiind printre primele SF-uri citite. Asta intr-o vreme cand ma delectam cu Jules Verne si Al. Dumas. Moartea lui in afara ca ma intristeaza, imi si atrage atentia asupra ultimelor sale carti, Next si Prey, pe care as fi curios sa le citesc. RIP.

O poveste amuzanta am citit pe wiki. Cica, pe vremea cand era student la Harvard, Michael Crichton il suspecta pe un profesor ca-l nedreptateste intentionat dandu-i note mici la lucrari. In replica, cu complicitatea altui prof, a plagiat o lucrare de-a lui George Orwell si a pretins ca-i apartine. Experimentul i-a reusit, proful pacalit dandu-i un B- marelui scriitor.

2 comentarii:

  1. Pe Next o am eu in engleza. Da' e imprumutata. Daca o vrei, o cer inapoi ca am dat-o acu cateva luni si nu si-a mai facut drum inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te mai deranja, ca abia imi citesc cartile in romana, o sa ramana la mine forever :)). Poate apare in romana cand o sa si am timp de ea.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?