13 septembrie 2008

Plai Fest - ziua unu

Dupa ce cu multa "dibacie" am reusit sa ratez cam toate festivalurile muzicale de pe la noi prin tara, ieri am pus piciorul pe Plai. Nu va mint cand spun am intrat cu adevarat intr-o gura de rai. Locatia - Muzeul Satului Banatean - este perfecta pentru un eveniment care se vrea de muzica si arta. Am si inspectat-o saptamana trecuta intrand din casa-n casa cum se zice, ca sa ma pot concentra acum doar pe muzica. Lista de artisti ati vazut-o aici, cei care ati fost cat de cat curiosi. Oricum numele nu v-au spus mai nimic in afara de Fanfara Ciocarlia. Am vorbit de locatie, care e f misto, la marginea orasului, in padure :). Dragii de organizatori au pus si un atutobuz la dispozitie pentru care le multumim. Au marit si numarul de toalete eco ceea ce pica numa bine cand te gandesti ca berea e 3 lei paharul. La partea cu mancarea nu stau asa cum mi-as dori: un singur loc cu gulas care se termina repede si se face greu apoi si inca un loc cu pleskavita sarbeasca dar cu o coada luuunga la ea. Rezultat: traiasca chipsurile!

Despre concerte numai de bine :D. I-am ascultat aseara pe:

Alvik din Cehia (am simtit Praga again :p) - f. tari muzicieni; stil eclectic, muzica atmosferica cu trip hop si funky jazz; contrabas, clape si flaut + vocea Anyei = combinatie reusita pe care as mai asulta-o cu placere.Al Jawala din Germania - o trupa f tare, deja prietena timisorenilor, revenita la inca o editie de Plai; au adunat cel mai mult public, lumea dansa in picioare pe ritmurile lor de electronic jazz si sound est european traditional. Placut la nebunie. Voci putine, multe intrumente - 2 saxofoane, chitara bass, clape si tobe. Bonus: invitat pe scena tipu de la URMA si cantat un fel de cover dupa "Cine Iubeste si Lasa". Delir in public.

Fanfara Ciocarlia - atractia serii. 11 lautari tigani cu trompete si saxofoane si toate cele. In 2006 castigatori ai BBC Radio World Music Award for Europe. Numele le precede prezenta peste tot. Lumea dansa, se striga "Tiganii!" cu mandrie, ce mai...oamenii erau incantati. Si noi de asemenea.Printre spectatori, pe langa cei din gaska cu care am mers am intalnit si oameni din SdC (Alina, Anca si Danut), prieteni de la Masa Critica (Nico si Blondu) si nelipsitii blogeri care pun osul la promovarea oricarui cat de mic event demn de vorbit despre el: Tomata si Andrea (2 pers dif, nu una si aceeasi blogerita) + una bucata ziarista (Roxi) si trioul faimos cu palarii Ovi - Bloodie - Tudor.

Dupa concerte ne-am destrabalat in cortul de chill pe muzica dinasta:



Shantel - Disko Partizani :))))

8 comentarii:

  1. Iar am ratat-o pe Roxi? Sau a venit dupa ce am plecat noi? :-s Sau era cu noi si eu n-am bagat de seama? Something's fishy...

    RăspundețiȘtergere
  2. Era cu noi, in gasca lu Ovi si Tudor. Tipa cu camera foto si reportofon daca mai tii minte...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand am citit comentariile am ras vreo doua minute fara sa ma opresc. :))
    "una bucata ziarista", "tipa cu camera foto si reportofon"?! :))
    Si eu care ma gandeam ca nu ma pot asocia cu multe chestii, da' uite ca m-ajuta altii. Mersi Richie!
    Si a doua si a treia zi tot acolo am fost. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S.: Tomata..nici eu nu cred ca te-am remarcat. Pai las' ca facem o iesire odata si recuperam. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @roxid: Asocierile ne ajuta sa individualizam persoanele cunoscute recent. Tomatei poate i-ar fi fost mai usor daca ii spuneam ce culoare ai la par sau cum esti imbracata. Numai ca lucrurile astea nu prea imi raman in memorie. Si era si noapte.
    A treia zi eu nu am mai mers. Cum a fost?

    RăspundețiȘtergere
  6. Oarecum ok... frig si ploaie, dar nu mai frig ca in a doua zi...
    Ah, si puteai sa intri moca, daca aveai o bratara din primele doua zile. ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. =)) deci am si vorbit oleaca. Vreo 2-3 fraze tot ne-am spus. :P Musai sa ne faci prezentarile, mai Richie, data viitoare.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?